Kinder speelparadijs in voormalig Sligropand

Zwolle – Dankzij zijn twee kleine kinderen kwam René Mulders terecht in de wereld van de speelparadijzen. Kinderen vermaken zich er prima, maar voor de ouders of begeleiders laten de indoor speeltuinen nog wel wat te wensen over, concludeerde de ondernemer. ‘Ik dacht, dat kan en moet beter.’ In april opent Djambo Kidsplay in Zwolle haar deuren.

Nadat Mulders twee jaar geleden zijn adviesbedrijf voor retailketens had verkocht en het een jaar rustig aan had gedaan, borrelde het idee voor het opzetten van een speelparadijs op. Samen met zijn vrouw begon hij plannen te maken. ‘Het moest aantrekkelijker worden dan de bestaande speelparadijzen’, begint Mulders. ‘We wilden een aangenaam verblijfsklimaat voor zowel kinderen als begeleiders, een combinatie van bediening en buffet en een kleine kaart met meer dan alleen patat en een frikadel.’ Twee ondernemers hadden inmiddels in het oude Sligropand op bedrijventerrein de Vrolijkheid een speelparadijs gepland. Toen zij besloten niet verder te gaan met hun plannen, konden Mulders en zijn vrouw het huurcontract overnemen.

‘We zijn later in dit traject ingestapt, het grootste deel van het proces was al afgerond door onze voorgangers. Toch hebben we in die korte tijd de samenwerking met de gemeente als buitengewoon professioneel ervaren. Onze contactpersoon Marjan Willems dacht goed mee, kon verwachtingen goed managen en gaf duidelijk de kaders aan.’

Op donderdag 18 april gaat Djambo Kidsplay open. Mulders: ‘Kinderen kunnen hier klimmen, klauteren, glijden en rennen. Daarnaast komen er activiteiten voor ouders en kinderen samen, zoals cupcakes bakken of vogelhuisjes maken. Op termijn willen we onze activiteiten uitbreiden met digitale spelmiddelen, zoals een gps-zoektocht.’ Terwijl de kinderen aan het spelen zijn, kunnen ouders internetten, werken op hun eigen laptop of gehuurde iPad of een kort zakelijk overleg voeren. En wie aan het einde van de middag geen zin meer heeft om te koken, kan een gerecht kiezen van de eenvoudige maar goede kaart. ‘Een gezonde pasta bijvoorbeeld, of een salade. Maar natuurlijk hebben we ook patat en kroketten.’ Mulders hoopt het concept binnen zeven tot tien jaar uit te breiden naar tien tot vijftien andere locaties. ‘Tja, het retailbloed zit nou eenmaal in me.’

Bron: gemeente Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Kinder speelparadijs in voormalig Sligropand”

  1. Wij ontvangen veel positieve reacties; fijn te horen. Op dit moment wordt er zeer hard gewerkt. Begin februari zijn wij gestart met de sloopwerkzaamheden. Inmiddels is al het freeswerk klaar en is begonnen met de opbouw. Het is een enorme klus maar hebben er ontzettend veel zin in. Volgende week lanceren wij onze voorlopige site waarop de voortgang is te zien.

  2. Ja, ik ben ook benieuwd of er vacatures zijn.
    Ik heb SPW gedaan en gewerkt met kinderen. Weet iemand of er vacatures zijn? Alvast bedankt! 🙂

Reacties zijn gesloten.