Berkum voor beker naar Go Ahead Kampen

Foto van auteur

Zwolle – VV Berkum speelt, als de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien, op dinsdagavond 26 februari uit bij eersteklasser Go Ahead Kampen in de 3e ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost. De Zwolse hoofdklasser gaat er daarbij zeker niet van uit dat het een makkelijke avond wordt. 

“Die wedstrijd is voor ons heel belangrijk. We willen graag ver komen in het bekertoernooi, maar Go Ahead Kampen zal een lastige tegenstander zijn,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge zaterdag na afloop van de competitiewedstrijd van zijn team tegen ONS Sneek. Berkum kan zeker rekenen op forse tegenstand van Go Ahead, dat een prima seizoen draait in de 1e Klasse D en daar nu op een tweede plek staat met een gelijk aantal punten als koploper AZSV. De Kampenaren hebben dan ook nog steeds uitstekende kansen op de felbegeerde terugkeer naar de hoofdklasse, waaruit ze in 2010 na vijf seizoenen degradeerden.


Go Ahead beschikt over een kwalitatief goede selectie met heel wat ervaring op hoog amateurniveau. Dat geldt bijvoorbeeld voor spelers als Jurrian Zandbergen, Joshua van Marle (eerder actief bij ONS Sneek) en Hicham Ziyech (ex-Nunspeet en daarvóór ook ONS Sneek) maar ook voor coach Marcel van der Steege. Deze Zwolse oefenmeester was in het verleden hoofdtrainer was bij onder meer WHC, waarmee hij in het seizoen 2010-2011 in de Hoofdklasse C op een tweede plek eindigde. Afgelopen zaterdag won Go Ahead met 0-1 bij Blauw Geel ’55 in Ede maar de Kampenaren hielden de spanning er toen lang in. Ondanks de nodige kansen voor onder meer Zandbergen en Van Marle kwam Go Ahead Kampen lange tijd niet tot scoren. Toen eigenlijk niemand meer op een overwinning rekende schoot Hussein Raza, ver in blessuretijd, zijn ploeg alsnog naar de overwinning.

Berkum kan vertrouwen putten uit het goede spel dat de ploeg afgelopen zaterdag in de tweede helft liet zien tegen ONS Sneek. De Zwollenaren kwamen toen twee keer op voorsprong maar moesten vijf minuten voor tijd toestaan dat de Friese koploper alsnog een 2-2 remise uit het vuur sleepte. Berkum staat na die wedstrijd op de derde plaats van de ranglijst van de Hoofdklasse C, met slechts drie punten achterstand op koploper ONS. De Zwollenaren hebben al vaak laten weten dat ze ook de bekerwedstrijden zeer serieus nemen, ook gezien de mogelijkheid om via die weg deelname aan de strijd om de ‘grote’ Amstel Cup af te dwingen. De ervaringen in dat toernooi in 2011, toen Berkum na winst op onder meer SC Veendam pas in de 3e ronde werd uitgeschakeld door Heracles, smaakten absoluut naar meer!

De winnaar van de bekerwedstrijd Go Ahead Kampen-Berkum neemt het op 19 maart op tegen de sterkste in het bekerduel Bennekom-Lienden. Op Sportpark Middenwetering aan de Buitenbroeksweg 2 in Kampen wordt er dinsdagavond om 20.00 uur afgetrapt en de wedstrijd zal worden geleid door scheidsrechter J. van Dijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)