Film bezorgt Fraterhuis bezoekersrecord

Foto van auteur

Zwolle – Het is uniek in de geschiedenis van Filmtheater Fraterhuis in Zwolle: de Franse hitfilm ‘Intouchables’ trekt zoveel publiek dat de film nu 13 maanden op rij te zien is. Laatste kans voor wie het presteerde de hartverwarmende komedie te missen.

De film was de allergrootste grote publiekstrekker van het Fraterhuis in haar hele historie: maar liefst meer dan 11.000 (!) bezoekers  zagen de film over de vriendschap tussen een invalide miljonair en een immigrant uit de achterbuurten van Parijs. De film won tal van prijzen van festivals en filmcritici. Directeur Henriette Boerhof “ voor ons een film uit de buitencategorie, dit zal niet snel opnieuw gebeuren”.

Vaart en humor
|De steenrijke Philippe (Francois Cluzet) is door een ongeluk aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss (Omar Sy) woont in één van de voorsteden. Verdient de Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijk verzorger van Philippe.
Met tomeloze energie zet hij Philippes stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Met vaart, humor en perfect acteerwerk weet de film precies de juiste toon aan te slaan. Gebaseerd op het autobiografische boek ‘Le Second Souffle’ van Philippe Pozzo di Borgo.‘Intouchables’ is in maart nog vier keer te zien: de laatste maal op maandag 25 maart om 20.30 uur. Het is verstandig vooraf te reserveren via http://www.filmtheaterfraterhuis.nl/. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.
BeeldbepalendMet bijna 70.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.