Jongeren rappen met Rico in Hedon

Foto van auteur

Zwolle – Poppodium Hedon en Travers Welzijn bieden jongeren een plek om elkaar te ontmoeten en creatief bezig te zijn met rapmuziek. Onder aanvoering van Rico ( FTG ) en jongerenwerkster Martine van Dalen komen geïnteresseerde jongeren van De Fakkelteit elke maandag- en woensdagavond samen. Nu nog in het Popfrontcafé en straks tijdens de verbouwing van Hedon in Cultuurwerkplaats R10. 

De deur van De Fakkelteit staat open voor jongeren tussen de 13-23 jaar die creatief bezig willen zijn met rapmuziek. Elke maandag- en woensdagavond komen de jongeren bij elkaar tussen 17.30-21.00 uur om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daarbij worden ze geholpen door Fakkelbrigadier Rico McDougal en jongerenwerkster Martine van Dalen van Travers Welzijn.

Rico: "Er hangt en relaxte sfeer; we praten met elkaar, checken muziek, schrijven teksten, er zijn oefen- en opnamemogelijkheden en de jongeren kunnen podiumervaring opdoen. Jongeren zijn het uitgangspunt bij De Fakkelteit. We proberen zoveel mogelijk de ideeën en wensen van de jongeren in praktijk te brengen. Daarbij worden de jongeren zelf zoveel mogelijk actief ingezet." 

De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn. Dit muzikale rapproject is een bijzonder concept waarbij Cultuur en Welzijn samenkomen. Het biedt jongeren kansen om hun talenten te ontwikkelen en hun steentje bij te dragen aan onze maatschappij met hun creativiteit. Martine: " Als jongerenwerkster vind ik het fascinerend om met deze jongeren op te trekken binnen De Fakkelteit. Elke jongere heeft zijn eigen verhaal en unieke talenten. Ik vind het geweldig om ze bewuster te maken van hun kwaliteiten en hun te stimuleren in rapmuziek. Dat geeft hun meer zelfvertrouwen. Ik ben er ook voor jongeren die even hun hart willen luchten of die wat extra hulp nodig hebben als het bijvoorbeeld op school of thuis even niet zo goed gaat." Vanuit De Fakkelteit wordt er naar verbindingen gezocht met andere samenwerkingspartners. Zo is er nu een samenwerking gevonden met We Can Young van GGD IJsselland. We Can zet zich wereldwijd in voor de gelijkheid tussen man en vrouw. Young, is de tak van We Can waarbij jongeren worden ingezet. 

Martine: "Dat brengt ons bij de jongeren van De Fakkelteit. Zij zijn momenteel bezig met het schrijven van verschillende raps met als thema ‘Respect voor de vrouw’. We zijn blij verrast over de creativiteit die de jongeren in dit onderwerp stoppen. Als climax van deze samenwerking mogen ‘onze’ jongeren op 5 mei op het Bevrijdingsfestival optreden!" Rico voegt er nog aan toe: "Er is geen drempel om bij De Fakkelteit binnen te komen. Jongeren zijn welkom om langs te komen. Ook als ze ( nog ) niets met rapmuziek hebben, kunnen ze komen kennismaken. De jongeren die op De Fakkelteit komen staan open voor elkaar, het dus ook een relaxte plek om nieuwe vrienden te maken." Hedon gaat binnenkort verbouwen en daarom verhuist De Fakkelteit vanaf maandag 22 april tijdelijk naar Cultuurwerkplaats R10 aan de Rieteweg 10. Vanaf 2014 hoopt zij weer haar voortgang te krijgen in het nieuwe Hedon.

1 gedachte over “Jongeren rappen met Rico in Hedon”

  1. Wat een superinitiatief. Helaas ben ik te oud en heb ik vanavond wat anders te doen, maar mooi! Vanuit de RIBW hebben we elke laatste donderdagavond van de maand in Sally O’Brien een open podium, waarin talenten getoond worden,voorafgegaan van oefenmiddagen. Wellicht kunnen we nog wat voor elkaar betekenen in de wijk! Ons initiatief heet Talento Forza. En ook wij oefenen in R10. Succes met jullie mooie muzikale verbinding.

    Margreet

Reacties zijn gesloten.