Mooie bijdrage voor bergrit Ambelt

Foto van auteur

Zwolle – Jasper Ondersteunt heeft donderdagavond 4 april –tijdens de Autismeweek- een cheque ter waarde van 3000 euro overhandigd aan de Ambelt, school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met o.a. autisme en ADHD. De overhandiging vond plaats op de Ambelt, locatie het Hengeveld College, tijdens een lezing over autisme. Directeur van de Ambelt, regio Zwolle, Erik Wijtsma mocht de cheque in ontvangst nemen.

ambelt.jpg

Eigen foto

Met de cheque ‘sponsort’ Jasper Ondersteunt het project Alpe ‘d Huez van de Ambelt, door middel van diverse benefietacties. Ieder jaar beklimmen leerlingen van diverse locaties van de Ambelt per fiets de berg Alpe ‘d Huez. Wijtsma: “Deze geweldige fietservaring willen wij onze leerlingen gratis aanbieden zodat de bekende klim niet afhankelijk is van eventuele bijdrage van ouders. Zonder sponsering zou dit project niet kunnen bestaan, daarom is de Ambelt heel enthousiast over de bijdrage van Jasper Ondersteunt.”

“Met onze Special Heroes-coördinator Mark Leeflang wordt er een trainingsprogramma opgezet zodat leerlingen goed voorbereid de berg gaan beklimmen. Het is goed ‘verbinding te maken’ en volgend seizoen reserveren wij in de bus ook twee plekken die vanuit Jasper Ondersteunt worden aangewezen”, aldus een enthousiaste Erik Wijtsma.

Jasper Ondersteunt heeft speciaal voor de Ambelt het project ‘Jasper Ondersteunt Alpe ‘d Huez’ opgezet. Directeur Jasper Kok: “Samen met onze enthousiaste begeleiders, kinderen en vrijwilligers is het plan bedacht om het komende jaar 3000 euro bij elkaar te verdienen, zodat de leerlingen van de Ambelt mee kunnen naar Alpe d’Huez. Dit doen wij door middel van diverse benefietacties. We staan echter garant voor het bedrag, daarom hebben we de cheque overhandigd. We zullen iedereen op de hoogte houden van onze acties door middel van onze nieuwsbrieven.”

De overhandiging van de cheque en de autismelezing –waar ouders volgens Wijtsma erg enthousiast op hebben gereageerd- vonden plaats in het restaurant van locatie het Hengeveld College. Wijtsma: “Ouders die gisteravond aanwezig waren is door ons aangeboden om – tegen een kleine vergoeding- te komen eten in het restaurant van het Hengeveld College. Ook deze bedragen komen weer ten goede aan het project Alpe d’ Huez. Het restaurant biedt leerlingen (opleiding Consumptief) van de Ambelt de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en bereidt leerlingen succesvol voor op een plek in het vervolgonderwijs en/of de arbeidsmarkt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)