Lancering magazine Duurzaam Doen! Regio Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Woendag is het nieuwe magazine Duur Doen! Regio Zwolle tijdens het evenement DORZ (Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle) gepresenteerd. Bij de lancering warten de wethouders Dannenberg en Treep (Kampen) aanwezig. He tinitiatief is afkomstig van de Annemarie Teeken en Annet Spijkerman die recent gestart zijn met bedrijf A&A Business, partner in Duurzaam Ondernemen. 

duurzaam_doen.jpg

De twee dames hebben jarenlange ervaring als commercieel directeur en salesmanager bij Wegener Media. In 2012 zijn zij door voormalig CEO, Joop Munsterman, gevraagd hem te helpen bij het opzetten van SEPA Green Energy BV. Sepa Green is leverancier van 100% groene energie uit eigen land (wind, biomassa en zonnepanelen) voor de zakelijke markt. Via Sepa Green is het netwerk sterk uitgebreid met duurzame ondernemers en aanverwante partijen. Gedurende dat jaar kwamen Teeken en Spijkerman tot de ontdekking dat er in de regio Zwolle heel veel mooie ideeën en initiatieven in gang zijn gezet. Allemaal met als doel invulling te geven aan duurzaam ondernemen vanuit verschillende invalshoeken. Mede door de media achtergrond is zo het idee ontstaan om partijen samen te brengen en een platform te bieden in ons magazine Duurzaam Doen! regio Zwolle.

Kortom een magazine in combinatie met social media waarin al deze initiatieven worden gebundeld. Om het belang en de haalbaarheid in te schatten hebben wij onze ideeën getoetst bij verschillende duurzame instellingen en ondernemers. Mede door de enthousiaste reacties hebben wij besloten om het gewoon te gaan DOEN en het magazine Duurzaam Doen uit te gaan geven. Het magazine verschijnt 4 keer per jaar en wordt per post verspreid naar de directie van bedrijven -ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met meer dan 3 werknemers- in de gemeenten Zwolle, Kampen, Oldebroek, Hattem, Dalfsen en Staphorst.

De onderwerpen zijn samengesteld door een team deskundigen vanuit zowel het bedrijfsleven als non-profit instellingen onder supervisie van een hoofdredacteur. Het team bestaat uit Provincie Overijssel, gemeente Zwolle, stichting DORZ, Landstede (de Nooterhof), Stichting Natuur en Milieu Overijssel en inmiddels heeft de voorzitter van MKB regio Zwolle Ben Reuvekamp ook aangegeven deel te willen nemen. De inhoud moet spraakmakend, opiniërend zijn en stof geven tot nadenken. Het magazine bestaat uit 4 hoofdartikelen van 4 pagina’s per artikel thema (16 pagina’s), waarvan 1 artikel een discussie behelst. Verder aandacht voor korte nieuwsberichten uit de regio. Daarnaast pagina’s met bedrijfspresentaties, een aantal vaste columnisten en advertentiepagina’s.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)