Vrienden van Amstel Live Tour naar Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Op 29 en 30 april komt de officiële ‘Vrienden van Amstel Live Tour’ onder de noemer ‘The Royal Edition’ naar het Rodetorenplein in Zwolle. Grand Café en Tapasrestaurant Las Rosas heeft als initiatiefnemer voor dit festival nog een keur aan bekende Nederlandse artiesten aan het programma toegevoegd, zoals Glennis Grace, Xander de Buisonjé en voormalig leadzanger van De Kast, Syb van der Ploeg.

 

Vorig jaar trok Queendance een zee van mensen naar het Rodetorenplein. Organisator Hendrik Karabagias verwacht dit jaar op beide dagen tussen de vijfduizend en vijftienduizend mensen naar de festivallocatie te trekken. Aan de lijst met artiesten, die het megapodium op het Rodetorenplein zullen betreden, zal het in elk geval niet liggen.


Koninginnenacht

 

Op 29 april gaan de deejays van de Vrienden van Amstel Live Tour om 20.00 uur van start. Behalve muziek bieden zij bezoekers de kans om leuke ‘goodies’ te winnen. Er worden ook vrijkaarten voor de Vrienden van Amstel Live in Ahoy 2014 weggegeven. Vanaf 21.00 uur vinden optredens plaats van Aïrto, die op YouTube meer dan 86.000 volgers heeft. De inwoner van Zwolle heeft onlangs zijn eerste single gelanceerd. Het door Justin Stanley geproduceerde Mystery heeft ertoe geleid dat Radio 6 Aïrto verkoos tot Soul Talent en dat 3FM hem uitriep tot Serious Talent. Erwin Nijhoff, die in januari 2012 als derde eindigde in The Voice of Holland deel 2, en Syb van der Ploeg, bekend van De Kast, treden eveneens op 29 april op. Om 01.00 uur wordt Koninginnenacht afgesloten.

 

Koninginnedag

Het muziekspektakel in de grootste kroeg van Nederland duurt op Koninginnedag van 17.00 uur tot middernacht. Vanaf 20.30 uur wordt de muziek van de deejays van de Vrienden van Amstel Live Tour afgewisseld met live optredens van Ben Saunders (winnaar van de eerste reeks van The Voice of Holland) en Xander de Buisonjé op piano. De afsluiting van het Koninginnefeest op het Rodetorenplein wordt verzorgd door Glennis Grace. Eerder op de dag zingt Grace in Den Haag het Koningslied. Zij is al sinds 1994 actief in de muziek, maar haar carrière kreeg in 2011 een enorme boost door de vertolking van Afscheid in het programma ‘De Beste Zangers van Nederland’. Haar versie van het nummer van Volumia! (waar Xander de Buisonjé ook deel van uitmaakte) resulteerde in een nummer-1 notering.

Om 22.00 uur worden de live optredens twintig minuten lang onderbroken voor een spectaculaire flitsende vuurwerkshow.

 

Gratis entree

De entree in de grootste kroeg van Nederland is op beide dagen gratis. Op een grote videowall (drie bij vijf meer) zijn live beelden van Koninginnedag in Amsterdam te zien.


Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Vrienden van Amstel Live Tour naar Zwolle”

  1. Parkeren bij de Emmawijk of Burg van Rooyensingel of Turfmarkt, allemaal buiten de ring maar op loopafstand van het centrum. Of parkeer aan de zuidkant van het station. Loopbrug over en je bent op loopafstand van het centrum. Veel plezier.

Reacties zijn gesloten.