Deltion heren wint NK volleybal

Foto van auteur

Zwolle – Op donderdag 11 april 2013 streden mbo-scholen uit heel Nederland om de titel Kampioen NK MBO Volleybal. Het herenteam van het Zwolse ROC wist de kampioensbeker te bemachtigen. Het toernooi, geïnitieerd in het kader van het Masterplan bewegen en sport voor het mbo, vindt jaarlijks plaats. Dit jaar hadden 24 teams zich aangemeld voor de krachtmeting in de Jan Massinkhal in Nijmegen.

team_volleybal_deltion_college_2013.jpg 

V.l.n.r.: Jeffrey Bisschop, Richard Harbers, Bart van Nifterik, Dave de Velde, Tyson Veldstra, Frank Visser, Robin van Capelle en Nick Torn.

De studenten van Deltion wisten het team van MBO Utrecht uiteindelijk met 29-27 te verslaan na een zenuwslopende finale waarvoor een verlenging noodzakelijk bleek. In de halve finale tegen CIOS Sittard was er ook al sprake van een verlenging, "dus de jongens zaten er flink doorheen na afloop." "Op de terugreis in de bus heb ik ze nauwelijks nog gehoord", aldus Dirk-Jan Haagsma, coach en sportleraar op het Deltion College. Haagsma is erg trots op zijn team: "Het is een bijzondere prestatie, want de jongens hebben vooraf niet eens samen getraind. Op pure wilskracht en dankzij een goede onderlinge klik hebben ze dit toernooi verdiend gewonnen."