Koninklijke aanwinst voor Deltion College

Foto van auteur

Zwolle – Het Deltion College heeft vanaf 18 april de beschikking over de Aerospatiale SE3160 Alouette III-helikopter. De Defensie helikopter is voor de studenten van de opleiding Luchtvaarttechniek een koninklijke aanwinst. Het nieuwe leermiddel is in het verleden o.a. gebruikt als vervoermiddel voor het Koninklijk Huis.
130416_heli_deltion.jpg 
Geschiedenis Alouette
De Alouette III, Frans voor ‘leeuwerik’, is sinds 1963 in dienst van de Koninklijke Luchtmacht. Met name in de jaren 90 is de helikopter actief ingezet tijdens humanitaire VN-operaties voor hulp aan Koerden op de grens van Noord-Irak en Turkije en tijdens de oorlog in Cambodja. De breed inzetbare helikopter is naast patrouillevluchten, gewondentransport en terrein- en routeverkenningen ookvoor Artsen zonder Grenzen ingezet. De taakstelling van de Alouette is de laatste jaren sterk veranderd. Na het uitvoeren van Royal Flights en VIP-vluchten is de missie van de helikopter nu volbracht. 

 
Nieuwe bestemming helikopter als leermiddel
Al enige tijd staat de militaire helikopter op vliegbasis Woensdrecht. Op 18 april wordt de Alouette door Defensie overgebracht naar Zwolle en krijgt de Aloutte een nieuwe bestemming. De Koninklijke Luchtmacht stelt de Alouette beschikbaar als nieuw leermiddel voor studenten van de opleiding Luchtvaarttechniek. Met het nieuwe leermiddel kunnen praktijksituaties worden nagebootst. Aan de hand van handboeken kunnen de studenten voortaan volgens de procedures oefenen in het onderhouden van helikopters. De uitbreiding is een verrijking van de al bestaande leermiddelen waaronder de F16 bij het Deltion College.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)