Berkum moet winnen tegen VVOG

Foto van auteur

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 20 april thuis tegen VVOG en de Zwollenaren zullen dan, na het teleurstellende verlies van een week eerder bij DVS ’33, moeten winnen om nog kansen op sportief succes in deze competitie te houden.
Berkum-speler Kees Dorgelo is zich dan ook goed bewust van het belang van de wedstrijd tegen VVOG. “Bij puntverlies is onze kans op nacompetitie definitief over. We moeten zaterdag dus zeker winnen als we nog wat willen, maar dat geldt net zo goed voor VVOG. Die ploeg zal zich niet ingraven dus het kan een open wedstrijd worden,” aldus de verdediger. Dorgelo, die vorige week met een flinke hoofdwond uitviel, verwacht zaterdag overigens wel weer te kunnen spelen.


VVOG deed in het begin van deze competitie goed mee en de ploeg van trainer Dwight Lodeweges, volgend seizoen actief als coach in de Jupiler League bij Cambuur, eindigde in de eerste periode net boven Berkum op een vijfde plek. Daarna ging het minder en de laatste weken waren de Harderwijkers nogal wisselvallig, waarbij winst- en verliespartijen elkaar zo’n beetje om de week afwisselden. VVOG staat nu achtste op de ranglijst met 34 punten, slechts twee minder dan Berkum dat vorige week van de derde naar de vijfde plek zakte.
Afgelopen zaterdag kwam VVOG goed voor de dag door NSC in Nijkerk met 1-4 te verslaan. De thuisclub kwam in het begin nog goed mee maar vooral in de tweede helft was VVOG veel te sterk en NSC kon pas in de voorlaatste minuut wat terugdoen. In die wedstrijd fungeerde Jeremy de Graaf als centrumspits en dat pakte goed uit want hij scoorde liefst drie keer. De Graaf is daardoor niet alleen clubtopscorer van VVOG maar met een seizoenstotaal van 15 goals is hij ook gedeeld eerste op de lijst met topschutters in de Hoofdklasse C. Door de winst bij NSC speelde VVOG zich definitief in veiligheid en op de club-site kondigde de ploeg al aan nu ook alles op alles te gaan zetten voor succes in de derde periode.
Berkum heeft ook een wisselvallige periode achter de rug. De ploeg liet zich vorige week bij DVS ’33 Ermelo van zijn slechte kant zien door een aantal fraaie kansen om zeep te helpen en met een onnodige 3-1 nederlaag naar Zwolle terug te gaan. “We hebben nu dus wat recht te zetten, want ik ben niet te spreken over de manier waarop we van DVS verloren. We misten scherpte en hebben niet het maximale eruit gehaald. De afknapper was groot,” was het oordeel van Berkum-trainer Roeland ten Berge, die de strijd echter nog niet opgeeft.  “We hebben nog steeds kansen want vanaf de derde plaats in de Hoofdklasse C staan er zes ploegen op maar drie punten van elkaar. We hebben het niet meer in eigen hand maar we geven niet op,” verzekert de Zwolse oefenmeester.
De wedstrijd Berkum-VVOG staat onder leiding van scheidsrechter Gerrie van Essen uit Best, die zaterdag op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur zal laten aftrappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)