De Vrolijkheid transformeert tot recreatiegebied

Foto van auteur

Zwolle – De Vrolijkheid doet zijn naam eer aan. Het Zwolse bedrijventerrein transformeert van bedrijventerrein naar een mix van business en leisure, oftewel bedrijvigheid en recreatie. Woensdag 24 april opent aan de Ossenkamp ‘Djambo Kidsplay’, het overdekte kinderspeelparadijs. Later dit jaar wordt Wallyss verwacht, eveneens een indoor vrijetijdscentrum, maar dan voor alle leeftijden. Tel daar zwembad De Vrolijkheid, het stadion van PEC Zwolle met diverse horeca- en uitgaansgelegenheden en de Landstede topsporthal bij op en het aanbod is compleet. 

Mix van bedrijventerrein en recreatief gebied
Volgens René de Heer, wethouder Economische Zaken in Zwolle, heeft de mix van bedrijventerrein en recreatief gebied de toekomst. “Vroeger bleef alles in de ruimtelijke ordening strikt gescheiden. Langzamerhand ontstaat deze combinatie. De gemeente Zwolle heeft daar op aangestuurd door vanaf 2011 recreatie toe te staan op De Vrolijkheid, op de Voorsterpoort, in het gebied rond Ecodrome en in Wijthmen. De gebroeders Jansen van Jansen Vastgoed speelden daar op De Vrolijkheid direct op in met de ontwikkeling van BusinessPark Zwolle, waar zowel bedrijven als recreatiegelegenheden zijn en worden gevestigd”, zegt De Heer.

 

Wandelroute
Ook nu de ontwikkelingen reeds in volle gang zijn, ondersteunt de gemeente Zwolle de transformatie van De Vrolijkheid naar ‘verblijfsgebied’. “In een gebied waar je met allerlei vermaak zo een halve dag onder de pannen bent, moet het prettig vertoeven zijn. Daarom hebben we een wandelroute gerealiseerd van het zwembad naar het stadion van PEC Zwolle, met onder meer Djambo Kidsplay en Wallyss op de route. Hier komen ook bankjes en dergelijke te staan, waardoor het geen klinisch bedrijventerrein, maar een uitnodigende plek is.” 

Wallyss
Wallyss opent, zo is nu de planning, dit najaar. Ben Schulte, ondernemer achter dit indoor activiteitencentrum: “in deze markt is het belangrijk naar de ideeën en behoeftes van de doelgroep te luisteren. Daardoor vraagt de aanloop naar de opening wat meer tijd dan vooraf gedacht. Dat vind ik geen enkel probleem. Als we straks openen, komen mensen in een wereld vol vermaak. Van bowlen tot glowgolfen en van lasergamen tot dineren.”

Voltooiing nadert
Bertus Jansen van Jansen Vastgoed ziet de voltooiing van BusinessPark Zwolle met rasse schreden naderen. “Compello opent in december 2013, om precies te zijn op 11-12-’13, de deuren van DynaCentre, het duurzaam coöperatief datacenter dat werken ‘in the cloud’ mogelijk maakt. Ook MKB Office opent binnenkort zijn deuren. Verder hebben diverse bedrijven natuurlijk al hun intrek genomen, zoals WBOOKS, Triflex, Sligro Food Group en Noordhuis Kantoorspecialisten.”

Nog plekken beschikbaar
Voor bedrijven die bedrijfs- of recreatieruimte zoeken, zijn er nog plekken op BusinessPark Zwolle beschikbaar. “Onlangs hebben we het gebouw van de voormalige verkeerschool aan de Boerendanserdijk gekocht, waardoor we ook op die plek nieuwe bedrijfs- of recreatiemogelijkheden kunnen realiseren. Bovendien is in de voormalige Sligro, waar ook Djambo Kidsplay is gevestigd, nog 1.500 vierkante meter vrij. Een perfecte plek voor een indoor skatebaan. Ook hebben we het gehad over een sportieve invulling. Daarbij kun je denken aan beachvolleybal en –voetbal.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “De Vrolijkheid transformeert tot recreatiegebied”

  1. Van mij mag er wel wat meer groen komen, vind dat er iets teveel stenen liggen.
    Verder is het ziekenhuis prachtig geworden, mooi modern gebouw.
    Alleen wat meer groen graag.

Reacties zijn gesloten.