PEC Zwolle – FC Utrecht bijna uitverkocht

|   Laatste wijziging

Zwolle – De wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht is op de reguliere tribunes volledig uitverkocht. Enkel voor de Stentor-tribune zijn nog kaarten verkrijgbaar. Online zijn deze kaarten hier te bestellen. Ook worden de toegangsbewijzen zondag aan de stadionkassa’s van het IJsseldelta stadion verkocht.
 
Deze kassa’s vind je aan de korte zijde van het stadion, naast de ingang voor de Stentor-tribune en zijn geopend van 12.30 uur tot 14.45 uur. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.30 uur. 

Prijzen voor de Stentor-tribune: Volwassenen: € 15,50 Kinderen 13-16 jaar: € 12,95 Kinderen t/m 12 jaar: € 8,75

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

38 gedachten over “PEC Zwolle – FC Utrecht bijna uitverkocht”

  1. Waarschijnlijk omdat de verkoop van kaarten voor de Stentor tribune niet via de normale wegen gaat waar je de overige kaarten kan kopen. Het kan namelijk alleen via de webshop van de Stentor zelf.

    Daarbij is het vaak ook nog zo dat de kaarten voor die tribune even duur zijn dan de meeste andere vakken, terwijl de faciliteiten veel minder zijn (geen dak, dixies, consumpties bij een tentje halen). Vreemd genoeg worden de plaatsten vermarkt als de beste plekken in het stadion omdat het dicht op het veld zit, maar feitelijk zijn het gewoon tweederangs plaatsen.

    Maar goed het is dan ook het eerste jaar dat die tribune er staat dus het was nu ook maar een beetje uitproberen hoe en wat. Hopelijk gaan de kaarten voor de Stentor tribune volgend seizoen gewoon via de normale kaart verkoop en voor een gepaste prijs. Grote kans dat die tribune dan constant uitverkocht is.

  2. Zwolle wint het zeker wel! In de eredivisie heeft Zwolle in 2013 thuis nog geen een keer verloren! Dat is knap voor een eredivisieclub, maar al helemaal voor een club als Zwolle die vorig jaar nog in de Jupiler League speelde!
    Als ik dan ook nog ‘es lees dat Utrecht de laatste vier uitduels allemaal verloren heeft, geeft dat nóg meer vertrouwen;-) Dus ik zie een 3-2 wel op het scorebord verschijnen na 90 minuten!

  3. @Bigge
    In tijden van crisis een kaartje op de noodtribune aanbieden voor ‘slechts’ 22,50 euri is natuurlijk een marketingblunder van mythische proporties.

  4. @Zwolleeder

    Niet zo melken, met een seizoenkaart zit je voor minder dan 11 euro elke eredivisiewedstrijd op de FP-tribune. PEC is samen met VVV de goedkoopste club in de Eredivisie.

  5. @Vakkie19

    De tribune is voor 3 seizoenen verkocht aan de stentor en als ik het goed heb begrepen heeft PEC Zwolle hier een behoorlijke vergoeding voor gekregen.

    @Zwolleeder

    Volgens mij hebben werklozen andere prioriteiten dan het bezoeken van Eredivisievoetbal. Maar dan nog behoort de financiële drempel in Zwolle tot de laagste in de Eredivisie. Tenslotte heeft de stentor actieprijzen gehanteerd voor de laatste thuiswedstrijden en zijn halve seizoenkaarten in de regel ook voordeliger. Uiteindelijk zul je ook moeten toegeven dat betaald voetbal op het hoogste niveau ook in Zwolle geld kost.

  6. @Zwolleeder

    De stentor had een actie ?? 13,25 voor de laatste 2 thuiswedstrijden tegen Utreg en Adoh. Dat is minder dan ?? 7,- per wedstrijd en geen ?? 22,50 .

  7. @ElRey,
    Precies, ‘voor de laatste 2 thuiswedstrijden’
    Dat is dan ook de reden waarom die tribune bijna het hele seizoen een desolate indruk gaf.
    p.s. moet een werkloze ook op zaterdagavond nutteloze open sollicitaties schrijven?, hoe gaat het met jouw werk by the way?

  8. Mooi, weer volle bak. De zon schijnt. Ik zeg 2-1

    ps. bijzonder hoe mensen altijd wel wat te mekkeren hebben, beetje jammer ook en totaal misplaatst.

  9. Volgens Zwolleerder , maakte de Stentor tribune het hele seizoen een desolate indruk.

    Buiten de wedstrijddagen een uitstekende observatie van Z.

    😉

  10. Heb in de pauze van PEC Zwolle -Utrecht me even opgewarmd in het Event Center een nieuwe annex aan de Zuid-Tribune.

    Lekker warm en prima muziek. Een verademing bij de pijngrens, die ons die malloot van een DJ je oplegt in het stadion. Voor jonge kinderoortjes die nog een leven moeten meegaan een crime… En er waren veel jonge kinderen meegekomen, bv met Utrechtse families rondom me, die constant voor mij langs sprongen en dansten. De ogenblikken dat er wel vol zicht was op het veld , heb ik kunnen constateren dat de Stentor-tribune eivol was, Zwolleerder! , en een verre van desolate indruk maakte !
    ;D

  11. @Zwolleeder

    Hij heeft gelijk. Er was een tijd dat jij het ook niet zo leuk vond dat successuporters voor een appel en ei eerste rang wilden zitten :-*

  12. ElRey,
    Noem je mij een successupporter?
    Ik kom al sinds het seizoen 1984-1985 waar ik altijd één van de 2.500 toeschouwers was in de eredivisie?!, de meeste van die 9.000 extra ken ik niet of kwamen alleen als Feyenoord en/of Ajax op bezoek kwam.
    Denk nog eens na voor je weer zo’n kutopmerking maakt om per sé je gelijk te halen.
    Not amused:(

  13. @ElRey,
    gelukkig voel jij je nooit goed genoeg om je door een stelletje successupporters overal heen te laten rijden.
    Volgende keer regel jij het dus een keer voor de verandering, bij deze.
    Auf wiedersehen !

  14. Waar ging het ook alweer over?

    Bericht door Zwolleeder, op 27 april 2013 om 17:41
    @Bigge
    In tijden van crisis een kaartje op de noodtribune aanbieden voor ‘slechts’ 22,50 euri is natuurlijk een marketingblunder van mythische proporties.

    Ik heb je aangegeven dat de stentor een actie ?? 13,25 had voor de laatste 2 thuiswedstrijden tegen Utreg en Adoh. Dat is minder dan ?? 7,- per wedstrijd.

    Daarnaast is een seizoenkaart voordelig ook als je niet alle wedstrijden kunt. Voor mijn plek kost een los kaartje ?? 22,50. Voor mijn seizoenkaart heb ik ?? 202,50,- neergelegd: minder dan ?? 12,- per thuiswedstrijd (op Eredivisieniveau) ofwel 8 ‘gratis’ thuiswedstrijden t.o.v. de reguliere kaartverkoop.

    De goedkoopste seizoenkaarten kosten ?? 157,50 = ?? 9,26 voor een thuiswedstrijd van onze club. Losse kaarten voor dergelijke plekken kosten ?? 17,50. Ook hier geldt dat je dan 8 thuiswedstrijden kunt missen om het geld van een seizoenkaart eruit te halen.

    Het beeld dat PEC Zwolle in deze economisch moeilijke tijden absurde bedragen zou vragen klopt niet:

    RTV Oost vrijdag 15 februari 2013 | 21:24Laatst bijgewerkt:21-3-2013 | 13:08

    PEC Zwolle biedt, samen met VVV-Venlo, de goedkoopste kaartjes aan in de Eredivisie. De Nederlandse kaartjes zijn in Europees perspectief sowieso relatief goedkoop. Alleen in Duitsland kun je voor minder geld naar een voetbalwedstrijd, blijkt uit cijfers van The Guardian en het ANP.

    Voor tien euro kun je naar een wedstrijd van PEC Zwolle en VVV-Venlo. Zij zijn daarmee de goedkoopste van Nederland. Voor de prijs van het kaartje maakt het niet uit hoe goed een club presteert, blijkt uit de cijfers. Het goedkoopste ticket van NEC, momenteel zevende op de ranglijst, kost bijvoorbeeld tien euro minder dan een kaartje voor AZ dat elfde staat. Voor een goedkoop kaartje bij Willem II (18e en laatste) betalen supporters bijna evenveel als voor een goedkoop kaartje bij regerend kampioen Ajax, dat momenteel tweede staat.

    In vergelijking met andere Europese landen is Nederland relatief goedkoop maar een Duitse wedstrijd bekijken is nog altijd goedkoper. Zo kost het goedkoopste kaartje bij Werder Bremen 6,96. De gemiddelde prijs voor de goedkoopste tickets bij de oosterburen is een kleine twaalf euro. Dat is twee derde van wat gemiddeld neergelegd moet worden voor een eredivisiepotje.

    Tenslotte heb ik nooit gezegd dat jij een successupporter bent, maar dat ik mij kon herinneren dat jij je ook ergerde aan mensen die incidenteel een keer kwamen en dan verwachten voor een appel en ei ‘front row’ te kunnen zitten terwijl jezelf het geld voor een seizoenkaart neerlegde. Om te groeien heb je die mensen nodig, maar om echt te groeien heeft PEC vooral veel seizoenkaarthouders nodig om zich voorafgaand aan een nieuw seizoen een elftal te kunnen neerzetten dat een reële kans maakt. Mij baart het meer zorgen dat de spelerssalarissen slechts 2,9 miljoen euro bedragen op een totale begroting van 8 miljoen euro en dat deze begroting bij lijfsbehoud slechts met 500.000 euro omhoog gaat.

  15. Elrey,

    Is die 2,9 miljoen aan spelerssalarissen wel correct? Dat betekent namelijk dus dat slecht een kleine 36% vd begroting opgaat aan spelerssalarissen. Dat lijkt mij erg weinig. Waar gaat die andere 64% dan aan op??

    Dat onze begroting uberhaupt omhaag gaat is in deze tijd al een hele prestatie. Ado, NEC, Roda, VVV, Heracles, NAC, ze moeten allemaal terug in de begroting. Ik denk overigens dat 5 ton een voorzichtige inschatting is van Visser. Voorafgaand aan dit seizoen werd ook gezegd dat de begroting zo’n 7,1 miljoen zou bedragen, maar dat is later bijgesteld naar 8 miljoen. Alleen aan televisiegelden zullen wij al een paar ton extra ontvangen, ook verwacht ik dat we volgend seizoen fors meer ontvangen aan shirtsponsoring, gezien onze positieve uitstraling dit seizoen. Ook zal de uitbreiding van de hoofdtribune ons geen windeieren leggen. Ik verwacht dan ook eigenlijk wel een begroting van +- 9 miljoen euro.

  16. @Blauw wit hart

    Mijn bron: welingelichtekringen

    Het gemiddelde salaris in de eredivisie is in het seizoen 2011-2012 opnieuw gedaald, nu tot 283.000 euro bruto. Een seizoen eerder was het nog 305.000 euro, en in de jaargang 2009-2010 zelfs nog 355.000 euro, het hoogtepunt in het betaalde voetbal.

    Voetbal International publiceerde de jaarcijfers, die afkomstig zijn van de werkgeversorganisatie FBO. In totaal 12 van de 18 clubs bezuinigden op de post met salarissen. Het sterkst gebeurde dat bij Willem II (-28%), NAC (-21%), AZ (-19%) en Feyenoord (-16%). Maar ook Ajax drukte de salarissen, met 13%. Niettemin spendeert de kampioen nog het hoogste bedrag aan salarissen: 45 miljoen euro.

    Van de zes clubs, die de salarissen juist opkrikten, ging Vitesse met liefst 48% omhoog. De club uit Arnhem trok het totaal op van 12,2 miljoen naar 18,1 miljoen. Spelers als Wilfried Bony (foto) en Jonathan Reis verdienen zo??n 9 ton bruto. Overigens stevent Vitesse wederom af op een tekort van 25 miljoen euro. Eigenaar Merab Jordania zal dat andermaal moeten bijpassen.

    Ook het gepromoveerde PEC Zwolle was in de eredivisie duurder uit met de salarissen (+16%), evenals NEC (+16%), VVV (+7%), RKC (+4%) en FC Twente (+2%). De laatste club staat qua hoogte van de salarissen derde (29,5 miljoen euro), na PSV (31,2 miljoen euro), maar nog voor AZ (19 miljoen euro), Vitesse en Feyenoord (17,2 miljoen euro). Willem II heeft de laagste uitgave aan salarissen: 2,8 miljoen euro. PEC Zwolle en RKC proberen uit te komen met 2,9 miljoen aan salarissen.

    Ik vraag mij ook af waar die andere 64% aan op gaat!

  17. @Blauw wit hart

    De financiële positie van PEC Zwolle is sinds 2009 sterk verbeterd. Het negatief eigen vermogen is van ?? 1,3 miljoen terug gebracht naar momenteel ?? 900.000,-.

    In 2010 heeft de gemeenteraad ingestemd met een garantstelling van 1 miljoen euro voor vijf jaar die elk jaar met 2 ton moet worden afgelost. In 2015 moet de gemeentelijke garantstelling volledig zijn afgelost. FC Zwolle heeft zich in het verleden een betrouwbare partner getoond door een lening uit 1999 conform termijn volledig af te lossen. En ook tot nu toe voldoet de club aan de jaarlijkse aflossing. Momenteel staat nog ?? 600.000,- van de gemeentelijke garantstelling open. Dit jaar gaat daar in oktober ?? 200.000,- van af. Daarna nog twee rondes van ?? 200.000,-.

    Tijdens de Businessclubavond van dinsdag 15 mei 2012 presenteerde voorzitter Adriaan Visser de koers van de club voor de komende jaren. Hieronder een samenvatting van deze presentatie:

    Overzicht beleid BC avond d.d. 15 mei 2012 (bron: peczwolle.nl)
    2009-2010: omzet ?? 3,8 M; resultaat – ?? 0,5 M; 5.400 toeschouwers; 65 punten; 4de
    2010-2011: omzet ?? 4.8 M; resultaat ?? 0,36 M; 7.800 toeschouwers; 69 punten; 2de
    2011-2012: omzet ?? 4.9 M; resultaat ?? 0,0: 8.500 toeschouwers; 72 punten; 1ste
    2012-2013: omzet ?? 6.7 M; resultaat ?? 0,4 M: 10.000 toeschouwers; ??

    Voorgenomen beleid BC avond d.d. 15 mei 2012 (bron: peczwolle.nl)
    2012-2013: omzet ?? 6,7 M; resultaat ?? 0,4 M; 10.000-12.000 toeschouwers; 14-17; cat 2/3
    2013-2014: omzet ?? 8,0 M; resultaat ?? 0,6 M; 11.000-13.000 toeschouwers; 12-16; cat 2/3
    2014-2015: omzet ?? 9,2 M; resultaat ?? 0,4 M; 12.000-13.000 toeschouwers; 10-15; cat 3
    2015-2016: omzet ?? 10 M; resultaat ?? 0,7 M; 12.500-14.500 toeschouwers; 8-12; cat 3

    PEC Zwolle behoorde tot de zeven clubs met verlies over het boekjaar 2011-2012 (bron: VI)
    1. Vitesse -22.700.000 euro
    2. FC Utrecht -4.296.699
    3. NAC Breda -1.183.556 euro
    4. SC Heerenveen -295.265 euro
    5. VVV-Venlo -550.000
    6. NEC -200.000 euro
    7. PEC Zwolle -125.000 euro

    ⤽FC Zwolle heeft het afgelopen seizoen 2011-2012 met een negatief resultaat van om en nabij 1 ton afgesloten. Dit wordt veroorzaakt door de kosten van een nieuw kunstgrasveld en een voorziening die is getroffen voor eventuele financiële claims voor de opleidingskosten van buitenlandse spelers (red. lees Botteghin). Voor Martin Guarino is een dergelijke claim vorig seizoen afgehandeld.⤝ (bron: peczwolle.nl)

    Het tekort op de lopende begroting (8 miljoen euro) bedroeg in november 2012 5 ton (bron: supportersforum november 2012). De club zeilt daarmee scherp onder de wind maar men verwacht nog extra inkomsten te genereren waardoor dit tekort naar beneden kan worden bijgesteld.

    Op 14 december 2012 communiceerde PEC Zwolle het volgende:
    ⤽Na de promotie van vorig seizoen is de club op zo ongeveer elk gebied aan het groeien. Dus ook financieel worden er stappen voorwaarts gezet. Onderstaand een opsomming van de belangrijkste financiële punten.
    – Het netto resultaat van het seizoen 2011/2012 komt op een negatief resultaat van ?? 158.000 uit. Er is bewust gekozen om in het resultaat 2011/2012 een reservering op te nemen inzake een slepende zaak m.b.t. opleidingsvergoedingen. Hiervoor heeft PEC Zwolle in het kader van het voorzichtigheidsprincipe een voorziening opgenomen. Verder heeft er door de aanschaf van het nieuwe kunstgrasveld een extra afschrijving op dit gebied plaatsgevonden.
    – De netto omzet in het seizoen 2011/2012 is met ?? 294.000 gestegen naar ?? 4.959.000 (groei ruim 6% ten opzichte van een jaargang eerder). De sponsorinkomsten zijn daarin met ?? 358.000 toegenomen.
    – De begroting is afgelopen zomer bijna verdubbeld. Werkte de club vorig seizoen 2011/2012 met een begroting van ?? 4.400.000 tijdens de huidige jaargang is dat een kleine ?? 8.000.000 (groei circa 80%). Deze stijging is gerealiseerd door onder andere een nieuwe hoofdsponsor, een nieuwe rugsponsor, meer tv-inkomsten, hogere recettes, meer exposure rond de wedstrijden en hogere entree- en sponsorprijzen.

    Financiële doelstelling
    PEC Zwolle wil de komende seizoenen toewerken naar een positief resultaat om de negatieve vermogenspositie van ?? 1.176.000 te verbeteren. Ook heeft PEC Zwolle een obligatietraject opgestart, waarin sponsoren en supporters de club financieel kunnen ondersteunen (ondermeer voor verdere stadionuitbreiding naar ruim 12.000 toeschouwers).⤝ (Bron: peczwolle.nl)

    Volgens de Leeuwarder Courant is Joey van den Berg in januari 2013 per direct verkocht aan SC Heerenveen voor ?? 200.000,-. PEC Zwolle versterkte zich direct met Maikel van der Werff en huurde Arsenio Valpoort (SC Heerenveen), Mateusz Klich (VFL Wolfsburg) en Runar Mar Sigurjonsson (IJsland).

    Business Club avond 22 januari 2013:
    ⤽Naast de promotie naar de Eredivisie heeft 2012 nog een aantal hoogtepunten met zich meegebracht. De omzet is gestegen naar een kleine ?? 8.000.000,-. Ook het aantal toeschouwers is gegroeid. Vorig seizoen zaten er gemiddeld 9.000 mensen in het IJsseldelta stadion, dat zijn er nu 11.000. De plannen liggen gereed om aan het begin van het komende seizoen de hoofdtribune met 1.500 plaatsen extra uit te breiden. Hierdoor groeien we naar een stadioncapaciteit van 13.000 toeschouwers. Deze uitbreiding hoopt de club volledig te kunnen financieren met de recent uitgeschreven obligatielening.⤝

    De uitbreiding van de Henk Timmer tribune hoopt PEC Zwolle te financieren met een onlangs uitgeschreven obligatielening. De teller stond eind januari op ?? 200.000,-, terwijl op de nieuwjaarsreceptie is gecommuniceerd dat er voor de extra uitbreiding van het stadion en de aanleg van een nieuwe kunstgrasmat (die er al sinds de zomer van 2012 ligt) ?? 600.000,- nodig is.

    Een uitverkocht stadion betekent op dit moment 11.324 toeschouwers. PEC Zwolle heeft nog nooit over een heel seizoen zo??n hoog gemiddeld toeschouwersaantal gehaald. Er zit nu gemiddeld 10.619 mensen in het stadion. Ter vergelijking het gemiddeld recordaantal toeschouwers van PEC Zwolle in de Eredivisie stond op gemiddeld 7.235 toeschouwers in het seizoen ??83-??84.

    ⤽Visser maakte zich (in maart 2013) weliswaar geen zorgen over het negatieve eigen vermogen van zo’n 9 ton, maar hij merkt wel dat het lastig is om dit bedrag uit het verre verleden van toen nog FC Zwolle weg te werken. “We lopen het wel in. Ooit was het 1,3 miljoen euro. Maar wil je er in een klap een einde aan maken dan moet je bijvoorbeeld een eigen speler goed kunnen verkopen. Ik denk dat we dit jaar wel op een klein plusje uitkomen, maar daarmee werk je zo’n bedrag niet weg. Maar het is niet een bedrag waar we ons heel grote zorgen om maken.” (bron: stentor.nl)

    PEC Zwolle speelt pas zijn 13de seizoen in de Eredivisie en in historisch opzicht is een knappe eindnotering mogelijk (red. PEC staat momenteel 13de). Ter vergelijking de eindnotering in de voorgaande 12 Eredivisieseizoenen.
    ??78-??79: 8
    ??79-??80: 14
    ??80-??81: 9
    ??81-??82: 15
    ??82-??83: 13
    ??83-??84: 14
    ??84-??85: 18
    ??86-??87: 11
    ??87-??88: 13
    ??88-??89: 16
    ??02-??03: 16
    ??03-??04: 18

    PEC Zwolle ontwikkelt zich sinds 2009 stormachtig. Dit seizoen is boven verwachting en er zijn vele hoogtepunten te constateren:

    – Goed voetbal wat leidt tot positieve kritieken in de media!
    – Bijval van supporters van andere Eredivisieclubs!
    – Halve bekerfinale bereikt!
    – In de race voor de Fair Play-ticket dat tot Europees voetbal leidt!
    – Financieel staan we er steeds beter voor!
    – Ron Jans die Art Langeler & Jaap Stam opvolgt!
    – Uitbreiding stadion!
    – Nagenoeg iedere thuiswedstrijd in een uitverkocht stadion!
    – Samenwerking met Werder Bremen (huur Denni Avdic)!
    – Samenwerking met Real Madrid!
    – Adriaan Visser die nu meer tijd in de club kan steken.
    – Nieuwe spelers met potentie!
    – Samenwerking met VFL Wolfsburg (huur Mateusz Klich)!
    – Drost en Saymak hebben zich verder ontwikkeld dan verwacht!
    – Kapitaal op het veld: Lachman, Achenteh, Mokthar gaan de club veel geld opleveren!
    – Samenwerkingsverbanden aangegaan met amateurclubs uit de regio!

    Jaarverslag PEC Zwolle 2011-2012:

    VERLIES EN WINSTREKENING
    in EUR * 1.000

    NETTO OMZET 2011-2012 en 2010-2011
    Wedstrijdbaten 782 en 885
    Sponsoring 3.266 en 2.891
    Media gerelateerde baten 469 en 325
    Merchandising & Business to consumer activiteiten 35 en 45
    Food & Beverage 53 en 54
    Overige baten 354 en 387

    Som der baten 4.959 en 4.587

    BEDRIJFSLASTEN
    Personeelskosten 2.884 en 2.511
    Verkoopkosten 301 en 245
    Huisvestingskosten 485 en 454
    Wedstrijd- en trainingskosten 637 en 646
    Algemene kosten 662 en 392
    Afschrijvingskosten immateriële & materiële vaste activa 195 en 83
    Overige bedrijfskosten 246 en 135

    Som der bedrijfslasten 5.410 en 4.466

    BEDRIJFSRESULTAAT
    -451 en 121

    Som der rentebaten en rentelasten -39 en -53

    RESULTAAT UIT GEWONE BEDRIJFSUITOEFENING NA RENTEBATEN/LASTEN VOOR VERGOEDINGSOMMEN EN BELASTING -490 en 68

    RESULTAAT UIT GEWONE BEDRIJFSUITOEFENING NA RENTEBATEN/LASTEN EN VERGOEDINGSOMMEN EN VOOR BELASTING -158 en 358

    Som der belastingen resultaat uit gewone bedrijfsvoering ?? en –

    RESULTAAT UIT GEWONE BEDRIJFSUITOEFENING NA RENTEBATEN/LASTEN, VERGOEDINGSOMMEN EN BELASTING -158 en 358

    Buitengewoon/bijzonder resultaat na belastingen ?? en –

    NETTO RESULTAAT -158 en 35

    Grafiek 3 van het jaarverslag 2011-2012 biedt inzicht in de totale personeelskosten t.o.v. de inkomsten (begroting):
    2009-2010: ?? 2.547.000 van ?? 3.684.000 = 69%
    2010-2011: ?? 2.511.000 van ?? 4.587.000 = 55%
    2011-2012: ?? 2.884.000 van ?? 4.959.000 = 58%

    Bij Stichting PEC Zwolle waren in het seizoen 2011-2012 (in fte??s) 44 personeelsleden
    werkzaam. Onderverdeeld naar:
    A-selectie 21
    A-selectie huur 3
    Technische staf A-selectie 3
    Directie & management 1
    Medische staf 2
    Overig personeel 14

    Dit seizoen zijn 68 personeelsleden werkzaam. Onderverdeeld naar:
    A-selectie 31
    A-selectie huur 5
    Technische staf A-selectie 4
    Directie & management 3
    Medische staf 2
    Overig personeel 23

    Volgens welingelichte kringen besteedt het gepromoveerde PEC Zwolle 16% meer aan spelerssalarissen (2.9 miljoen euro = een kleine 36% van de totale begroting van 8 miljoen euro).

    Voor een indicatie van (de verdeling van) alle kostenposten verwijs ik naar het jaarverslag 2011-2012.

    Ondanks de economische mindere tijden maar mede door de positieve sportieve prestaties kan PEC Zwolle het opbrengstenniveau wel degelijk opschroeven.

    Afgelopen weekend heeft voorzitter Visser in de stentor gecommuniceerd dat de begroting met een half miljoen euro omhoog gaat naar 8,5 miljoen euro. Dat kan inderdaad een voorzichtige inschatting zijn.

    Het shirtsponsorschap valt vrij omdat de deal met Beaphar volgens de stentor slechts is overeen gekomen voor één seizoen. Dit biedt nieuw inkomensmogelijkheden omdat naar verluid een paar dagen na het tekenen van Beaphar zich een multinational in 2012 meldde. Ook zal de uitbreiding van de stadioncapaciteit (+ 1.500 businessseats) extra inkomsten met zich meebrengen. Verder kan een kwalificatie van PEC Zwolle voor de groepsfase van de Europa League 1,3 miljoen euro met zich meebrengen.

    Met jou verwacht ik dan ook eigenlijk wel een begroting van +/- 9 miljoen euro.

    Met een begroting van 8,5 miljoen euro kom je op het huidige niveau van Heracles Almelo (in het seizoen 2012-2013 de 14de begroting in de Eredivisie). Met een stadioncapaciteit van 12.824 (11.324 + 1.500) komt PEC Zwolle op de 14de plaats in de Eredivisie.

    De prognose die op de businessclubavond van 15 mei 2012 is gecommuniceerd was dat PEC Zwolle in 2013-2014 een begroting had van 8 miljoen euro, gemiddeld tussen de 11.000 en 13.000 toeschouwers zou trekken en mee zou spelen tussen plaats 12 en 16.

    De conclusie die we op dit moment kunnen trekken is dat PEC Zwolle prima op schema ligt met een begroting die nu al 8 miljoen euro bedraagt, een gemiddeld toeschouwersaantal van 10.619 en een 13de plek op basis van de huidige stand.

    PEC = BACK. Noar Veur??n!

  18. @Zwolluh

    Dank! Wat ik doe is niets meer en minder dan scherp de vinger aan de pols houden bij (FC) PEC Zwolle op basis van gecommuniceerde informatie omdat ik zoals elke rechtgeaarde supporter hoop dat onze club zo hoog mogelijke ogen gooit. Noar Veur’n! (= JCA kreet toen supporters nog op de hoofdtribune zaten in het seizoen 2005-2006). Support your local club!

  19. @Zwollenaarisback

    Dikke vette driewerf hoera voor het resultaat van gezamenlijke inspanningen in 2009 om de club naar een hoger niveau te brengen en gelet op de huidige stand van zaken kunnen daar velen meer dan tevreden over zijn. Zwolluh! schalt inmiddels in door alle Eredivisiestadions en als het meezit straks in Europese stadions!

  20. We schrijven 22 april 2009 op een discussietopic op voetbalprimeur, de reactie van Balderas over hetgeen het ad-interim bestuur destijds communiceerde:

    “…Volgens het ad-interim moet FC Zwolle binnen met een begroting van 10 miljoen over ca. 5 jaar een goede middenmoter worden van de eredivisie…”

    Het is vandaag 30 april 2013 (meer dan 4 jaar verder) we werken momenteel met een begroting van 8 miljoen euro (in het seizoen 2008-2009 nog een begroting van 3,6 miljoen euro volgens wikipedia) dus we groeien en als we willen voldoen aan de toezegging van het ad-interim bestuur (10 miljoen euro in het seizoen 2013-2014) dan kunnen we constateren dat we op dit moment al gelijk lopen met de prognose van het huidige bestuur (8 miljoen euro in het seizoen 2013-2014) en dat er dus qua begroting aankomend seizoen nog 2 miljoen euro rek mogelijk is.

    Voorzitter Adriaan Visser ging afgelopen weekend in de stentor nog uit van een begroting van 8,5 miljoen euro komend seizoen (2013-2014).

    Kortom de begroting kan nog 1,5 miljoen euro stijgen komend seizoen, al heeft het huidige bestuur dit pas geprognosticeerd voor het seizoen 2015-2016.

  21. Positief voor de groei van de begroting van PEC Zwolle is daarbij het volgende bericht op dit weblog:

    De regio Zwolle is het sterkste economische gebied van het land. En de gemeente Zwolle heeft – na Haarlemmermeer (vanwege de aanwezigheid van luchthaven Schiphol) – de sterkste lokale economie van Nederland. Die conclusies trekt tijdschrift Elsevier in het gezaghebbende onderzoek dat het blad jaarlijks samen met bureau Louter doet naar de economische toplocaties in het land.

  22. Uit voorgaande bericht kan geconcludeerd worden dat de commerciële van PEC Zwolle dus makkelijker dan andere bij andere BVO’s terreinwinst kan boeken in begrotingstechnisch opzicht. Noar Veur’n!

Reacties zijn gesloten.