WVF boekt belangrijke overwinning in Meppel

Foto van auteur

Meppel/Zwolle – Nadat met een goed gevoel kon worden teruggekeken op een goede wedstrijd van vorige week in Aalten tegen de koploper, stond vandaag de zeer belangrijke wedstrijd in Meppel tegen de plaatselijke FC. Vandaag telde voor WVF alleen de 3 punten om zich aan het eind van de rit op een veilige plaats te kunnen nestelen, om zo promotie /degradatiewedstrijden te ontlopen. Want het blijft spannend tot de laatste speeldag.

Dit gold niet voor tegenstander FC Meppel, dat al gedegradeerd is en het volgend seizoen, met de bij WVF bekende trainer John Beijen aan het roer, in de tweede klasse mag proberen. WVF moest aantreden zonder doelman Wibo van Dijk. Wibo kwam er van de week achter dat een kettingzaag vasthouden toch wel iets anders is dan een bal vasthouden en verwondde zichzelf hierbij. Gelukkig was Wibo wel in staat om de wedstrijd in Meppel bij te wonen. Zijn vervanger was Jaap Noordman, die een attente wedstrijd keepte. Jaap had het niet druk vanmiddag, maar wat hij moest doen deed hij goed en hield dan ook keurig de nul. WVF begon gretig aan de wedstrijd en had al snel een overwicht. De gehele achterhoede speelde een sterke en geconcentreerde wedstrijd en gaf geen kans weg. Op het middenveld en voorin was WVF heer en meester en mocht het naar hartenlust combineren. Dit leverde heel veel kansen op.

Zo werd een vrije trap van Rob Meijerink in het begin van de wedstrijd door doelman Gerwin Spithoff tot hoekschop verwerkt. Uit de genomen hoekschop appelleerde WVF voor hands, maar scheidsrechter Rikhof wuifde deze weg en gaf hiervoor geen strafschop. Timon Beimers mocht na een goede dieptepass van Kevin Peters alleen op het doel afgaan maar wist niet te scoren. Jesse Betaze zag na een goede aanval over links zijn schot gekeerd door de uitblinkende doelman Spithoff. Rob Meijerink wist ook niet te scoren na een knappe combinatie met Richard Bouwmeester en Marthijn van der Steege. Anne Nijland stuitte vanaf links op doelman Spithoff en zijn tweede poging werd door Mark Huisman uit het doel gekopt. Het was dan ook wachten op de voorsprong van WVF. Deze kwam in de 29e minuut.

Het was Jesse Betaze, die buitenspel omzeilde na een dieptepass van achteruit en de bal goed breed legde op de Anne Nijland die vervolgens raak schoot en WVF op 0-1 zette. FC Meppel was niet in staat om anders te gaan spelen en WVF bleef oppermachtig en kreeg de nodige kansen maar ging hier slordig mee om. In de laatste minuut van de eerste helft viel dan toch de 0-2 ruststand. Het was Richard Bouwmeester die uit een vrije trap de bal op een ouderwetse manier langs de muur krulde en doelman Spithoff kansloos liet. In de tweede helft zag het publiek hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. WVF was oppermachtig en kreeg wederom vele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden Timon Beimers kreeg de eerste mogelijkheid, maar zijn lob over doelman Spithoff heen verdween net naast het doel van FC Meppel.

In de 52e minuut was het wel raak. Timon Beimers werd na een goed pass van Jesse Betaze onderuit gehaald door Mark Huisman en dat leverde WVF een terechte strafschop. Rob Meijerink schoot deze goed binnen en zorgde hiermee voor een comfortabele 0-3 voorsprong. De enigszins vermoeide Richard Bouwmeester, krijgt als jonge vader te weinig nachtrust, werd vervangen door Rene Dorgelo. WVF werd slordiger maar FC Meppel wist hier niet van te profiteren. Toch kwamen er nog meer dan voldoende kansen om aan het doelsaldo te werken. Zo verdween een verwoestend schot van Jesse Betaze naast, was het Marthijn van der Steege die uit een hoekschop via de lat overkopte, Kwam Robbert Jan Stals net tekort om een vrije trap van Rob Meijerink tot doelpunt te promoveren en kopte Jesse Betaze de bal over het doel van FC Meppel uit een van de vele hoekschoppen. Vlak voor het einde was het Anne Nijland die met een droge knal nog scoorde en zo de eindstand op 0-4 bracht. Een dikverdiende overwinning voor WVF en stijgt hiermee naar de 9e plaats. Toch is het nog niet veilig en treft het volgende week in Putten tegen SDCP een sterke tegenstander. Hier liggen zeker mogelijkheden voor een goed resultaat, alleen zal WVF de kansen beter moeten gaan benutten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)