PEC Zwolle verliest van FC Utrecht

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag verloren van FC Utrecht. De ploeg van Art Langeler bleef vier duels op rij zonder nederlaag, maar moest deze middag zijn meerdere erkennen in de Domstedelingen: 1-2. Het betekende voor de Overijsselaars tevens de eerste verliespartij in eigen huis dit kalenderjaar. Daardoor is de promovendus nog altijd niet officieel veilig.

28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_04.jpg

Zwolle begon met Denni Avdic in de spits en Giovanni Gravenbeek op de bank, maar al na dik twintig minuten kwam Gravenbeek er al in voor de geblesseerde Zweedse spits. Op dat moment was er al door beide partijen gescoord. Utrecht was de eerste, al binnen twee minuten was het Nana Asare die de bal achter Diederik Boer kreeg. Zwolle herstelde zich wel snel. Op het moment dat Avdic langs de kant zat met een blessure, scoorde Joost Broerse de gelijkmaker. Uit een corner kwam de bal via onder meer Wiljan Pluim voor de voeten van Broerse, die doeltreffend uithaalde. ,,Ik ben boos, want schijnbaar was ik de enige die vond dat we nog niet veilig waren", concludeerde een boze Art Langeler.

 28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_10.jpg

28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_05.jpg

28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_07.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Ook direct na rust was het Utrecht dat beter begon en opnieuw op voorsprong kwam. Jens Toornstra stuurde Elroy Pappot diep, die scoorde. ,,Dit eerste kwartier na rust was Zwolle-onwaardig. Het was apathisch, daarover ben ik ziedend over", aldus een boze Langeler. Daarna speelde Zwolle een half uur lang alles of niets. Het leverde zeker in de slotfase prima kanen op, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. ,,Ik denk dat wij teveel hebben gekregen vandaag", stelde FC Utrecht-trainer Jan Wouters. ,,Jammer dat het balletje net niet goed viel. We hebben immers nog één punt nodig om definitef veilig te zijn", baalde Joost Broerse.

Volgende week speelt PEC Zwolle op 5 mei om 12.30 uur de uitwedstrijd tegen AZ.

Bron: PEC Zwolle

28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_01.jpg

28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_02.jpg

28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_03.jpg

28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_06.jpg

28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_08.jpg

28-04-2013_pec_zwolle-fc_utrecht_09.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “PEC Zwolle verliest van FC Utrecht”

  1. Theoretisch kan het nog misgaan. Maar daar is maar 1 scenario voor.

    volgende week:

    Az – Pec

    NAC – Roda JC

    roda moet winnen en die week daarna tegen thuis tegen Heerenveen ook. Nac moet bij verlies die week er op winnen van feyenoord. dan zijn zowel roda jc als Nac veilig

    RKC – Vitesse

    RKC wint van Vitesse. (gelijk of verlies is pec veilig) en moet daarna ook winnen van NEC uit.

    dus rampscenario zou zijn

    NAC VW
    RKC WW
    Roda JC WW

    Dus het moet wel heel gek lopen wil PEC nog nacompetitie halen.

    Vandaag was trouwens wel erg magertjes. Beetje slap vond ik het. Hoewel er zeker meer in zat. ontbrak ze ook een beetje aan het nodige geluk. Bal viel net niet goed elke keer.

  2. ben benieuwd of PEC genoeg karakter in hun donder heeft om dit netjes en naar behoren af te ronden.

    Als ze het dan niet voor zichzelf doen, dan maar voor de trouwe supporters.

  3. Ja Joris erg belangrijk te weten dat je geen bier kon krijgen tijdens de wedstrijd. Wordt lid van de supp.vereniging en je kunt gewoon en gezellig een pilsje drinken in het supportershome!!

  4. Was een slappe hap.Ze denken waarschijnlijk veilig te zijn maar dat is niet zo want aan de andere kant is Ajax de laatste jaren kampioen geworden met meer dan 9 punten achterstand.Je kunt wel allerlei rekensommetjes er op los laten maar feit is dat ze gisteren minimaal een punt moesten pakken.

  5. JW…wil je niet van die onzin uit kramen….de mensen op de lange zijde dan? Die kunnen niet eens naar het supp. home. Is gewoon een belachelijk gebeuren die droogleggingen. Lekker een biertje drinken tijdens de wedstr. hoort erbij…maar goed. Zolang de twitterkoning zich maar kan laten vollopen is er niks aan de hand natuurlijk.

  6. We zijn wel veilig, RKC speelt dit weekend tegen Vitesse. Maar het zou wel lekker zijn om nog een wedstrijd te winnen voor het goede gevoel.

  7. Successupporter of niet, als Zwolle verliest krijg ik altijd een nare steek door mijn lichaam. Ik volg het voetbal liever in de Eredivisie dan het geschoffel in de Jupiler League, omdat ik van verzorgd voetbal hou.

  8. NAC wint van Roda of speelt minimaal gelijk…zie RODA WC niet van NAC winnen,AZ daartegen is bezig met de bekerfinale….Zwolle speelt gelijk in Alkmaar….handhaving is op bevrijdingsdag een feit….FORZA P.E.C ZWOLLE

Reacties zijn gesloten.