Vrienden van Amstel bezoeken Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Op zowel 29 en 30 april is de officiële ‘Vrienden van Amstel Live Tour’ onder de noemer ‘The Royal Edition’ op het Rodetorenplein in Zwolle. Grand Café en Tapasrestaurant Las Rosas had als initiatiefnemer voor dit festival nog een keur aan bekende Nederlandse artiesten aan het programma toegevoegd, zoals Glennis Grace, Xander de Buisonjé en voormalig leadzanger van De Kast, Syb van der Ploeg. Duizenden muziekliefhebbers waren maandagavond op het evenemententerrein te vinden.

29-04-2013_amstel_live_djs_ontour_rodetorenplein_03.jpg

Vanaf 21.00 uur vonden optredens plaats van Aïrto, die op YouTube meer dan 86.000 volgers heeft. De inwoner van Zwolle heeft onlangs zijn eerste single gelanceerd. Erwin Nijhoff, die in januari 2012 als derde eindigde in The Voice of Holland, was de volgende artiest die de mensen op het festivalterrein vermaakte. Syb van der Ploeg, bekend van De Kast sloot de Koninginnenacht op het Rodetorenplein af. Het muziekspektakel in de grootste kroeg van Nederland duurt op Koninginnedag van 17.00 uur tot middernacht. Vanaf 20.30 uur wordt de muziek van de deejays van de Vrienden van Amstel Live Tour afgewisseld met live optredens van Ben Saunders (winnaar van de eerste reeks van The Voice of Holland) en Xander de Buisonjé op piano. De afsluiting van het Koninginnefeest op het Rodetorenplein wordt verzorgd door Glennis Grace.

29-04-2013_amstel_live_djs_ontour_rodetorenplein_02.jpg

29-04-2013_amstel_live_djs_ontour_rodetorenplein_04.jpg

29-04-2013_amstel_live_djs_ontour_rodetorenplein_01.jpg

Eerder op deze dag zingt Grace in Den Haag het Koningslied. Zij is al sinds 1994 actief in de muziek, maar haar carrière kreeg in 2011 een enorme boost door de vertolking van Afscheid in het programma ‘De Beste Zangers van Nederland’. Haar versie van het nummer van Volumia! (waar Xander de Buisonjé ook deel van uitmaakte) resulteerde in een nummer-1 notering.

Om 22.00 uur worden de live optredens twintig minuten lang onderbroken voor een spectaculaire flitsende vuurwerkshow.

Gratis entree

De entree in de grootste kroeg van Nederland is op beide dagen gratis. Op een grote videowall (drie bij vijf meer) zijn live beelden van Koninginnedag in Amsterdam te zien.