PEC Zwolle sluit seizoen waardig af

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondag het seizoen waardig afgesloten. De promovendus die dit jaar al zo vaak fris en aanvallend voetbalde bood ADO Den Haag geen enkele kans. De laatste wedstrijd met trainer Art Langeler op de bank eindigde afgetekend in 4-2 voor de thuisploeg. ADO verspeelde daardoor de laatste kans op de play-offs voor Europees voetbal.

12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_01.jpg 

In de beginfase leek het er meer op dat PEC het besef had dat er nog een play-off-ticket viel te halen, dan dat ADO dat had. De thuisploeg viel naar hartenlust aan en de logische voorsprong kwam er uiteindelijk ook. Van een razendsnelle counter was Youness Mokhtar het eindstation. Zijn schot werd nog gekeerd door Gino Coutinho, maar de rebound werd onberispelijk in het lege doel geschoten door Fred Benson: 1-0.
 
12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_02.jpg
12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_03.jpg
12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_04.jpg
 
Via Lees verder meer foto’s 

Erg overtuigend oogde het spel van ADO niet. PEC kwam vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Pieter Vink zelfs bijna op 2-0. Een schot van Mateusz Klich eindigde via de handen van Coutinho op de paal, waarna Benson de rebound op de lat pegelde. Mustafa Saymak kreeg de afvallende bal voor de voeten, maar zijn schot eindigde op het hoofd van de net opgekrabbelde Coutinho en ging naast. 

Tien minuten na rust werd het toch 2-0. Net toen de ADO-supporters het ‘Alles of niets’ ten gehore brachten, zette Klich de bal voor op Mokhtar. Die zag Benson er beter voor staan dan zichzelf en legde de bal panklaar neer voor de spits, die niet faalde. 

Toen na een uur spelen Charlton Vicento zich verschrikkelijk vergreep aan Rochdi Achenteh en terecht rood kreeg, leek de wedstrijd voorbij. Toch kwam ADO nog even terug via Kolk, maar twee minuten later bracht Saymak de marge weer op twee voor de Zwollenaren. Rydell Poepon zette vlak voor tijd zelfs de 3-2 op het scorebord, maar weer twee minuten later was het 4-2 door Mokhtar. Dat bleek een veilige stand om Arne Slot, die na dit seizoen stopt, nog in het veld te brengen. Scoren deden Slot en de andere spelers niet meer, waardoor het daarbij bleef. 

Bron: ANP

12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_05.jpg

12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_06.jpg

12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_07.jpg

12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_08.jpg

12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_10.jpg

12-05-2013_pec_zwolle-_ado_denhaag_09.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

49 gedachten over “PEC Zwolle sluit seizoen waardig af”

  1. Vanmiddag genoten van een prachtig slotakkoord! Geeft vertrouwen voor volgend seizoen! Dank spelers, technische- en medische staf voor het gebodene, een nieuwe seizoenskaart is virtueel al besteld!

  2. Prachtig! Lekker sfeertje (alleen, wanneer staan die saaie lui op de hoofdtribune nou eens op als IEDEREEN opstaat voor Zwolle??).

    Mooi dat de ADO aanhangers ook nog ff bleven hangen en klappen, TOP!!

    En nu rap dat stadion uitbreiden!

    ps.
    Pieters, Zwolleerder en al die andere negatievelingen hier: Eat your hart out!! Zwolle blijkt wel degelijk en overtuigend ere-divisie waardig.

  3. Was een geweldig leuke wedstrijd. Zelfs de zon liet zich zien. Er zaten ook ADO-supporters buite de kooi. Gedroegen zich prima en omgekeerd ook. De fijne sfeer en het permanente gezang maken het helemaal af. Enige minpuntje is het uitjoelen van Gravenbeek. Denk niet dat zijn voetbalprestaties daardoor verbeteren (mocht dat de bedoeling zijn).

  4. Als promovendus 11de in de Eredivisie, laatste 4 in de beker en bijna Europa in op basis van het Fair Play klassement. Genieten! 😀

  5. Trots op de 11e plaats in de Eredivisie. Niet gedacht vantevoren eerlijk gezegd, maar grote complimenten zijn nu wel op z’n plaats.
    Ik ben heel nieuwsgierig naar de nieuwe aankopen van Jans en hoop op een paar bekende namen.

  6. 😀 Een lange neus naar iedereen die in september nog zeker wist dat Zwolle gelijk weer zou degraderen. Nu moeten deze mensen volgend seizoen niet alsnog stiekem komen kijken naar het “waardeloos spelende Zwolle” in Deventer is nog wel een plaatsje vrij denk ik 😀

    Volgend seizoen onder leiding van Jans in het linkerrijtje eindigen lijkt me een mooie doelstelling. Forza PEC.

  7. Deze maand wordt bekend gemaakt dat Klich weer gehuurd wordt voor een jaar met optie tot koop. Verder gaat men kijken naar een verdediger van Wolfsburg die dit jaar ook is verhuurd aan een andere bundesligaclub.

    Negen verhuurde spelers van Wolfsburg hebben te horen gekregen dat er geen plaats meer is in het nieuwe seizoen.

    Daarnaast zijn ze ver in onderhandeling met Nijland. Ook worden de namen van Steppe, Wijnaldum van Az en John van Twente genoemd in de wandelgangen.

    Wordt vervolgt

  8. @Zwollenaarisback,
    Leer eerst mijn naam maar eens goed te spellen, maar toch knappe prestatie voornamelijk door de inbreng van de huurlingen die er bij aanvang van het seizoen nog niet bij waren.
    Vooral Klich heeft bewezen de shish in de kebab te zijn want zonder hem was het nog steeds een kapsalon.
    En zeg nou eerlijk: wie gaf Zwolle nog een kans na de zeperds tegen PAOK en Lotte ?!
    P.S. wel een beetje jammer weer die lege hoeken op de Sensator tribune.

  9. Whaha, Zwolleerder of Zwolleeder, andere naam zelfde onzin. Je bijdrage is wederom van beschamend niveau.. ik had eigenlijk niets anders verwacht…ik ga er maar niet meer op in…pannenkoek!!

  10. @Zwollenaarisdrek,
    Jammer dat je alleen kunt schelden maar niet inhoudelijk op de materie durft in te gaan.
    ik zal het maar classificeren onder de noemer vertroebelde blik en blinde gehoorzaamheid.
    Jouw reactie getuigt wederom van een hoog PVV gehalte waarbij alleen in zwart en wit wordt gedacht.
    Deine Ehre ist Treue of iets in die trieste geest denk ik sukkel!

  11. Oh inhoudelijk joh? Kun je dat wel aan? Terwijl je eigen reactie bol staat van de insinuaties?? Ok, kleine eye opener, al geloof ik niet dat ik je zuurheid kan doen verbleken….

    Overwinningen op oa PSV, Feyenoord, en Ado gelijk tegen Twente, halve finale in de beker. Hoge notering Fair Play, Gemiddeld aantal bezoekers ligt bijna gelijk aan de capaciteit van het stadion, landelijk dik op de kaart en eindstand 11e op de ranglijst!!! Dit eerste jaar was handhaving belangrijk, komende jaren wordt er verder gebouwd en geïnvesteerd geheel volgens de doelstelling, naar een gezonde middenmotor in de ere-divisie met een modern stadion.

    Ondertussen blijf jij hangen bij de oefenwedstrijdjes en maak je dat belangrijker dan het gevolg en zeur je nog ff lekker door over een paar lege stoeltjes. En dan mij betichten van vertroebelde blik en blinde gehoorzaamheid!!

    en deze tekst van jou:
    Jouw reactie getuigt wederom van een hoog PVV gehalte waarbij alleen in zwart en wit wordt gedacht.
    Deine Ehre ist Treue of iets in die trieste geest denk ik sukkel!

    zegt meer over jou dan mij, maar goed, dat is voor de meesten hier ook wel duidelijk….

  12. @Zwolleeder:

    *** Leer eerst mijn naam maar eens goed te spellen, maar toch knappe prestatie voornamelijk door de inbreng van de huurlingen die er bij aanvang van het seizoen nog niet bij waren.***

    Feit 1:
    – dat geldt alleen voor Klich. Afgezien van hem is er tijdens het seizoen geen huurling bijgekomen die een grote stempel op het resultaat heeft gedrukt.

    Feit 2:
    – is dan toch ook vooral te denken aan het goede technische beleid en puike netwerk wat PEC heeft en benut.

    *** Vooral Klich heeft bewezen de shish in de kebab te zijn want zonder hem was het nog steeds een kapsalon.***

    Ik kom niet zovaak in de snackbar als jij dus wellicht heb je hier gelijk.

    En zeg nou eerlijk: wie gaf Zwolle nog een kans na de zeperds tegen PAOK en Lotte ?!

    Feit 3:
    – die 8000 seizoenskaarthouders?

  13. Na vorige week de 22-jarige middenvelder Kamohelo Mokotjo van Feyenoord te hebben gecontracteerd voor 3 seizoenen, maakt PEC Zwolle vandaag bekend dat het ook de 24-jarige spits Stef Nijland voor 3 seizoenen heeft vastgelegd. Technisch directeur Gerard Nijkamp gaf eerder in de media aan goede hoop te hebben op een verlengd verblijf van Mateusz Klich. Desespereert nimmer & Noar veur’n!

  14. Selectie 2013-2014 tot nu toe: Boer, Ter Wielen; Van Polen, Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Broerse, Aafjes, Van Hintum, Koenders; Mokotjo, Achenteh, Drost, Saymak; Narsingh, Reniers, Hiwat, Mokthar, Eloisghiri, Nijland en Benson.

    PEC is ook bezig met de komst van het Zuid-Afrikaanse talent Nicholas Pavlitis van Supersport United.

  15. Gravenbeek (zeer matig), Benson (een zesje) en Koenders (niet gezien) mogen van mij weg.
    Van Aafjes en Reniers was dat dacht ik al bekend dat ze weg mogen.

  16. Pieters reageerd wel even zwollenaarisback en zeg dat ze leuk gespeeld hebben tegen Den Haag en leuk geeindigd opde elfde plaats .Maar aan de top komen ze toch nooit en Ron Jans heeft het komende seizoen een boel te doen om zich weer op dit niveau te handhaven.En dat is de realiteit zo is het en nog nooit anders geweest hier in Zwolle

  17. Hoe is het leven wanneer je nooit eens de zonzijde ziet, Pieters? FC Twente heeft (in een ander seizoen) bewezen dat er leven is na Ajax, PSV en AZ. Heracles (ook in een ander seizoen) zou het ook geen jaar volhouden, maar stond de afgelopen jaren wel in het linkerrijtje.
    Supporters kunnen de spelers als 12e man vleugels geven, maar als Statler en Waldorf ook lood in de benen.

  18. hmm Pieters, je mening is al bijgesteld zie ik, heb je dat zelf ook door? Eerst zou PEC rechtstreeks degraderen volgens jou en nu worden ze geen topploeg. en dit is ook zoiets typisch:
    En dat is de realiteit zo is het en nog nooit anders geweest hier in Zwolle

    Kan mij ook niet herinneren dat het stadion keer op keer vol zat in het verre verleden, dat is de laatste jaren zo gegroeid. Ook de maatschappelijke plek die PEC nu heeft in de samenleving is groter dan ooit en van levensbelang. Verder zijn er nog veel meer plus punten voor de club dus ik weiger om alleen op basis van het verleden te stellen dat PEC geen top ploeg zal worden in de komende jaren (volgend jaar misschien niet maar over 2 of 3 jaar).
    Dus voor mij is schermen met het verleden een pure dooddoener waar niemand bij gebaat is. We zijn onderweg en groeien beetje bij beetje en waar dat heen leid weten we niet.

    Bovenstaande en mijn vorige reactie zijn gebaseerd op feiten en staan staan dichter bij de realiteit dan de zurige, pessimistische en achterhaalde reacties van Pieters en de blijkbaar uitgepraatte Zwolleeder.

    Ik verwacht niet dat jullie nu alsnog met allerlei feiten gaan komen anders dan de futiliteiten waar jullie tot nog toe mee hebben geschermd.

  19. @Pieters

    Het valt mij op dat jij jouw verwachtingen makkelijk aanpast. Bij aanvang van het seizoen voorspelde je nog dat PEC Zwolle niks in de Eredivisie te zoeken had…

    De realiteit is dat promovendus(!) PEC Zwolle een historisch goed seizoen heeft gedraaid, gelet op de prestaties in zowel de competitie als de beker het beste.

    PEC Zwolle speelde inmiddels 13 seizoenen in de Eredivisie:

    ??78-??79: 8
    ??79-??80: 14
    ??80-??81: 9
    ??81-??82: 15
    ??82-??83: 13
    ??83-??84: 14
    ??84-??85: 18
    ??86-??87: 11
    ??87-??88: 13
    ??88-??89: 16
    ??02-??03: 16
    ??03-??04: 18
    ??12-??13: 11

    Dat maakt dit seizoen qua eindnotering tot de gedeelde 3de beste prestatie ooit in de bijna 103-jarige clubgeschiedenis, ware het niet dat dit gepaard ging met voor de vierde keer in de clubhistorie een halve finaleplaats in de beker.

    Verwachtingen zijn een goed excuus om maar niet in beweging te hoeven komen: passiviteit goedpraten door terug te verwijzen naar het verleden.

    We leven echter in het nu en de huidige realiteit is dat PEC Zwolle niet alleen een sportieve topprestatie heeft geleverd maar nog nooit eerder zo’n hoog gemiddeld aantal toeschouwers heeft getrokken in thuiswedstrijden (zo goed als 11.000 toeschouwers).

    Richting de toekomst ziet het er ook stukken beter uit dan ‘vrogger’. Vorig seizoen werden Gravenbeek, Grot en Eloisghiri gepresenteerd als eerste versterkingen. Dit seizoen zijn dat Mokotjo (Feyenoord) en Nijland (PSV), waarbij nieuwkomer PEC bij de eerste gewoon meer kan bieden dan een gevestigde Eredivisieclub als Heracles Almelo.

    Natuurlijk bestaat de kans dat PEC Zwolle spelers als Lachman, Achenteh en Mokthar verliest, maar die lopen niet meer gratis de deur uit en met name voor de laatste zal er een behoorlijke transfersom moeten worden neergelegd.

    Volgend seizoen ben ik al tevreden met opnieuw directe handhaving, maar eerlijk gezegd denk ik dat PEC Zwolle zich gewoon verder doorontwikkelt. Het fundament is nog nooit zo sterk geweest: de ligging in de economisch sterkste regio van Nederland, een nieuw stadion met alle gemakken vandien en een bijbehorende verdiencapaciteit, een goed netwerk met samenwerkingsverbanden met Werder Bremen en VFL Wolfsburg en een ervaren coach.

    En wat dan nog als we ons volgend seizoen slechts handhaven? Als de basis onder PEC Zwolle maar sterker wordt met een uitbreiding van het stadion en meer rendement uit de jeugdopleiding.

    Het is niks ewest en ut zal nooit wat word’n is het geluid van de passieve zeikerds, gelukkig staat daar tegenover het geluid van desepereert nimmer en noar veur’n dat steeds breder gedragen wordt en in den lande lof en bewondering oogst.

    Support your local club. Zwolluh! 😀

  20. @Zwollenaarisback

    Ik kan er gewoon niet bij dat PEC Zwolle als promovendus zich niet alleen rechtstreeks handhaaft en zelfs eindigt op 3 punten van een eindnotering die recht geeft op deelname aan de play offs voor Europees voetbal. Europees voetbal dat bijna via de beker werd gehaald en op basis van het fair play klassement tot de Belgische arbiters weer werden uitgenodigd. Het stadion is elke thuiswedstrijd (zo goed als) uitverkocht, het voetbal is goed. Er worden historische resultaten bereikt en dan nog is het niet goed genoeg en uitgerekend zijn dat juist degenen die voorafgaand aan en tijdens het seizoen om het hardst riepen dat PEC er direct uit zou vliegen. Gewoon niet stil te krijgen want nu moeten we opeens de unieke prestaties van dit seizoen minimaal evenaren en structureel mee gaan doen in de top. Nou ik ben volgend seizoen gewoon tevreden met opnieuw rechtstreekse handhaving en dat hoeft van mij niet per se en ten allen tijde met verzorgd voetbal. De weg der geleidelijkheid heeft mijn voorkeur. En weet je wat ik zo leuk vind? Wij kunnen nu al meer bieden dan Heracles Almelo en daarom speelt Mokotjo bij ons. De begroting van PEC groeit tegen de verdrukking in, waar andere clubs hun begroting moeten terugschroeven.

  21. Precies Elrey, laat ze lekker. Ik weet zeker dat ze alles wel gelezen hebben van ons en er uiteraard geen speld tussen kunnen krijgen. Dat ze nu zwijgen spreekt voor zich. Het enige wat ze nu nog kunnen melden is nog meer ongebreidelde onzin of, en dat zou ze sieren, geven ze toe dat PEC het boven hun verwachting, uitstekend gedaan heeft.
    Maarja, daar moet je wel een hele vent voor zijn, toegeven dat je gewoon fout zat!!!

    Forza Zwolle!!!:)

  22. Je mag als supporter van PEC toh gewoon trots zijn op je cluppie. Ze hebben het dit seizoen gewoon waar gemaakt. Al die azijnzekerds hadden het mis. Vaak werd PEC geroemd om zijn positieve supporters zowel uit als thuis. Dus PEC mag ook trots zijn op zijn supporters.

    Op na het nieuwe seizoen. En hopelijk wordt het weer net zo genieten als afgelopen seizoen. (en natuurlijk was er wel wat aan te merken, maar op welke ploeg in de eredivisie was dat dit seizoen niet)

  23. Heerlijk om af en toe ook weer eens even terug te kijken waar we als supporters het hef in eigen hand hebben genomen en samen er voor gezorgd hebben dat het oude bestuur is opgestapt en daar nu toch weer de vruchten van plukken. Ouwe poep natuurlijk en je moet altijd vooruit kijken maar brengt toch elke keer weer een glimlach. Op naar het volgende seizoen !

  24. Na een faillissement, een wederopstanding onder die verschrikkelijke naam, een boel gelazer en jaren ploeteren in de marge zijn we er weer helemaal bovenop.

    DESESPEREERT NIMMER, wanhoop nooit. PEC is back.

    Erg prettig gevoel.

    🙂

  25. Tuurlijk 1stejohn; Dankzij dat wangededrag van jullie toendertijd doet PEC Zwolle het nu zo goed. Het is een topprestatie van spelers en technische staf en daarmee hebben ze de PEC fans een heel groot plezier gedaan. Dat jij trots bent op wat je een paar seizoenen geleden hebt gedaan zegt heel veel over de simpele geest waar je kennelijk over beschikt. Die acties waren ronduit beschamend te noemen en zeker niet iets om trots op te zijn.

  26. De bedreiging van Van Vliet kon niet!! Ondanks dat hij de supporters apen noemde.

    De protestmars was wel o.k. wat mij betreft.

  27. Haha stadshagenees onwetenheid is soms een zegen. Supporters hebben hier de weg voor vrij gemaakt en dat in goede samenwerking met elkaar. Jij kijkt naar een fractie van alle acties die gedaan zijn. Prima hoor, maar het lag allemaal net even wat ingewikkelder dan jij denkt te weten. Maar goed jij zat toen bij Utrecht al te azijnzeiken en nu het goed gaat met Zwolle denk je hier alles van te weten. Tja noem mij maar simpel maar dat zegt meer over jou dan over mij.

  28. Is Stadshagenees de eigenaar van dat ICT-bedrijf die de groep ‘Tifosi’ van financiën voorzag op voorwaarde dat zij dan, in tegenstelling tot de andere supportersgroepen, voor van Vliet zouden stemmen?
    En probeert hij nu op deze manier alsnog de waarheid en het goede werk van de overige supporters geweld aan te doen?

    @1stejohn.

    Het is inderdaad aan de supporters te danken dat de club weer in de vaart der volkeren is opgestuwd.
    Waarvoor hulde!

  29. Bericht door zwolluh, op 14 mei 2013 om 13:41
    De bedreiging van Van Vliet kon niet!! Ondanks dat hij de supporters apen noemde.

    De protestmars was wel o.k. wat mij betreft.

    Ben het helemaal met je eens @Zwolluh.
    En hoe trots @JJR en @Pecis back ook zijn op de prestatie’s van PEC op dit moment ook zijn. De bedreiging is en blijft een zwarte bladzijde in de geschiedenis van FC Zwolle.

  30. ter aanvulling Ingrid:
    De bedreiging, en het gedrag van het vorige bestuur (oa vriendjes/familie eerst) is en blijft een zwarte bladzijde in de geschiedenis van FC Zwolle.

  31. @Zwollenaarisback, ik weet wat er gespeeld heeft, ben geen insider dat ik precies op de hoogte ben, wat er allemaal gespeeld heeft.
    Was het er mee eens dat de m.n. de positie van van Vliet onhoudbaar werd. Mijn kinderen zijn ook fanatieke PEC supporters, en hebben ook in de demonstratie mee gelopen.

    Maar bedreiging (van Vliet en gezin) zal ik nooit en te nimmer goedkeuren.
    Niet alleen in deze situatie, maar ook in situatie’s zoals al bijv. de schrijver van het Koningslied John Ewbank moet niet gekker worden.

  32. Gemakshalve wenst men de beledigingen en schofferingen door van Vliet aan het adres van supporters én sponsoren te vergeten.
    De willekeurige en daarmee onterechte stadionverboden die door hem waren geïnitieerd om bepaalde criticasters te weren uit het stadion.
    De schendingen van o.a. de Postwet en verder machtsmisbruik, zoals ontvreemding van gelden en goederen van zowel de club als leveranciers.
    Het schandalig hooghartige en uiterst respectloze optreden bij de arbitragecommissie van de KNVB door van Vliet cum suis.
    Daar tegenover staat een luidruchtig protest bij zijn woning door supporters, maar géén bedreiging…
    Dat is een fabeltje door Van Vliet gebruikt om de supporters in een kwaad daglicht te stellen, iets dat ook weer extra kwaad bloed zette.
    Van Vliet was allesbehalve een slachtoffer, maar een manipulator die de pers wist te gebruiken om velen op het verkeerde been te zetten.

  33. @JJR, net wat ik zeg, jij hebt er blijkbaar dichter opgezeten.

    Bij het huis van de voorzitter verzamelden zich een groot aantal fans. Die lieten met spreekkoren, vuurwerk en een steen weten het niet eens te zijn met de gang van zaken. De steen ging dan ook door een ruit. Eigen schuld van de voorzitter. Dan moet hij maar geen bijdehante mails sturen.

    Dit is wat ik er van weet, en wanneer mij dit (met mijn gezin) zou overkomen, zou ik me ook bedreigd voelen.

    En kan me zoiets dergelijk ook nog rond Spijkermaan herinneren.
    Wat iemand ook fout heeft gedaan, en wat jij hierboven beschrijft is miiselijk. Maar dan nog……

  34. Tuurlijk zal jij je bedreigt voelen maar als jij constant mensen schoffeert dan kan je een antwoord verwachten als je het er nu mee eens bent of niet. Hoe denk je dat alle benadeelden van v vliet zich gevoeld hebben ? Doet dat er niet toe? Als alle mogelijkheden geprobeerd zijn zullen er altijd mensen zijn die het op hun eigen manier oplossen en is het noodzakelijk kwaad waarbij lang niet iedereen met het middel eens is , maar wel met het doel. En ik vind het mooi dat het doel bereikt is zonder een oordeel te vellen over hoe ieder dit op zijn eigen manier heeft aangepakt.

  35. natuurlijk, geen oordeel vellen over het ingooien van iemands ruiten; stompzinnig gedoe, net als bij Spijkerman; moet kunnen, toch?

    daarom kon ik altijd ondernemers goed begrijpen die vanwege die stenengooiende bende de club niet wilden sponsoren.

  36. @1stejohn, ik snap wanneer iemand zich bedreigt voelt, hij ook om zich heen gaat “slaan” (lees: zijn eigen maatregelen gaat nemen).
    Heb gelukkig zelf nog nooit met een situatie te maken gehad waarbij ik me bedreigd voelde.
    Al met al, is de conlusie denk ik. Zwarte bladzijde in de clubhistorie,
    (van beide kanten) momenteel gaat het sportief gezien in ieder geval goed. De organisatie kan ik niets over zeggen.
    Maar ik blijf er moeite mee hebben dan de betrokken supporters (diegene die bij de bedreiging aanwezig waren), zich hiervoor op de borst blijven slaan, in de zin als wij er niet geweest waren dan………

  37. Supporters kunnen opgewonden standjes zijn wanneer het “hun” club betreft. Idd een zwarte bladzijde in de geschiedenis van PEC. Gelukkig verleden tijd en wanneer je zoals ik bij de laatste wedstrijd tegen ADO was, dan kun je je het eigenlijk niet voorstellen dat zo’n gezellige en sfeermakende groep supporters op andere momenten een heel ander gezicht kunnen laten zien. Wel gek om dat jaren na dato nog te vergoeilijken met het kinderachtige “hij begon”. Geweld moet gewoon ondubbelzinnig worden afgewezen. Er zijn genoeg andere actiemethoden om je onvrede tot uitdrukking te brengen.

  38. Er zijn genoeg andere actiemethoden om je onvrede tot uitdrukking te brengen.

    Zoals meerdere wedstrijden luidkeels laten blijken dat v. vliet en het bestuur op moet rotten? De vele spandoeken in en rondom het stadion? De petitie welke door duizenden werd ondertekent? De vreedzaam verlopen ‘stille tocht’ welke landelijke media aandacht had?

    Dat alles om vervolgens van meneer v. vliet te horen te krijgen dat hij de petitie niet in ontvangst wil nemen, dat de supporters er niks van snappen en maar beter gewoon hun klep moeten houden en dat alles geen effect heeft want meneer blijft toch zitten waar hij zit en blijft doen wat hij wil doen……..

    Ik ben er ook geen groot voorstander van dat geweld als oplossing gezien kan worden, maar dit was een gevalletje “wie niet horen wil, moet maar voelen”.

    Gelukkig hebben we die tijd al ver achter ons gelaten. Al blijf ik nog altijd giechelen als ik weer eens een schaal bitterballen voorbij zie komen. Dan moet ik altijd weer denken aan die toch wel legendarische opmerking van v. vliet “Het waren geen bitterballen, het was kaas en worst dus vanwaar al die drukte?”

  39. @Bigge,

    Het waren geen bitterballen, het was kaas en worst dus vanwaar al die drukte?”

    Bitterballen blijven inderdaad vanaf die aktie een snack met een glimlach. Bitterballengate:)

Reacties zijn gesloten.