Landstede investeert in veiligheidsopleiding

Foto van auteur

Zwolle – Beroepsgerichte en kwalitatief goede veiligheidsopleidingen, daarvoor staat Landstede Veilig & Beschermd garant. Om die kwaliteit te blijven waarborgen en voortdurend aan de weg te timmeren, wordt zoveel mogelijk de samenwerking met professionals in de veiligheidsbranche gezocht. Zo wordt woensdagmiddag 15 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Stichting Politie Vormingscentrum (SPV) te Vaassen.

 

Zowel het Politie Vormingscentrum als Landstede houdt zich bezig met opleiden en professionaliseren van politie, handhavers en andere partners in de veiligheidsketen. De basis van het politieonderwijs ligt bij de Politieacademie. Daarmee heeft Landstede al jaren intensief contact. Om de expertise uit te breiden, een beroepsgerichter curriculum te kunnen verzorgen en de kwaliteit van de opleidingen op een nog hoger peil te brengen, is de samenwerking met het Politie Vormingscentrum een logische stap. De SPV heeft een jarenlange ervaring in het ontwikkelen van toegesneden opleidingen op aanvraag van opdrachtgevers. Ook houdt de SPV zich bezig met training, coaching en begeleiding van organisatievraagstukken.

Landstede wil veiligheidsonderwijs bieden dat inspeelt op trends, coaching, teamvorming, organisatieadvies en de ontwikkeling van nieuwe opleidingen binnen de politie en binnen de veiligheidsmarkt. Door gebruik te maken van elkaars kennis zijn de SPV en Landstede Veilig & Beschermd in staat om tegemoet te komen aan de vraag van opdrachtgevers en de markt. Samen kan een nog betere bijdrage geleverd worden aan verdieping en verhoging van de kwaliteit van onderwijs, organisatieontwikkeling en de versterking van de veiligheidsketen. Studenten kunnen lezingen bijwonen, workshops volgen en leren in de praktijk, en ook de docenten van Landstede kunnen desgewenst stage lopen bij het Politie Vormingscentrum. 

De samenwerkingsovereenkomst wordt ondertekend door directeur Dick Koster van de Stichting Politie Vormingscentrum en directeur Eric van den Ham van Landstede Veilig & Beschermd.