Zwolle geen finishplaats Vuelta 2015

Foto van auteur

Zwolle – De gemeente Zwolle is niet langer in de race als finishplaats van de Spaanse wielerronde Vuelta, dat heeft wethouder Gerrit Piek vandaag bekend gemaakt. De Stichting die de Vuelta Nederland organiseerd heeft voor een andere stad gekozen. 
Wethouder Piek betreurt het. "Het was een mooi evenement voor Zwolle geweest, ik vind het spijtig dat dit aan onze neus voorbij gaat. Zeker voor de initiatiefnemers die al tijd en energie in de voorbereiding hebben gestoken."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zwolle geen finishplaats Vuelta 2015”

  1. Zwolle is in 2015 niet in beeld als finishplaats voor een etappe van de wielerronde Vuelta. De gemeente wilde vandaag bekend maken dat de stad hier belangstelling voor had, maar ontdekte gisteravond dat de stichting die de Vuelta in Nederland voorbereidt al lang had laten weten dat men niet met Zwolle in zee wilde gaan.

    Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft wethouder Piek een mailtje met de afzegging van de stichting over het hoofd gezien. Dit mailtje werd gisteravond alsnog door Piek ontdekt. De gemeente sluit niet uit dat Zwolle in de toekomst opnieuw haar belangstelling als mogelijke finishplaats kenbaar maakt.

  2. Nergens in NL zal de Vuelta starten:

    De Ronde van Spanje gaat in 2015 niet van start in Nederland. Dat heeft de organisatie van de Spaanse wielerronde per mail aan de betrokken provincies en gemeenten laten weten.

Reacties zijn gesloten.