Zeilmiddag voor mensen met een beperking

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Zaterdag 8 juni organiseert de Zwolsche Roei en Zeilvereniging ZRZV een zeilmiddag voor mensen met een lichamelijke en/of zintuigelijke beperking of een chronische ziekte. De zeildag zal plaatsvinden bij ZRZV, Holtenbroekerdijk 100, 8031 LJ Zwolle. Vrijwilligers die affiniteit hebben met de zeilsport staan klaar om er samen met enthousiaste zeilers een spetterende zeiltocht van te maken! Tijdens de zeiltocht van 45 minuten wordt er gevaren in 1- of 2-persoons aangepaste zeilboten.

Deze Access Dinghy’s worden beschikbaar gesteld Sailabillity Nederland. Deze organisatie heeft als doel het zeilen door mensen met een beperking te stimuleren. De inrichting en besturing van de Acces Dinghy kan worden aangepast al naar gelang de handicap van de zeiler. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk mensen met verminderde handfunctie toch zelfstandig te laten zeilen. ZRZV heeft de ambitie het aangepast zeilen, net als het aangepast roeien,  op termijn volwaardig onderdeel te laten zijn van de vereniging. Tussen de zeilrondes van 45 minuten zijn er 15 minuten om te wisselen. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zal er elk uur een zeilronde worden gevaren.  Zeilers met en zonder ervaring zijn van harte welkom het zeilen vrijblijvend eens te proberen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via aangepastzeilen@zrzv.nl  Hen wordt vriendelijk gevraagd ook een voorkeurstijdstip voor het maken van de zeiltocht aan te geven (13, 14, 15 of 16 uur).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zeilmiddag voor mensen met een beperking”

  1. Zeer goed initiatief, maar één zin deed mij de wenkbrauwen fronsen: “Deze Access Dinghy??s worden beschikbaar gesteld Sailabillity Nederland”.

Reacties zijn gesloten.