Vrachtwagenchauffeur botst met personenauto

Foto van auteur

Zwolle – Maandagmorgen 17 juni is er op de kruising Stadshagenallee – Hasselterweg een aanrijding gebeurd tussen een personenauto en een vrachtwagencombinatie.

17-06-2013_aanrijdingstadshagenallee01.jpg 

Het voorval gebeurde rond 9.10 uur toen de vrachtwagenchauffeur vanaf de Stadshagenallee naar de Hasselterweg wilde afslaan en daarbij mogelijk de personenauto die uit de richting van het tankstation kwam over het hoofd zag. Wonder boven wonder bleven beide bestuurders zover bekend ongedeerd en kon de ambulance weer retour naar de post. De politie heeft in samenwerking met de gemeente de weg tijdelijk afgesloten en moesten de weggebruikers omrijden. Een bergingsbedrijf is ter plaatse geweest voor het afvoeren van de auto.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Vrachtwagenchauffeur botst met personenauto”

 1. Ik snap niet dat daar zo vaak ongelukken gebeuren. Heel onoverzichtelijk vind ik de situatie daar namelijk niet. Aan de andere kant snap ik niet dat daar al jarenlang (iig 4 jaar) al rijbanen afgesloten zijn. Had ze dan niet aangelegd….

 2. Zo overzichtelijk is het helemaal niet, ja als je bekend bent. Men is er vaak niet op verdacht dat mensen vanaf Mastenbroek voorrang hebben.

 3. Klopt @essie,

  Hoe vaak ik al bijna een auto in de deur had kunnen hebben zijn niet meer op een hand te tellen, ze zijn niet bedacht dat er ook nog verkeer van de Esso/Mastenbroek aan komt zetten.

 4. @essie
  Klopt, bij mij ook al eens bijna misgegaan. Als je vanaf Westenholte komt en je wilt rechtsaf richting Stadshagen lijkt het of de auto’s die van de bezinepomp komen rechtsaf moeten (dus richting Westenholte) Bovendien lijkt het daar of je voorrang hebt omdat de auto’s van links komen, maar je blijkt een voorrangsweg op te draaien.

 5. Ik zie inderdaad dat mensen er vaak niet op bedacht zijn dat mensen vanaf Mastenbroek voorrang hebben (of kijken niet goed uit omdat je hier eigenlijk altijd gewoon door kunt rijden). Maar aan de andere kant is hier niet zo dat je ze niet kunt zien aankomen. De voorrangssituatie wordt volgens mij ook netjes met haaientanden en borden aangegeven.

 6. De bewierrookte leider van de LWL ZWOLLE, Willem Lucht, heeft in zijn laatste verkiezingsprogamma al gerept over deze gevaarlijke kruising. Maar niemand luisterde destijds naar de markante inwoner van Berkum. >:(

 7. Ik vind het op zich geen onoverzichtelijke kruising, maar als er 17 ongelukken binnen 12 maanden plaatsvinden is er blijkbaar toch wel iets niet in orde.

  Om met het vingertje naar de gemeente Zwolle te wijzen vind ik ook wat te gemakkelijk trouwens. Sinds wanneer ontslaat een onduidelijkheid in de situatie de bestuurders van parate kennis van de standaard verkeersregels?

  Ik vind de situatie redelijk vergelijkbaar met de kruising Belvéd?relaan / Twistvlietpad. Op zich ook geen onverzichtelijk geheel (naar mijn mening dan h?), maar toch gebeuren er redelijk wat (bijna) ongelukken.

  Lastig om hier een oplossing voor te vinden!

 8. Er wordt daar gewerkt aan een doorgaande weg richting Zwartewatersteden. Er wordt nu gewerkt aan de tunnel. Straks kun je daar dus gewoon rechtdoor. Een rotonde is volstrekt belachelijk en onnodig op die weg (net zoiets als een rotonde op de IJsselallee). Straks is het een 4-baansweg met afslagen naar Stadshagen.

  ps. Bertus, gezien de verkiezingen en het feit dat je niets meer hoort van hem weten we wel wie er zat te wachten op Lucht, NIEMAND!!

 9. Ze zijn ook z√≥ laag die personenauto’s, je ziet ze bijna niet. Ze zouden een vlaggetje moeten monteren.

  [/sarcastische modus van een ligfietser]

  Zo onoverzichtelijk vind ik die situatie niet. Ik hoop dat er geen wijziging is gekomen in het bericht over ‘voor zover bekend ongedeerd’ en dat beiden er dus zelf goed af gekomen zijn.

 10. Ze zagen er vanochtend toen het net gebeurd was beide erg aangedaan uit…
  Sterkte voor allebei!

  Wat betreft de situatie: niet te geloven hoeveel idioten er daar geen rekening houden met de voor de vrachtwagenbestuurders te maken draai naar de brug toe… En maar inhalen in de bocht! Ik ben wel benieuwd hoe het eruit ziet op film op een willekeurige ochtend op dat punt.
  Ik zou daar in elk geval graag een enkele rotonde zien!

 11. Ze moeten daar gewoon één strook voor linksaf naar de brug maken. De strook voor rechtdoor/linksaf (komende vanaf Stadshagen) moeten ze gewoon alleen voor rechtdoor maken. Dat scheelt wel dat soort ongein.

 12. Kom er zeer regelmatig overheen, vanuit diverse richtingen. Ik vind het zo overzichtelijk als het maar kan daar. Dat veel mensen zich op een ‘doorgaande weg’ wanen als ze vanuit Stadshagen richting Westenholte rijden, is de bestuurders zelf aan te rekenen. De borden en wegmarkeringen vertellen je namelijk wat anders. Persoonlijk vind ik het onnodig dat de gemeente hier wat aan moet doen. Vaak zie je dan extra bebording ontstaan, maar over het algemeen is dat op den duur verwarrender dan hoe het nu is.

 13. Het is oppassen, omdat het lijkt of je voorrang hebt en de weg richting Stadshagen doorloopt, mede omdat het afloopt.
  De borden geven het juiste wel aan, maar in het verleden kwam er nauwelijks verkeer aan, nu er getankt word dus wat meer.

 14. maar in het verleden kwam er nauwelijks verkeer aan, nu er getankt word dus wat meer.

  Exact. Extra borden is niet nodig, gewoon 2 meter voor de haaietanden even zo’n verhogend balkje in de weg plaatsen zoals je ook op parkeerplaatsen wel ziet. Haal je gelijk de snelheid eruit en iedereen is allert.

 15. @Bertus; Je hebt het over diezelfde Willem Lucht die alle vluchtheuvels en verkeersdrempels wil laten verwijderen uit woonwijken en in diezelfde woonwijken de maximum-snelheid wil verhogen. Nee, dat is echt een man met een goede visie op het verkersbeleid….Wat betreft dit topic, ben ik het volledig met Wilbert eens, het is overzichtelijk genoeg, gewoon een kwestie van goed opletten, maar dat moet je sowieso in het verkeer, dus niks nieuws onder de zon.

Reacties zijn gesloten.