Monumentale kastanje komt terug als product

Foto van auteur

Zwolle – Afgelopen maandag is de Paardenkastanje naast het Flevogebouw en Odeon de Spiegel na circa 150 jaar geveld. De boom, die al lange tijd in slechte conditie verkeerde, komt nu terug als meubelstuk. In samenwerking met Frion wordt de boom door Binthout verzaagd.

24-06-2013_0pruimen_oude_kastanjeboom_bij_de_spiegel_02.jpg 

De jonge onderneming Binthout, onderdeel van cultuurwerkplaats R10 aan de Rieteweg, laat bomen als product terugkomen in het dagelijks leven. “We hebben zoveel mooi, bruikbaar hout dat anders afgevoerd en versnipperd wordt, Zonde!” Vindt Cor Wobma die samen met Karst Klein het bedrijf runt. “Ook deze Kastanje verdient een kans om als product terug te komen. Natuurlijk het liefst uit de regio waar de boom heeft gestaan” Aldus Klein. Jarenlang is er vanuit de oude gevangenis op de boom uitgekeken, en deze moet door veel gevangenen gezien zijn.

Binthout verzaagt, met mensen die een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt, Nederlandse bomen tot bruikbaar hout. De ontwerpen van tafels, lampen en banken liggen klaar maar juist maatwerk projecten maken het verhaal rondom duurzaam materiaalgebruik, mvo, en natuurlijk ontwerpen compleet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Monumentale kastanje komt terug als product”

  1. dacht niet dat de gevangenen uit het verleden verliefd zijn geweest op die kastanjeboom.Denk dat ze eerder de dagen aan het tellen waren dat ze weer vrijkwamen

Reacties zijn gesloten.