Verbouwing Verhalenboot

Foto van auteur

Zwolle – Verteltheater De Verhalenboot vertrekt voor een grote onderhoudsbeurt naar Scheepswerf Bodewes in Hasselt. Aanstaande vrijdag 12 juli vaart het theaterschip, voor het eerst sinds haar komst in oktober 2004, weg van haar thuishaven aan de Thorbeckegracht. 

De tienjaarlijkse keuring met bijbehorende onderwaterverfbeurt worden aangegrepen om een kleine verbouwing uit te voeren. Vanaf circa half augustus neemt dit centrum voor de vertelkunst haar ligplaats weer in aan de Zwolse cultuurgracht tussen het Pannenkoekschip en Poppentheaterschip Kwaak en Cultuurschip Thor. De Verhalenboot is een locatie waar het verhalenvertellen, in het Engels storytelling genoemd, centraal staat. De initiatiefnemers van De Verhalenboot, Rob Bults en Kitty Peetoom, noemen een goed verhaal ‘de beste kadoverpakking van welke boodschap ook’. “Of je nu verkoper bent, in de zorg werkt, les geeft of aan team leiding moet geven, als je de boodschap verpakt in een goed verhaal, haal je weerstand weg en wek je werkelijke interesse. Het is een van de krachtigste vormen van communicatie. Het vertellen wordt tegenwoordig veel gebruikt in de marketing en bij leiderschap.”

Op de Verhalenboot leren Rob Bults en Kitty Peetoom mensen een goed gepresenteerd verhaal vertellen, in groepen of individueel. Aan boord van de Verhalenboot is eveneens De Vertelacademie gevestigd, waar particulieren kunnen leren hoe zij een goed verhaal vertellen. Ook zetelt op De Verhalenboot sinds een half jaar de Schrijversvakschool voor Noord-Nederland, voor het leren schrijven van proza, poëzie, scenario- en toneelteksten. Eens in de maand mogen nieuwe vertellers, dichters en singersongwriters hun kunsten vertonen op het Open Vertelpodium en met regelmaat kan het publiek er mooie concerten of theatervoorstellingen bezoeken. De Verhalenboot is eveneens de organisator van Waterval Internationaal Vertelfestival, een jaarlijks terugkerend Festival met verhalen en muziek voor jong en oud. Verder wordt de Verhalenboot geregeld ingezet als locatie voor bijzondere bijeenkomsten, feesten en verteltrainingen voor bedrijven, particulieren en opleidingsinstituten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)