Monsterscore voor PEC Zwolle in Nijmegen

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle is het nieuwe seizoen van de Eredivisie goed gestart. In Nijmegen werd met 1-5 van N.E.C. gewonnen. Doelpuntenmakers waren Jesper Drost, Kamohelo Mokotjo, Fred Benson (2x) en Younnes Mokhtar. Na drie wedstrijden is het team van Ron Jans nog altijd ongeslagen en dat is een niet geëvenaarde score voor de Zwollenaren in de Eredivisie.

17-08-2013_pec_zwolle_stand_speelronde_drie.jpg 

Met dezelfde opstelling als een week geleden in Almelo had Zwolle het in het eerste kwartier best lastig met de thuisploeg. Er werd door de formatie van Alex Pastoor vroeg druk gezet, waarmee de gasten het lastig hadden. ,,We gingen directer, in één keer, spelen. Daardoor kwamen we beter in het spel", vond Jans. Bovendien waren de Blauwvingers dodelijk effectief. Jesper Drost opende net als in Almelo de score. In twee instanties kopte hij de bal achter doelman Kalle Johnson. Twee minuten later scoorde ook Kamohelo Mokotjo zijn doelpunt. Via Youness Mokhtar kwam de bal bij de Zuid-Afrikaan, die beheerst binnenschoot. Vlak voor rust was het Fred Benson die de stand naar 0-3 tilde, door met zijn borst een voorzet van Mokhtar binnen te werken. ,,We weten onze kwaliteiten, dat kwam er wel aardig uit", lachte de aangever van de 0-2 en de 0-3.

Aan het begin van de tweede helft gingen de gasten de verder met scoren. Benson en Mokhtar bracht binnen tien minuten de stand naar 0-5. ,,We zijn scherp begonnen aan het tweede bedrijf", stelde Mokhtar. ,,We leren snel. Na rust is het met tien minuten 0-5. Dan heb je de wedstrijd gewonnen", aldus trainer Jans. De rest van het tweede bedrijf kabbelde verder voort. Zwolle vond het met de comfortabele marge wel prima, terwijl N.E.C. niet veel kon uitrichten. Via Christoph Hemlein redde de thuisploeg nog wel de eer. In de slotminuut miste Michael Higdon nog een penalty, Kevin Begois redde prima. 

Volgende week komt PEC Zwolle in actie in het eigen IJsseldeltastadion. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen promovendus SC Cambuur Leeuwarden. 

Doelpunten: 15′. Jesper Drost (PEC Zwolle) 0-1 18′. Kamohelo Mokotjo (PEC Zwolle) 0-2 37′. Fred Benson (PEC Zwolle) 0-3 49′. Fred Benson (PEC Zwolle) 0-4 52′. Youness Mokhtar (PEC Zwolle) 0-5 76′. Christoph Hemlein (NEC) 1-5

Gele kaarten: 21′ Rochdi Achenteh (PEC Zwolle) 55′ Youness Mokhtar (PECZwolle) 60′ Kamohelo Mokotjo (PEC Zwolle) 90′ Kevin Begois (PEC Zwolle).

Bron: PECZwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Monsterscore voor PEC Zwolle in Nijmegen”

  1. Heerlijk geschreven artikel, complimenten.

    Verder: PEC is goed bezig! Al moet wel kanttekening geplaatst worden dat Feyenoord barslecht speelt, Heracles ook kunstgras is dus het thuisvoordeel iets moet wegschrijven en dat NEC een stuurloos projectiel in de eredivisie is… Neemt niet weg dat ik apetrots ben! 🙂

  2. @baafjes,

    Dat dacht ik nou ook, alle punten pakken nu het zo lekker gaat. Mocht er een terugval komen (al dan niet door overmacht) dan zijn die alvast in de pocket. Leuk voor Ron Jans ook na zijn mislukte Belgische avontuur en de durf om in te stappen na een succesvol vorig seizoen. Zwolle, Zwolle, Zwolle :D:D:D

  3. Deze punten pak niemand je meer af. Het enige wat ik niet snap is dat de ploeg 4 gele kaarten pakt en die kaarten tellen het hele seizoen mee.
    Blijkbaar zijn er toch nog wat spelers die zich kost wat kost willen bewijzen. DIt moet Jans er nog uit zien te krijgen.
    Cambuur wordt volgende week een taaie klus.

  4. Super!! Forza Zwolle!!

    @Tim, ja hoor, 3 wedstrijden op rij dik verdient winnen en dan een kanttekening maken?? Zo kun je altijd wel wat te zeiken vinden. Zucht….

  5. @Tim
    Dat hoor je altijd van de ‘deskundigen’ ;als Zwolle wint heeft de tegenstander altijd slecht gespeeld, was de grasmat slecht of ontbraken een aantal topspelers bij de tegenstander. Nooit, maar dan ook nooit toegeven dat Zwolle gewoon beter was.
    P.s. om 22.00 uur begint Studio Ajax weer op NL1, daar komen weer een aantal ‘deskundigen’ aan het woord.

  6. Inderdaad super tot nu toe!

    Maar er zijn wel degelijk kanttekeningen te plaatsen, denk bijvoorbeeld aan de gele kaarten terwijl je met 5-0 voorstaat. Of de onnodige tegendoelpunten tegen NEC en Heracles. Kritisch blijven is de sleutel tot succes!

Reacties zijn gesloten.