Zwolle – Steunpunt Mantelzorg en Jongerencentrum ’t WasdoM organiseren op vrijdag 13 september een After Summer Party. Deze activiteit voor jonge Zwolse mantelzorgers tussen de 12 en 18 jaar is de eerste na de zomervakantie en vormt de aftrap voor een serie bijeenkomsten voor deze jongeren in het najaar. De toegang is gratis.
Naast een hapje, een drankje, muziek en leeftijdsgenoten is er deze avond een workshop graffiti spuiten. Deze wordt gegeven door Erik Leif Andreassen van het Zwolse bedrijf Scantag, gespecialiseerd in onder meer muurschilderingen en graffiti. De activiteiten geven de jonge mantelzorgers de kans om zich te ontspannen en ervaringen uit te wisselen met leeftijdsgenoten die thuis allemaal voor een ziek of beperkt familielid zorgen. “Eén op de tien Zwolse jongeren zorgt thuis voor een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid. Zij zijn jonge mantelzorger”, zegt Agnes Wille, coördinator bij Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! De After Summer Party voor jonge mantelzorgers vindt plaats in Jongerencentrum ‘t WasdoM aan de Assendorperdijk 8 in Zwolle. Aanmelden kan tot 6 september via info@informelezorgzwolle.nl . De bijeenkomst is gratis en is bedoeld voor alle jonge mantelzorgers, dus ook voor jonge mantelzorgers die nog niet eerder contact hebben gehad met Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en/of Jongerencentrum ’t WasdoM.
Dat je deze jonge mantelzorgers iets extra’s wilt bieden … is te begrijpen, maar dat je daar dan een graffiti kunstenaar voor uitnodigd, begrijp ik niet ! Hoe goed zo’n kunstenaar ook zou uitleggen … waar je wel … of niet mag spuiten, met je verf(spuit)bus … zullen er toch altijd weer jongeren zijn, die dat niet aannemen ! (en hun opgedane kennis, uitproberen … op een mooie kale muur.)
Kies dan iets uit … wat niet zo’n slecht bij effecht opleverd !
@marco Cremer Het gaat hier over mantelzorgers! Alsof die tijd hebben voor vandalisme. Ik verbaas me er meer over dat je mensen naar zo’n avond toekrijgt. De meesten hebben daar ook geen tijd voor.
Nou de oude klooster muur van een monumentaal gebouw is een voorbeeld hoe het niet moet aan de assendorperdijk>:(
Als je iets zoekt on een mantelzorger van die leeftijd iets leuks te bieden moet je niet met iets oubolligs komen als een dagje jeu de boulen. Deze jongeren leren op vroege leeftijd al grote verantwoordelijkheden dus zal wel los lopen…
Nou ja dan heeft de vrijwilligers centrale ook weer wat te doen. Hoeveel kinderen er op af komen hoor ik graag.
@bernard mantelzorg is zwaar, maar zeker niet voor iedereen iets waar ze 100% van hun wakkere tijd mee bezig zijn. Is ook niet verstandig, af en toe moet je er uit.
Los daarvan vind ik het belachelijk dat er een workshop wordt gegeven voor iets dat vrijwel altijd illegaal gebruikt. Er zijn zoveel andere dingen te doen voor je moet gaan jeu-de-boulen.
Japser, wat een onzin: “vrijwel altijd illegaal wordt gebruikt”. Dat is simpelweg niet waar.
Nee je hebt gelijk, mensen die kunnen graffiti spuiten, maken regelmatig een nieuwe piece op hun muur. En er zijn echt heel veel profs die er hun brood mee verdienen. Mensen die illegaal spuiten zijn verreweg in de minderheid. 😀
/sarcasme
Nou, zo kom je redelijk bij de waarheid in de buurt. De workshop is immers gericht op kunst, niet op vandalisme.
Zou toch wat zijn als je elke workshop, of elk vak wat iemand zou geven zou afrekenen op de ‘kwade praktijken’ die je ermee uit zou kunnen voeren……
Zoveel kunstenaars zijn er niet met graffiti. Wel veel vandalen. En er is ook veel minder markt dan dat er aanbod is. Want bij jezelf thuis ga je niet elke dag een nieuwe piece zetten.
Wie heeft het over markt en aanbod? Je volgt een workshop toch niet om handel te drijven? Je houdt van graffiti omdat je je wilt uiten in een kunstvorm. Of je hier je brood mee wilt verdienen staat hier natuurlijk buiten. En tja, er zijn ook zeer veel hackers binnen ict en it kringen, ik denk zelfs dat er meer hackers (of mensen die ict en it misbruiken om schade aan te richten) dan dat er daadwerkelijk hun brood verdienen met ict en it. Gaan we toch ook niet moeilijk over doen?
Die laatste uitspraak over hackers/it-ers, dat is pas onzin. Waar denk je dat al die kantoren mee vol zitten? En dan hebben we het nog niet eens over de werkelijke betekenis van ‘hacker’.
En ja, je wil je uiten in een kunstvorm. En waar ga je dat doen dan? Op een gegeven moment ben je wel klaar met die ene kale muur thuis, of je slaapkamer. En dan?
Nou ja, laten we het er op houden dat ik tot nog toe met net zoveel exacte cijfers over aantallen gekomen ben als jij Japser. Dus of die ‘aantallen of percentages’ onzin zijn of kloppen, hangt maar een beetje als los zand aan elkaar. Van mij, maar ook die van jou. Dus wanneer jij mijn inschatting als onzin wilt afdoen, neem dan meteen je eigen inschattingen mee. Anders wordt het een beetje een wellus nietus verhaal.
Graffiti hoeft niet persé op een muur te komen. Er zijn plaatsen, niet in zwolle trouwens, waar graffitikunstenaars hun vrije gang kunnen gaan. Je hoeft maar een paar houten wanden op een verlaten terrein te zetten en je bent al een eind op weg. Je kunt graffiti daarnaast aanbrengen op doek, op eigenlijk elk ruw oppervlak wat je maar wilt. Daarnaast vind ik het op sommige door de overheid verwaarloosde plekken niet eens misstaan (mits er oprechte aandacht aan is besteed), maar goed, dat is een kwestie van smaak natuurlijk.
Even googelen laat zien dat er wel degelijk professionele graffiti-kunstenaars zijn die in opdracht hun kunst laten zien. Belangrijk vind ik dan ook dat je de positieve kant van deze kunstvorm laat zien c.q. ook overdraagt en hierin het juiste voorbeeld geeft.
Zie hier deze twee broers: http://www.ikwilgraffiti.nl/muurschilderingen/
Eind 2011 werkten er in Nederland 283.000 ICT??ers (CBS, 2012).
http://www.ictmarktmonitor.nl/ict-marktmonitor-2013/hoofdstuk-4-arbeidsmarkt/
Hoeveel hackers er zijn, is helaas niet te zeggen. Maar, ik denk dat heel wat mensen dat met mij eens zijn, ik vermoed dat dat bij lange na niet in de buurt van een kleine 3 ton komt.
En ja, er zijn graffiti-kunstenaars, profs, legaal. Dat ontken ik niet. Ik denk alleen dat het niet in verhouding staat met de illegale ‘kunstwerken’. Ik vind niet dat je dat moet promoten, er wordt al genoeg onder geklad. En iedere nieuwe artiest/vandaal die er bij komt is er één teveel.
Jasper, misschien eens rond kijken in de stad? Genoeg plekken te vinden waar legale muurschilderingen zijn toegepast in steegjes, viaducten, elektra kasten, rolluiken bij winkels, garage deuren etc etc
dus…
Je hebt gelijk Zwollenaarisback, maar het is 1) niet allemaal graffiti (elektra kasten is verf bijv.) en 2) het is helaas nog steeds veruit in de minderheid in vergelijking met illegale pieces en de verachterlijke tags.
Japser, dat is dus nog steeds inschatten. Het aantal graffiti kunstenaars benoemen is ook niet relevant. Zegt alleen iets over het aantal mensen die iets doen, niets over percentages natuurlijk. Blijft wellus nietus, blijft een kwestie van smaak.
Ik wens deze jonge mantel-zorgers een mooie dag toe met het maken van muur-schilderingen en graffitie ontwerpen maken, een beetje afleiding daar gaat het hier om voor deze jongeren die bijna elke dag voor een dierbare zorgen. Daar gaat het om in plaats van deze rare discussie:D
Mede my bad. je hebt gelijk e.woud!:D
e woud en mul @: Dan kom ik graag met deze jonge gastjes … de muren van jullie huizen versieren. Jullie zullen daar dan best wel mee vereerd zijn.
Fantastisch initiatief!!
allereerst een dikke pluim voor alle jonge mantelzorgsters, vaak wordt het gezien als saai en oudbollig en dat is dus niet zo! super veel respect voor deze jeugd die het perfecte voorbeeld geeft. en bij zulke stoere jeugd hoort natuurlijk een super stoere workshop!
Graffiti is absoluut niet asociaal en veelal NIET illegaal. Misschien is het handig dat mensen die hierover oordelen zich er eerst eens in verdiepen voordat men oordeelt, Graffiti zie ik vooral als kunst, die gasten kunnen er wat van! mooie muurschilderingen, mooie kleuren en een prachtige opvulling voor saaie muurstukken waar er helaas in Nederland voldoende van zijn. Ga zo duur! BAM!
Maak je niet druk ‘lief meisje’, ik verdiep mij in alles voor ik er (hard) over oordeel.