Ontwikkeling Prinsenpoort uit de ijskast

Zwolle – Komt het wijkdeel Prinsenpoort nu echt tot leven? Na een winterslaap van vier jaar ziet ontwikkelaar Bouwfonds weer licht aan de horizon. Op dinsdag 3 september presenteerden Mike van Nes en Urbain van het Erve het globale bestemmingsplan aan geïnteresseerde Veeralleebewoners en wethouder Dannenberg (o.a. Wonen en Duurzaamheid). 

 

prinsenpoort_2.jpeg 

 

In het (voorgenomen) globale bestemmingsplan – dat nog veel open laat – worden maximaal 140 woningen (tot 12/15 m. hoog) en 10.000 m2 kantoorruimte (tot 30 m. hoog) geprojecteerd. Winkels en horeca zijn niet voorzien. Wel komt er een extra ontsluiting via de Spoolderparkweg (tevens bouwweg). De Prinsenpoort grenst aan de IJsselallee en de A28. Aandacht voor geluids- en luchtkwaliteit is dus nodig. Het talud en de bestaande geluidwering kunnen worden doorgetrokken en waar nodig zullen ‘dove gevels’ – zonder openslaande ramen – toegepast worden. Wat de luchtkwaliteit betreft: de grenswaarde daarvan wordt volgens Van het Erve en Van Nes niet overschreden.

De voortgang

Bouwfonds hoopt medio september op een positief collegebesluit. Dan volgt publicatie in de krant en wordt het globale bestemmingsplan ter inzage gelegd. Vervolgens komt Bouwfonds terug naar de wijk met een verkavelingsplan en een woningvisie waarin de ideeën van het ontwerpfestival uit 2007 zijn verwerkt. In 2014 hoopt Bouwfonds het definitieve bestemmingsplan rond te hebben en kan het terrein bouwrijp worden gemaakt. In 2015 kan de bouw starten. 

 

Duurzaamheid

Wijkbewoner Dominique Bokeloh rapporteerde over de besteding van de 10.000 euro prijzengeld ‘omgekeerd inzamelen’ die aan onze wijk toegekend is. Veel wijkbewoners willen iets met de Prinsenpoort doen. Bokeloh: “In september gaan de idee-indieners en Bouwfonds in gesprek om te verkennen welke wensen gerealiseerd kunnen worden.” 

 

Door: Rogier de Jong

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Ontwikkeling Prinsenpoort uit de ijskast”

  1. In het (voorgenomen) globale bestemmingsplan ?? dat nog veel open laat ?? worden maximaal 140 woningen (tot 12/15 m. hoog) en 10.000 m2 kantoorruimte (tot 30 m. hoog) geprojecteerd.

    Alsof er nog niet genoeg kantoorruimte leegstaat is Zwolle. Zorg als gemeente eerst een voor revatilisering van bestaande kantoorpanden en bouw dan pas nieuwe. Beter nog bouw in plaats van kantoorruimte studentenflats !

  2. Kantoren hebben we voorlopig niet nodig en woningen in de veerallee al helemaal niet. Het is een achterstandswijk waar eigenlijk niemand wil wonen. Behalve de huidige bewoners zelf misschien.de projecktonwikkelaar heeft een en ander totaal verkeerd ingeschat en moet nu op de blaren zitten, maar ja, dat is ondernersrisico
    Upgrading van dit gebied is zinloos, maak er maar een parkje van.

  3. Hahahaha, noem je Veerallee een achterstandswijk Rudy???

    Hoe noem je Holtenbroek, Dieze, delen van Zwolle zuid en de Aa-landen en de Indische buurt dan wel niet??

    Haha, hier heb ik echt hartelijk om moeten lachen!

  4. daar wil toch niemand wonen zo dicht bij de snelweg en het drukke verkeer.Veel lawaai als je dan in je tuin zou zitten van het bulderende vrachtverkeer .Verder komt er bij bepaalde windrichting veel slijtstof van autobanden de kant van je huis op.Ben in de veerallee bij mensen in de slaapkamer bezig geweest daar lag het zwarte stof binnen op de vensterbanken doordat de raampjes op de ventilatie stonden waait het naar binnen

  5. @ pjotr, zeiden ze dat ooit ook niet over het wijkje dat ooit gebouwd is op het oude ZAC-terrein? Daar barst het inmiddels van de vrijstaande villa’s, en stuk voor stuk allemaal bewoond…

  6. Rudy mag ik vragen in welk stadsdeel van Zwolle jij woont? Als je dat al als achterstandswijk beoordeelt dan is er weinig hoop meer voor Zwolle denk ik. Kunnen we beter de boel platgooien en opnieuw beginnen.

  7. Tja, ik hoorde laatst nog iemand uit ciudad juarez. Was wat in paniek omdat hij door de veerallee moest. Ik heb hem met een ernstige blik een kogelvrij vest geadviseerd.

  8. @blauwvingertje
    Beslissingen over het al dan niet bouwen van kantoren of studentenhuisvesting hangen vooral af van marktpartijen, en niet van de gemeente. De gemeente bouwt zelf niets.

  9. @blauwvingertje
    Beslissingen over het al dan niet bouwen van kantoren of studentenhuisvesting hangen vooral af van marktpartijen, en niet van de gemeente. De gemeente bouwt zelf niets.

    Klopt helemaal, maar de gemeente verleent toch een bouwvergunning? Stel bijzondere eisen aan de vergunning en je bent klaar. Maar zoals zo vaak spelen hier andere belangen en mag de projectonwikkelaar zijn gang gaan. Ben benieuwd hoeveel de gemeente toegeschoven krijgt……..

  10. @blauwvingertje
    Volgens mij mag de gemeente niet zomaar een vergunning weigeren. Bijzondere eisen moeten dan wel eerst in een beleid of een bestemmingsplan vastliggen. Die kun je er niet zo maar adhoc bij verzinnen.

Reacties zijn gesloten.