PEC Zwolle onderuit in Arnhem

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag de uitwedstrijd bij Vitesse verloren. In Arnhem werd de uitslag 3-0.

 vitpec_2.jpeg

Koploper Zwolle had het moeilijk in Arnhem. Zwolle combineerde bij vlagen goed, en kreeg ook wel een paar kansen, maar Vitesse was zondag beter. Dat resulteerde in de 35e minuut in een doelpunt van Gustavo Piazón. Na een verdedigingsfout van Bram van Polen kon de van Chelsea gehurde Braziliaan eenvouding inschieten. In de pauze van de wedstrijd was er warme aandacht voor de oorlogsveteranen. Met hun werd de Slag om Arnhem herdacht. In de tweede helft was het Kelvin Leerdam die in de 68e minuut de voorsprong uitbreidde naar 2-0. PEC Zwolle kreeg in die fase een paar mogelijkheden via Fernandez, Nijland en Labylle, maar de pogingen misten precisie of kracht. Gustavo Piazón tekende ook voor de 3-0. Ron Jans na de wedstrijd: "Dit is even nieuw. Dit was gewoon slecht. Dat was de eerste keer sinds de voorbereiding. We hadden hier niets verdiend." Door winst van PSV op AJAX staat PEC Zwolle niet meer op de eerste plaats. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

38 gedachten over “PEC Zwolle onderuit in Arnhem”

  1. Dit was echt de slechste wedstrijd tot nu toe. Maar ben nog niet zo pessimistisch als buzz. Woensdag zullen we zien of ze uit de dip kruipen of dat ze de neerwaartse spiraal ingezet hebben.

  2. Ik denk dat je gelijk hebt . Ze hebben de neerwaartse spiraal gevonden . En ingrind met alle respect voor fortuna maar als je die niet wint !!!!

  3. Missen we Mokthar ?
    Sinds hij is getransfereerd al 8 ! punten verloren …

    Hadden we daar een paar miljoen voor gekregen , kun je daar nog vrede mee hebben , maar voor die paar ton, 6 1/2 meen ik , heb ik grote twijfels.

    Vandaag waren ze vooral bang voor de snelheid, over rechts mn.
    Wat een machtig wapen is dat.

  4. Inderdaad als ze de wedstridj tegen Fortuna niet winnen dan……… Maar kan maar zo gebeuren, als je de neerwaartse spiraal te pakken hebt. Hoop het niet zal het moraal geen goed doen.
    Vind niet alleen dat ze Mokthar missen maar ook Drost dat vond ik tegen Ajax al.

  5. Ze missen inderdaad ook Drost , die veel meer snelheid brengt dan Stef Nijland. (verder best een ras-voetballer die Nijland)
    Had die Matheus Klich de eerste grote kans net zo goed ingeschoten als tijdens Polen – Denemarken(prachtige goal), dan was de wedstrijd anders verlopen.
    Alhoewel , ik miste de extra-drive die vanmiddag echt vereist was , om minimaal punten te halen in Arnhem
    :'(

  6. Tja 2 wedstrijden op rij verlies (uit en tegen topclubs) en de echte PEC supporter onderscheid zich weer van de gloryseekers en azijnpissers.

  7. @Mike70,

    de echte PEC supporter onderscheid zich weer van de gloryseekers en azijnpissers.

    Over wie heb je het. Heb je het over al die reactie’s die hier boven zijn gegegeven.

  8. Overigens Zwolle had gewoon in het blauw-wit (verticaal) en witte broek moeten verschijnen. Er was verdorie veel te weinig onderscheid.
    En 2de punt: Bram van Polen won de toss en dan kies je altijd zodanig dat de tegenstander NIET naar de fanatieke supporter speelt in de tweede helft. (Deed hij prima tegen Ajax, toen won v.Polen ook de toss) Dan sta je al een beetje voor! Het eerste, oh zo belangrijke, tikje is al uitgedeeld!
    Het zijn details, maar het irriteerde (mij) al direct .
    Vond het merkwaardig, om het vriendelijk te houden
    😉

  9. Ik heb, ook hier eerder, altijd beweerd dat Benson en Gravenbeek zeer middelmatige spelers zijn. Kennelijk vindt de staf van PEC dat anders. Keer op keer zie ik ze schutteren. Ook op doel, dat is waar, maar je mag op z’n minst als spits er wel eens eentje in knallen. Maar over het algemeen scoren ze nooit een 7.

  10. …maar Vitesse was zondag beter… Laten we het erop houden dat Vitesse de minst slechte was en goed door Zwolle in het zadel werd geholpen. Wat een “only sing when your winning publiek” trouwens, daar in Arnhem. Jach… >:(

  11. Neerwaartse spiraal, vrije val, te weinig geld voor Mokthar, belachelijke speculaties over nog te spelen wedstrijden….gaan we weer hoor. Gaan jullie lekker lopen azijnpissen (ja jij ook Ingrid).
    Echte supporters blijven wel gewoon achter hun club staan!! En zeker na alle vertoonde kunsten, weken lang op 1, wereldwijde aandacht voor de club en een club die nog steeds groeiende is zou je denk ik iets meer credits mogen hebben! Wat een zuurheid weer zeg, BAH!!

  12. Na 7 potjes ballen (waaronder Ajax, Vitesse, Utrecht en Feyenoord; de nummers 1, 3, 4 en 5 van vorige seizoen) staan we 2de, hebben we drie keer nagenoeg een uitverkocht stadion gehad en zijn we eindelijk financieel gezond.

    Puntjes voor verbetering zijn er altijd, maar het structureel negatief bekijken is toch echt een gave !

  13. Realistische supporters bekijken het van alle kanten en zien ook de (mogelijk) valkuilen. Jammer dat die mensen worden afgebrand als zijnde nep-supporters.

    Kan dat niet? Ook de (mogelijke) problemen (voor)zien en nog steeds supporter zijn?

  14. Het is pas echt ziek om werkelijk alles positief te beschouwen. Daar verlies je de realiteit mee uit het oog. Voor dit soort gedrag zijn prachtige psychologische termen bedacht 😉

  15. Europees voetbal lonkt!

    Zib & marco_z

    Realistisch? Waren we dat maar! Had mij en de jongens met mij veel kopzorgen gescheeld! We zaten in de eerste divisie met 10 man op een vak in de regen naar helmondsport te kijken. Of dat eind naar telstar voor dat mooie uitvak. Konden alleen maar dromen van de ere divisie. Elk jaar weer een illusie armer na de na-competitie en toch stug blijven gaan. PEC-supporters zijn dromers en soms komen die uit zoals nu!hahaha

  16. @1stejohn @Pecisback prima, vooral blijven doen. Maar die supporters die dat niet doen, zijn dat dan geen echte supporters? Lijkt mij een beetje flauw.

  17. Waar heb ik dat geschreven? Prima dat je geen mogelijkheid onbenut laat om te vertellen wat je van PEC denkt, dat is je goed recht. Maar probeer geen dingen te lezen die er niet staan.

  18. Jij niet direct, dit was naar aanleiding van een post van Zwollenaarisback (Echte supporters blijven wel gewoon achter hun club staan!!), daar haakte ik op in door het algemeen te trekken. En dus ook jullie twee dat net te vragen, of jullie dat vinden 🙂

  19. Ik ga ook niet naar elke wedstrijd, ook nu niet. Soms geef ik de familie voorrang bijvoorbeeld. Supporters die op de borst slaan dat ze werkelijk overal bij zijn hebben last van narcisme en stellen zich boven de andere ‘echte supporters’, die ook na de match ziek in hun bed liggen. Sommige supporters kunnen al die uitwedstrijden en alles wat daarbij komt kijken helemaal niet betalen, wat dacht je daarvan?

  20. Waar blijft die voorbeschouwing voor aanstaande woensdag, Fortuna thuis.
    Woensdag avonden in combinatie met beker voetbal mooiste wat dr is en volgens mij hebben we woensdag ook eindelijk het uitvak weer eens vol zitten. Iets wat Feyenoord, Camboer en Utrecht niet lukte. Mooi sfeerje van maken!
    😮

  21. Jij niet direct, dit was naar aanleiding van een post van Zwollenaarisback (Echte supporters blijven wel gewoon achter hun club staan!!), daar haakte ik op in door het algemeen te trekken.

    Hoewel Zwollenaarisback best een goed punt heeft (het komt er misschien wat rot uit, maar het slaat natuurlijk nergens op dat na 2 verloren potjes tegen goede tegenstanders de sfeer ineens omslaat naar het zure), moet je zijn uitspraken niet generaliseren. Ik vind namelijk helemaal niet dat er zoiets als een echte supporter bestaat. Dat is de grootste onzin die er bestaat. Maar svp niet meteen aan de azijn gaan als we ff wat puntjes verliezen.

    Woensdag Fortuna en daarna Ado oprollen! 2 vingers in de neus.

Reacties zijn gesloten.