Zwolle – Hogeschool Windesheim doet het goed als grote hogeschool. Dat blijkt uit de ranking van Elsevier. Windesheim neemt in de ranking van de grote hogescholen een tweede positie in achter de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 18 Windesheimopleidingen scoren qua studenttevredenheid boven het gemiddelde van hun eigen sector.
Elsevier onderscheidt drie categorieën: grote hogescholen, middelgrote hogescholen en specialistische hogescholen. Windesheim behoort met meer dan vijftig opleidingen tot de grote hogescholen. Eerste plekken zijn er voor de opleidingen Financial Service Management, Logistiek en Economie, Toegepaste Gerontologie, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Mobiliteit, Werktuigbouwkunde, LVO Wiskunde, LVO geschiedenis, LVO Frans, Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en Sport en Bewegen. Tweede plekken zijn er voor de opleidingen Pedagogiek, Pedagogisch Management Kinderopvang, Civiele Techniek, Engineering Design and Innovation, Technische Informatica, Technische Bedrijfskunde, Logistiek en Technische Vervoerskunde, LVO Scheikunde, LVO Bedrijfseconomie en LVO Gezondheidszorg en Welzijn.
Studenten oordelen zelf
Voor het studentenonderzoek maakte Elsevier gebruik van resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarvoor vrijwel alle studenten in het hoger onderwijs in het voorjaar worden benaderd. De NSE wordt gefinancierd door de overheid, en in opdracht van de onafhankelijke Stichting Studiekeuze123, uitgevoerd door ResearchNed. De oordelen over de opleidingen zijn afkomstig van de studenten zelf. De opleidingen worden beoordeeld op 35 onderdelen, zoals de kwaliteit van de docenten en de samenstelling van het programma.
Hebben jullie wel gezien hoe goed onze Gereformeerde Hogeschool het heeft gedaan? Geweldig hoor!:D
Ja, nog van harte gefeliciteerd daar mee. Een mooie prestatie.:D
Eigenlijk zijn al die subcategorieën vervuilend voor het totaalbeeld. De een is de beste in de eerste categorie, de andere is de een-na-beste in de tweede categorie. Zo kan iedereen een hosanna-persbericht de deur uit doen.
Voor een student maakt de relatieve prestatie toch niet uit? Die wil toch gewoon over het hele spectrum (grote/middelgrote/specialistische hoge scholen) het beste onderwijs hebben?