Hip Groen bloeit op in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Frisgroen brengt met het DuurSaam Café XXL diverse Zwolse groene initiatieven samen op 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.

 

Delen, ruilen en weggeven: ‘Het Nieuwe Hebben’ is het thema waar het DuurSaam Café XXL zich op focust. In Nederland, en ook in Zwolle, ontstaan steeds meer initiatieven die dit mogelijk maken. Veel van deze initiatieven laten zich zien op het DuurSaam Café XXL. Frisgroen had in eerste instantie het idee om op de Dag van de Duurzaamheid een DuurSaam modecafé te houden. Maar naarmate de tijd vorderde, sloten steeds meer andere partijen zich aan, en door een gezamenlijk programma te creëren ontstond er een Extra Extra Large editie van het DuurSaam Café. Zo werd het eerdere concept van ‘100 % mode’ geruild voor een programma waarin Frisgroenandere Zwolse ondernemers in de spotlights zet.

In het hoofdprogramma, samengesteld door de gemeente Zwolle, MilieuRaad en Hogeschool Windesheim, draait alles om energie. FRISGROEN heeft gastsprekers van eerdere edities van het DuurSaam Café benaderd om zich opnieuw te presenteren door product te exposeren of een filmpje te tonen. 

 

Een greep uit de presentaties en activiteiten

 

Er vinden verschillende presentaties en activiteiten plaats gebied van voeding, kunst, wonen en mode. Zo geeft Machteld Stilting, schrijfster van het boek Hip Groen, een lezing. Vijf jaar geleden, tijdens het allereerste FRISGROEN feest, heeft Stilting dit boek gepresenteerd. In de tussenliggende tijd bleek het schrijven van dit boek heel wat impact te hebben gehad op haar leven, en zij komt vertellen hoe dit haar levensstijl heeft veranderd. 

 

Verder is de tentoonstelling MillenniumDoelen Zwolle te bezichtigen en geeft de werkgroep Zwolle MillenniumStad een presentatie. Groenkapje toont de tijdlijn van het natuur- en kunstproject ‘Nieuwe Aardappeleters’ en introduceert haar nieuwe project STUIFmeel. Daarnaast is er werk te zien van Zwolse kunstenaars die de cafébezoekers willen aanzetten tot het nadenken over duurzaamheid. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)