Eerste lampenkappen hangen boven Sassenstraat

Zwolle – In de werkplaats aan de Sassenstraat 20 wordt nog elke dag hard gewerkt om honderden lampenkappen boven de Sassenstraat te krijgen. Door middel van inloop, workshops en andere bijzondere acties als het plaatsen van een mega lampenkap naast de Sassenpoort moet het project Sassenstraat Allicht op 1 november officieel van start gaan. Er zijn al 350 kappen verzameld. De eerste kappen hangen al!

 

23-10-2013_projekt-lampenkappen_roggestraat_05.jpg  

 

De organisatie van Sassenstraat Allicht, een lichtspektakel waarbij honderden lampenkappen de Sassenstraat verlichten, is verheugd met de enorme aandacht voor het project. Initiatiefnemer Gooitske Zijlstra: “Sassenstraat Allicht is een community-project. Dat betekent dat het alleen een succes wordt als heel veel Zwollenaren meedoen. Dat lijkt te lukken. We merken dat het versieren van de lampenkappen verbroedert. Ondernemers, bewoners, kinderen, studenten, jong en oud; iedereen komt langs in onze werkplaats. Dat zoveel mensen een steentje bijdragen kan ik het beste omschrijven als: supertof!”

 

23-10-2013_projekt-lampenkappen_roggestraat_06.jpg  

 

23-10-2013_projekt-lampenkappen_roggestraat_04.jpg 

 

23-10-2013_projekt-lampenkappen_roggestraat_01.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s… 

Zwolle, meest gastvrije stad van Nederland

Sassenstraat Allicht is een community project; een door de gemeenschap verzonnen en ontwikkeld plan om de eigen omgeving nog aantrekkelijker te maken. Het project draagt bij aan de ambitie de meest gastvrije stad van Nederland te worden. Sassenstraat Allicht wordt ondersteund door CityCentrum, Gemeente Zwolle en Starlight BV.

 

23-10-2013_projekt-lampenkappen_roggestraat_02.jpg

 

23-10-2013_projekt-lampenkappen_roggestraat_03.jpg 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “Eerste lampenkappen hangen boven Sassenstraat”

  1. Is er al bedacht wat de consequentie is als na een regenachtige dag die verftroep van die kappen op mensen / straat / auto’s neerdruppelt?
    Verder vind ik het een geweldig idee!!

  2. Oooooh ik ben heel benieuwd! super leuk initiatief! en ook erg benieuwd naar de super lampenkap. al ben ik de enige geloof ik in zwolle. Maar ja… ik houd dan ook van vernieuwing, kunst, uitersten, vergrotingen, verkleiningen etc etc

  3. @marleen123, jij bent bent niet de enige. Ik ebn ook erg benieuwd naar de Super lampenkap, die voor de sassenpoort komt te staan 🙂

  4. Heeft niets met zuur te maken. Zo’n grote lampenkap kan best wel leuk zijn, maar niet naast de Sassenpoort. En dat is gewoon een mening die ook geuit mag worden, zelfs door vdberg.
    Voor de rest ben ook ik enthousiast met het initiatief van de kappen in de Sassenstraat. 8)

  5. Er komen steeds meer mensen in Zwolle wonen die onze historsiche monumenten naar de kloten helpen. Zo’n ‘leuke’ mega lampenkap doe je niet naast onze Sassenpoort!!

  6. Toevallig zei ik vandaag tegen iemand dat het me verbaast hoe vaak hier op WLZ het in-Zwolle-geboren-zijn wordt gebruikt als argument. Nu vdberg weer. Raar. Het klinkt alsof vdberg van iedereen weet of ze autochtoon Zwols zijn of niet en het klinkt alsof die laatste groep altijd “de verkeerde mening” heeft, terwijl ze eigenlijk niets te zeggen zouden mogen hebben. Ik weet niet of vdberg het zo bedoelt, maar zo komt het wel op mij over.

  7. Baseerde het op eerdere commentaren bij de eerste berichtgeving over de grote lampenkap. Fijn dat er toch meer open minded Zwollenaren zijn! Gezellig!

  8. Kijk, de echte Zwollenaar houdt niet van gekkigheid en veranderingen. Lastig allemaal, lampekappen, sponsoring, wat moet de Zwollenaar ermee. Daarom moppert de Zwollenaar veel, vooral op WLZ. Doe maar gewoon,dan doe je al gek genoeg.

    Daarom mijn reactie: super leuk idee, dit zie je normaal in de Randstad maar nu in Zwolle. Er is een enorme media aandacht voor, het zet “ons” Zwolle weer op de kaart. En als je het niet snapt of gewoon niet leuk vind, ga dan met de gordijnen dicht op de bank TV kijken( daar is trouwens ook niks mis mee hoor).

  9. Die superlampenkap bij de sassenpoort is natuurlijk een geweldig idee !
    Monumentale historie en moderne kunst in 1 beeld gevangen. Dat wordt een publiekstrekker van formaat.

  10. Een echte Zwollenaar laat het niet gebeuren dat er met onze monumenten gerotzooid wordt. Met de Fundatie niet, en met dit ook niet. Ik ben het met vdberg eens dat er een bepaalde stroming is die onze historische binnenstad niets zegt. Of dat nu kunstenaars zijn, randstedelingen, Friezen of projectontwikkelaars en stadsvernieuwers. Wel eens in Emmeloord of Lelystad geweest. Nou, dank je vriendelijk. Niet dolle met mijn Zwolle!!

  11. Misschien moet je dan nog even goed lezen hoe het zit. Aan de monumenten zelf wordt niets gedaan, er komt iets tijdelijks naast te staan. Volledig omkeerbaar, geen schade, gewoon een leuk project. Ik zou dat geen gerotzooi willen noemen, integendeel. Als het project klaar is dan blijft die saaie Sassenpoort gewoon staan zoals die was. En bedenk dat de kunst van vandaag de historie van morgen is.
    De Nachtwacht van Rembrand had toen ook niet de lof die het nu wel heeft.

  12. @mariane
    – er wordt niet gerotzooid
    – de fundatie is geen monument
    – ik ken geen mensen die niet trots zijn op de binnenstad

    Ik vind dat er wel wat meer gedold mag worden in Zwolle.
    Er zijn zat “echte” zwollenaren die het volledig met mij eens zijn.

  13. leuk idee, spraakmakend ook. Gaat vast heel veel bezoekers trekken. vdberg bent u ooit wel eens ergens positief over? Ouwe zuurpruim.Met uw mentaliteit kunt u beter in een dorp gaan wonen waar nooit iets veranderd.

  14. Er moest laatst iets wijken bij de Fundatie omdat de toerist dan betere kiekjes kon maken, en dit kan wel…..?

    Ook ik zie mijn stad achteruitgaan, er is geen respect meer voor onze mooie stad, zie hier en daar kekke bruggetjes in het stadsbeeld. Van de historische uitstraling moet Zwolle het o.a. hebben.

    Dat er nu in een achterafstraatje meer bezoekers moeten komen, is nog geen reden om onze Sassenpoort te kijk te zetten. Heel jammer.

  15. Dat ïets” wat moest wijken bij de Fundatie was een invalide parkeerplaats. Toch van een heel andere orde dan dit. Hoezo achteraf- straatje? Het is juist een hele mooie straat met leuke winkels. De grote lampekap blijft maar een half jaartje. Mensen hebben hun oordeel al klaar zonder het gezien te hebben. Wacht rustig af zou ik zeggen.

  16. Is er al bedacht wat de consequentie is als na een regenachtige dag die verftroep van die kappen op mensen / straat / auto’s neerdruppelt?

    goeie vraag

Reacties zijn gesloten.