Zwolse zaken in ‘Onder de Loep’

Zwolle – De onderstaande onderwerpen worden donderdagavond 24 oktober behandeld in Onder de Loep op RTV Oost. De eerste uitzending begint om 17.09 uur. Deze wordt herhaald om 18.09 en 19.09 uur. Naderhand worden deze items ook los geplaatst op het youtube kanaal www.youtube.com/onderdeloep .

(1) Een 84-jarige inwoonster van Zwolle wordt op donderdag 29 augustus ongemerkt bestolen van haar portemonnee op het Bachplein. Pas later merkt de vrouw dat haar portemonnee weg is. Tegen die tijd is er inmiddels ruim 3500,- van haar rekening gepind. Op bewakingsbeelden van de pinautomaat is te zien dat deze twee dames met hoofddoeken het geld van haar rekening halen. Wie kent of herkent deze twee onbekende vrouwen? (2) Op zondagavond 13 oktober rond 23.50 uur  werd een 51-jarige Zwollenaar in de Rodeleeuwsteeg onder bedreiging van een mes beroofd van zijn tas. De man had kort daarvoor gepind bij de pinautomaat van de Rabobank op de Melkmarkt. Op bewakingsbeelden is te zien dat het slachtoffer op zijn wandeling vanaf de Oude Vismarkt, via de Grote Markt naar de Melkmarkt gevolgd wordt door een onbekende man op een fiets met fietstassen. Ook op de terugreis wordt het slachtoffer weer door deze onbekende man gevolgd. Deze fietser berooft kort daarop het slachtoffer in de Rode Leeuwsteeg onder bedreiging van een mes van zijn tas. Hoewel de beelden niet superscherp zijn, is de verdachte wellicht wel te herkennen aan zijn houding, postuur en jas.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Zwolse zaken in ‘Onder de Loep’”

  1. Nou, die vrouwen zijn toch DUIDELIJK herkenbaar!

    Al met al weer te veel mensen een trauma opgelopen omdat sommige mensen te lui zijn om te werken voor hun geld!

    Overigens vraag ik me wel af hoe die ene gast aan de pincode van de credit card is gekomen….

  2. Bekende truc, Plantje. Iemand volgen in de supermarkt, pincode afkijken en daarna beroven. Misselijk gedrag. Ik hoop dat de dames snel gepakt worden.

  3. Dat is inderdaad de truuk die de dames toegepast hebben (is mijn oma ook eens gebeurd, alleen die dieven waren zo slim om te pinnen bij een automaat waar de camera net in onderhoud was)

    Maar er wordt ook gesproken over een gast die een credit card uit een auto gestolen heeft en daarmee pint.

  4. Heb je in Nederland altijd je pincode nodig voor je creditcard? Ik meen dat je vaak kunt volstaan met je handtekening.
    Als die gast echt gepind heeft, is het idd de vraag hoe hij er aan komt.

  5. Inderdaad plantje de “dames”staan er duidelijk op. Wat een K. wijfen oudjes een beetje belazeren en overvallen. Dat soort lui deinst nergens voor terug. Hebben toch niets te verliezen, Vaak uit oost blok landen. Hoop dat de daders gepakt worden>:(

Reacties zijn gesloten.