Preventief fouilleren Holtenbroek na spoeddebat

Zwolle – In afwachting van een spoeddebat is preventief fouilleren in Holtenbroek 3 vanaf de beoogde datum 1 november 2013 nog niet mogelijk. Conform het Reglement van Orde is het verzoek voor een debat ingediend door minimaal een vijfde van het aantal leden van de raad. Dat zijn de leden van de SP, D66 en GroenLinks .

Het Reglement schrijft verder voor dat de raad over het verzoek een besluit neemt tijdens de eerstvolgende besluitvormingsronde. Indien de raad instemt met het verzoek, wordt tevens bepaald op welk tijdstip het debat wordt gevoerd. De eerstvolgende besluitvormingsronde is op maandag 4 november 2013. De indieners van het verzoek vragen om behandeling in een extra besluitvormingsronde op maandag 28 oktober a.s. Dit met het oog op het inwerking treden van het besluit van de burgemeester tot aanwijzen van een deel van Holtenbroek tot veiligheidsrisicogebied op 1 november 2013. Burgemeester H.J. Meijer heeft overleg gevoerd met het openbaar ministerie en daarbij is afgesproken dat het openbaar ministerie voor 5 november geen fouilleeracties zal doen.

Om die reden wordt voorgesteld om het verzoek voor een spoeddebat op 4 november tijdens de reguliere besluitvormingsronde in stemming te brengen, en bij een positief besluit het debat die avond te houden. De uitkomsten van het debat op 4 november kunnen volgens de gemeente Zwolle uitstekend benut worden om de gevoeligheden die raadsbreed leven mee te nemen in de uitvoering van de fouilleeracties.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Preventief fouilleren Holtenbroek na spoeddebat”

  1. Bericht door Zwolleeder, op 25 oktober 2013 om 15:20
    Wel doen, mensen die niets te verbergen hebben hoeven ook niets te vrezen.

    Aha, daar hebben we de grootste dooddoener die er bestaat.
    Ik heb niets te verbergen, maar preventief fouilleren gaat mij toch net even te ver.

    Steek al die energie nu eens in goede voorlichting en ga in gesprek met de jongeren. Dat levert meer op dan wat de gemeente nu voorstelt.

  2. Maandagavond Raadsplein:
    Het spoeddebat van SP, GL en D’66 om notitie over veiligheidsrisicogebied terug te nemen en in Holtenbroek 3 niet preventief te fouilleren heeft het niet gehaald.

Reacties zijn gesloten.