Meisjes uit Tsjernobyl gaan nu badmintonnen

Zwolle – De Zwolsche Badminton Club (ZBC) heeft jongens uit Tsjernobyl op 27 september een badmintonclinic aangeboden. Nu zijn de meisjes uit dezelfde groep aan de beurt:  op vrijdag 1 november om 19.00 uur in de ZBC hal aan de Ossenkamp 5 te Zwolle. De clinic wordt opnieuw geleid door de Russische ZBC’er Oleg Gouriev, hoogstwaarschijnlijk gesteund door zijn vriendin Natalia Perminova, de nummer 56 van de wereld!

 

badminton-9.jpg 

De jongens zijn al geweest…

Als de meisjes hetzelfde enthousiasme als de jongens kunnen opbrengen, dan zal ook de avond van 1 november een groot succes worden. De totale groep van 20 kinderen verblijven 6 weken bij gastgezinnen. De Stichting Tsjernobylkinderen Zwolle (http://www.tsjernobylzwolle.nl/) biedt om het jaar kinderen die wonen in radioactief besmet gebied in Wit-Rusland een verblijf in Nederland aan voor herstel van de lichamelijke weerstand en opbouw van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Helaas blijkt dit, vele jaren ná de beruchte kernramp, nog nodig. “Nieuwe gastgezinnen zijn dan ook altijd welkom,” aldus Helmus Visscher, woordvoerder van de stichting.

Gastouders en geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd mee te doen. Er zijn leenrackets aanwezig, dus het enige wat je mee moet nemen is een goede zin en eigen sportkleding. Na afloop biedt ZBC kinderen en gastouders een drankje aan in het gezellige restaurant. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)