Help mee aan natuurbehoud op de Natuurwerkdag

Zwolle – Zaterdag 2 november is het in heel Nederland Natuurwerkdag. Een dag waar je op heel veel plekken in Nederland mee kunt helpen aan natuurbehoud en onderhoud.  Dit dankzij samenwerking tussen onder meer Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Ook in de omgeving van Zwolle kun je meedoen aan de Natuurwerkdag, waaronder rond Zwolle op Landgoed Windesheim en Soeslo en in de schooltuin van Jenaplanschool de Phoenix in Zwolle. De Natuurwerkdag op 2 november is voor jong én oud. Het is een leuke, maar vooral nuttige dag. De werkzaamheden variëren per locatie, maar ook de locaties zelf zijn zeer divers. Van landgoederen en natuurspeelplekken tot heidevelden en boswachterijen.

Wat is er te doen?
Op Landgoed Windesheim ga je vooral de lage boompjes snoeien in het veld. Op Landgoed Soeslo bij Wijthmen help je mee knotwilgen snoeien. Deze locatie is ook zeer geschikt voor scoutinggroepen. En in Zwolle naast de RK Jenaplanschool de Phoenix ligt een stuk grond waar men een speel-en ontdektuin van wil maken. Het stuk grond is verwilderd dus er moet nodig gesnoeid en opgeruimd worden. Belangrijke werkzaamheden om de natuur te behouden en te onderhouden. Samen met andere vrijwilligers kun je op de Natuurwerkdag hier aan meehelpen. Afhankelijk van de werkzaamheden en locatie ben je een dagdeel of een hele dag aan het werk.

Voor iedereen
Op vrijwel iedere locatie is er voor jong en oud van alles te doen. Vaak worden er voor kinderen jonger dan 12 jaar nog extra activiteiten georganiseerd. Scholieren kunnen deze dag zelfs als maatschappelijke stage opgeven. Voor koffie, thee en soep bij de lunch wordt gezorgd.  Je hoeft alleen je eigen brood mee te nemen. Goed en voldoende werkmateriaal is ook aanwezig. Trek voor deze dag bij voorkeur hoge  werklaarzen aan en makkelijke, oude werkkleding. Bij het werk in De Wieden is een regenbroek aan te raden. Meer informatie over de Natuurwerkdag, exacte tijden en locaties vind je op www.natuurwerkdag.nl.

Over de Natuurwerkdag in Overijssel
Dit jaar wordt de landelijke Natuurwerkdag voor de dertiende keer georganiseerd. In Overijssel werken Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer samen. Dit met medewerking van onder meer IVN, KNNV en de scouting. Landschap Overijssel verzorgt de algemene coördinatie. In heel Overijssel steken op ruim 35 locaties zo’n 1500 mensen enthousiast de handen uit de mouwen.

 

Help je ook mee op de Natuurwerkdag?
Help je samen met anderen graag mee aan het onderhoud én behoud van de natuur? Doe dan mee met de Natuurwerkdag! Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie bij jou in de buurt en meld je aan, eventueel samen met vrienden of familie. Let op, er kan per locatie een maximum aantal vrijwilligers meedoen. Dus geef je snel op!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)