Be Quick’28 start met jeugdrolstoelbasketbal

Zwolle – Na een succesvolle start van de senioren bij het rolstoelbasketbal, gaat basketbalvereniging Be Quick’28 van start met jeugdrolstoelbasketbal. De vereniging heeft in samenwerking met SportService Zwolle een aanvraag ingediend middels de Sportimpuls.

26-02-2013_rolstoel_basketbal-deltion_04.jpg 

“Ruim 600 aanvragen zijn er ingediend bij de Sportimpuls, waarvan er 146 zijn gehonoreerd.” Zo vertelt Bram Vermeer, vicevoorzitter van Be Quick’28. “Wij zijn uiteraard erg blij met deze honorering. Hierdoor kunnen wij het rolstoelbasketbal in de regio Zwolle een solide basis geven. Begin dit jaar is Be Quick’28 gestart met een senioren groep rolstoelbasketballers. Na een succesvolle pilot heeft de vereniging een doorstart gemaakt naar een structurele activiteit. Vanaf september neemt het rolstoelbasketbalteam deel aan de competitie van de basketbalbond.

Sportimpuls
De Sportimpuls is een landelijke subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen. 

Jeugdrolstoelbasketbal
De aanvraag richt zich niet alleen op het starten van een nieuw jeugdteam, ook het creëren van draagvlak en afstemming met de omliggende basketbalverenigingen vormt een belangrijk onderdeel. Tevens wordt er op het revalidatiecentrum de Vogellanden en bij de Twijn, binnen het sportstimuleringsprogramma Special Heroes, kennismakingsclinics aangeboden. Het jeugdrolstoelbasketbal richt zich op kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 20 jaar. 

De aanvraag is geschreven door Be Quick’28 in samenwerking met SportService Zwolle en ondersteund door gemeente Zwolle, Sportservice Overijssel, Special Heroes en de Vogellanden.

Heb je interesse in rolstoelbasketbal, meld je dan nu alvast aan bij Be Quick’28, rolstoelbasketbal@bequick.net.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)