Gewonde na aanrijding zebrapad Van Roijensingel

Zwolle – Op een zebrapad op de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle vond vrijdagmorgen een ongeval plaats. Daarbij raakte een vrouw gewond.

2013-11-01_09.58.49.jpg 

Foto’s: Dennis Spijkerboer

Bij de voetgangers oversteekplaats van de Stationsweg naar de Stadsgracht werd de vrouw door een personenauto aangereden. De politie moest tijdelijk het verkeer regelen. Een ambulance moest ter plekke komen om de vrouw te behandelen. De gewonde vrouw werd voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. De locatie van de aanrijding is een veelbesproken onderwerp. De verkeerssituatie is het afgelopen jaar aangepast, en niet iedereen is gelukkig met de gekozen oplossing. Diverse Zwollenaren geven te kennen dat het een ‘onoverzichtelijke’ situatie is geworden.

2013-11-01_10.01.47.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

36 gedachten over “Gewonde na aanrijding zebrapad Van Roijensingel”

  1. De situatie is er prima te overzien mits iedereen er met zijn ogen open en niet als een randdebiel voorbij rijdt. Dat is helaas nu wel anders.

  2. Het is een ongelofelijk onduidelijk en gevaarlijk kruispunt geworden. Heb er zelf, als fietser, ook al meerdere keren bijna een aanrijding gehad. Als je afremt voor een overstekende voetganger rij je als fietser nog op de rijbaan van het autoverkeer, dat hier vaak niet op verdacht is. Als je af wil slaan richting Van Nagelstraat rij je dikwijls bijna een voetganger aan, en zoals hierboven blijkt vallen voetgangers op het zebrapad ook niet genoeg op.

    De oversteekplaats een stuk opschuiven richting Zeven Alleetjes zou al voor een stuk meer rust en duidelijkheid zorgen.

    Een paar maanden geleden las ik in de krant dat er bij de gemeente al heel veel klachten waren binnengekomen over dit kruispunt, maar dat ze er pas wat mee gingen/konden doen als er daadwerkelijk een ongeluk zou gebeuren. Belachelijk dat het eerst zo ver moet komen.

    Ik hoop dat de verwondingen van de vrouw meevallen, en dat de gemeente snel naar een oplossing gaat zoeken voor dit onduidelijke kruispunt.

  3. Raar kruispunt. Onduidelijk voor alle soort verkeersdeelnemers.

    @ilse_: Opschuiven richting Zeven Alleetjes heeft ook geen zin, want daar is al een zebrapad.

  4. Nu is dit denk ik een toevalstreffer dat WLZ dit actueel in beeld brengt, maar zouden er al niet veel meer ongelukken gebeurd zijn na de aanpassingen? Wie weet dat?

  5. Als automobilist moet je voorbereid zijn op een ZEBRAPAD. Onoverzichtelijk of niet, die dingen liggen daar. Er wordt zo schandalig vaak doorgereden met zo’n gebaar van, ooh, sorry.

  6. Onzin, bij een zebrapad weet je dat je voorrang moet verlenen aan voetgangers die oversteken, of je nu fietser of, zoals ik, automobilist bent. Snap niet wat er onoverzichtelijk aan een zebrapad is. Gewoon opletten dus. En zeker een normale snelheid rijden, hoef je ook geen noodstop te maken. Sterkte voor het slachtoffer.

  7. Gewoon linksomdraaiend eenrichtingsverkeer op de hele binnenring, dan heb je het minder druk met auto’s en is er tenminste weer ruimte voor voor fietsers en voetgangers. Maar ja, dat is simpel en daar is voor creatieve kruispunt en gekke fietsrotonde bedenkers natuurlijk geen eer aan te behalen….

  8. Het is uiteraard goed op letten bij nadering van VOP (zebrapad)
    De tekst daartoe begint met: bestuurders naderen een zebrapad voorzichtig (d.w.z. niet te snel ) en verlenen een vrije doorgang een voetgangers die er op oversteken alsmede aan personen die kennelijk willen over steken. Het voorzichtig naderen is in veel gevallen geen sprake van. Eén misser bij het CBR examen en je bent gezakt.

  9. de zebrastrepen zijn duidelijk genoeg en ook de personen die daarop oversteken.Snap dan niet dat er dan nog automobilisten de personen aanrijden waarschijnlijk roekeloosheid

  10. Volgens mij is het probleem dat als je als fietser (komende vanaf de ‘eekwal’) gaat afremmen voor een overstekende voetgangen, je dan afremt voor de weg komende van het station. Als daar een auto aankomt die naar links danwel rechts wil, dan moet die auto goed opletten op de afremmende fietsers. Vooral bussen drukken aardig door op dit punt en zien nog wel eens wat over het hoofd. Paar jaar geleden toch ook een mevrouw?

  11. Zal ook weer eens niet he…. mensen in groene autos kunnen vaak al niet goed rijden of ze rijden vaak ergggg traaaag met name renault rijders… doorgaans oudere mensen met grijs haar en netjes met 2 handen aan het stuur.

  12. Er gebeuren hier wel vaak ongevallen of bijna ongevallen.

    Ik fiets, rij met de auto en motor hier dagelijks voorbij.

    Probleem is dat nog steeds voetgangers via het oude zebrapad oversteken, deze hebben dan ook niet voorrang en gaat het vaak daar al bijna mis.

    Nieuwe zebrapad is duidelijk zichtbaar, verlicht en er hangen borden boven de weg dat daar een zebrapad aanwezig is.
    Tevens kunnen de voetgangers halverwege stoppen op het zebrapad om de situatie in te schatten zonder dat ze op het rij gedeelte staan.

    Voetgangers moeten beter opletten waar het juiste zebrapad ligt en daar gebruik van maken.
    Motor voertuigen vaart minderen bij naderen van zebrapad aangezien dit duidelijk is aangegeven.

    Snap niet dat dit niet gezien word.

  13. Bericht door ruudzw, op 1 november 2013 om 15:10
    Zal ook weer eens niet he…. netjes met 2 handen aan het stuur.

    Eens Ruud! Snap dat ook niet. Hoe kun je nou je telefoon vasthouden als je twee handen aan het stuur hebt.8)

  14. Probleem is volgens mij vooral dat Nederlanders (en bijvoorbeeld ook automobilisten in Italië) bij een VOP doorrijden tenzij het niet anders kan. Blijkbaar is de jacht op voetgangers het gehele geopend. Wat dat betreft mag van mij het Spaanse systeem ingevoerd worden: stoppen verplicht tijdens de hele oversteek van voetgangers. Boetes en controles zeer hoog.

  15. Begrijp ik nou goed dat het zebrapad is verplaatst voor de bussen?

    En gaan diezelfde bussen tussen nu en niet al te lange tijd over de nog te bouwen busbrug bij het station… en komen dus niet meer in grote getale op dit kruispunt?

  16. Ja… zal vast nog een tijd duren.
    Maar het ging er meer om… eerst doen ze dit.. wat geld kost. Vervolgens doen ze iets anders, wat ook weer geld kost. Maar waardoor het eerste misschien niet nodig was?

    Sterkte voor die mevrouw trouwens.

  17. Politie moet daar gewoon goed controleren, niet normaal hoe soms de auto’s maar ook de bussen dara rijden assssssssssooooo
    Sterkte slachtoffer

  18. Ik kom er 3 dagen pw in de spits langs, ligt op de route naar/van m’n werk. Heb daar zelf ook al eens een ongeval gezien; aanrijding tussen een stadsbus en een fietser 🙁
    Voor mij zelf is de nieuwe situatie wel wat veiliger dan de oude. Kom met de fiets uit de V Nagellstraat en moet dan oversteken. Dan doe ik dan ook via het nieuwe zebrapad, zodat ik de ‘vluchtheuvel’ kan gebruiken en het oversteken dus in 2 delen kan. Het is er erg druk!

  19. Ik vind het alleen al een ronduit debiele actie vanuit de gemeente, dat men de voorsorteerstrook richting Station eruit heeft gehaald. Bussen staan nu op de rijbaan te wachten, grote opstoppingen tot gevolg..

    Zo ook de Hanenkamp, waar men de bushaltes heeft verplaatst. De stadsbussen staan nu stil op de rijbaan, en ook dit levert weer heel erg veel hinder op voor het verkeer.

    Aan de verantwoordelijk(e) wethouder(s) zou ik willen vragen: Hoe draait de krachtcentrale? Is hier uberhaupt over nagedacht?

  20. Lastig punt idd. Je moet als automobilist goed om je zijspant van je voorruit heenkijken omdat het zebrapad in een relatief scherpe bocht zit waar je nog wel met flinke snelheid doorheen KAN. Afremmen is dus sowieso niet verkeerd. Wel een lastige situatie omdat verplaatsen richting de zeven alleetjes (waar er overigens ook al een zit) een te grote omweg voor de voetgangers wordt.

  21. het gaat mis door het fietspad wat naast het zebrapad ligt dit verwacht je niet je denk dat er alleen een zebrapad is voor voetgangers dus beter aangeven dat er ook fietsers oversteken!!!!!!!!!!!!!11

  22. Maar fietsers horen ook voorrang te verlenen! want het is namelijk een uitritconstructie en het wordt ook aangegeven doormiddel van een bord.

    Maar neemt niet weg dat het een vervelende kruispunt is.

  23. @bas gast
    Het gaat mis doordat er alleen een zebrapad is aangegeven? Maar als dat zebrapad er ligt en er wordt een voetganger (tenminste, dat meen ik te begrijpen) wordt aangereden op dat zebrapad, wat klopt er dan niet?

    Verder ben ik het wel met je eens dat het vreemd is dat de oversteekplaats voor fietsers niet met belijning is aangegeven. Maar dat heeft volgens mij met deze aanrijding niets te maken.

  24. @martin-27 2e alinea.

    Dat heet automobilisten pesten onder het mom van het verbeteren van de verkeersveiligheid. Een ander heel fraai voorbeeld – in duplo – is te vinden op de Rijnlaan.

Reacties zijn gesloten.