Sassenstraat Allicht feestelijk van start gegaan

Zwolle – Er is in Zwolle een lampje gaan branden! Niet één, maar met een ferme ruk aan het koord floepten op vrijdagavond ruim 300 lampenkappen aan in de historische Sassenstraat! De kleurige en blinkende creaties zetten straat, winkels, de beroemde Sassenpoort, maar vooral mensen in de spotlights! De startbijeenkomst werd massal bezocht.

01-11-2013_lampenkappen_verlichting_sassenstraat_ontstoken_09.jpg 

Zwolse muzieksterren zoals De meisjes van plezier, Martin & The Old Cocks, Dear Ellinor, Nagaru, Henk Klompenmaker en Aart Beunderman stonden vrijdagavond op elke hoek van de straat en gaven een feestelijk muzikaal tintje aan de avond. Kunstenares Hanneke Setz schilderde live in de straat. Stadsdichteres Alet Boukes schreef een speciaal Sassenstraatlied. Ook wethouder Nelleke Vedelaar, in haar vrije tijd zangeres, was present op deze stralende avond.  Naast de Sassenpoort werd de veelbesproken mega- houten lampenkap onthuld. Onder de Sassenpoort is sprake van nostalgie; daar werd de oude discobol van discotheek X-Ray opgehangen. De project zal minimaal een half jaar zichtbaar zijn.

01-11-2013_lampenkappen_verlichting_sassenstraat_ontstoken_01.jpg

 01-11-2013_lampenkappen_verlichting_sassenstraat_ontstoken_03.jpg

01-11-2013_lampenkappen_verlichting_sassenstraat_ontstoken_02.jpg 

Ondernemers, inwoners, pandeigenaren, Starlight BV, Gemeente Zwolle en CityCentrum Zwolle werkten afgelopen weken intensief samen om dit grote lichtspektakel mogelijk te maken. “We verwachten dat Zwolle een publiekstrekker rijker is”, glundert projectleider Gooitske Zijlstra. De Sassenstraat viert feest! Wat begon als een klein lichtpuntje in de donkere tunnel van de crisis, is uitgegroeid tot een gloeiend enthousiasme waar jong en oud door werd aangestoken.

Heel veel mensen uit Zwolle hebben de handen uit de mouwen gestoken. “We hadden erg behoefte aan positief nieuws”, aldus Zijlstra. “Winkelleegstand, afnemend consumentenvertrouwen, crisis, we hadden er onze buik van vol! En in plaats van af te wachten, besloten we het heft in eigen handen te nemen. Sassenstraat Allicht laat ook in de koude en donkere wintermaanden een zonnetje schijnen in onze mooie straat. Hiermee willen we het gastvrije en gezellige imago van Zwolle nog beter zichtbaar maken!”

01-11-2013_lampenkappen_verlichting_sassenstraat_ontstoken_10.jpg 

01-11-2013_lampenkappen_verlichting_sassenstraat_ontstoken_07.jpg 

01-11-2013_lampenkappen_verlichting_sassenstraat_ontstoken_08.jpg

01-11-2013_lampenkappen_verlichting_sassenstraat_ontstoken_04.jpg

   01-11-2013_lampenkappen_verlichting_sassenstraat_ontstoken_06.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Sassenstraat Allicht feestelijk van start gegaan”

  1. Prachtig prachtig !! Wat ziet dat er mooi uit.
    Maar ook een opmerking. Jawel! De rare houten lampenkap en de discobol onder onze trots de Sassenpoort kan echt niet >:(

  2. het is gewoon een lichtend voorbeeld hoe het ook kan ..
    zelf de aandacht vestigen op het probleem . .
    dat de moderne manier van kopen winkels doet leegstaan .
    niet alle vooruitgang is verbetering.

    laat uw licht eens schijnen over je koopgedrag !

Reacties zijn gesloten.