Jonnie Boer in jury mondiale kookwedstrijd

Zwolle – De organisatie van de Bocuse d’Or Europe 2014 heeft bekend gemaakt dat driesterrenkok Jonnie Boer van restaurant De Librije uit Zwolle jurilid is voor de Europese finale die op 7 en 8 mei in Stockholm plaatsvindt. De wedstrijd wordt georganiseerd in het Stockhomsmässen tijdens de horecavakbeurs Gastro Nord.

23-11-2010_librije_1.jpg 

De Bocuse d’Or Europe is de kwalificatiewedstrijd voor de wereldfinale Bocuse d’Or 2015 in Lyon. Aan de Bocuse d’Or Europe doen maximaal 20 Europese landen mee die worden geselecteerd op basis van een aanmeldingsdossier dat elk land moet insturen. De jonge talentvolle Friese kok Jan Smink van restaurant Kwartier Noord in Katlijk won samen met zijn commis Lars Aukema de Nederlandse finale en is aangemeld om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale.

Verplichte kost
De deelnemers moeten tijdens de finalestrijd werken met een aantal verplichte producten. Voor de visgerechten zijn dat koolvis, oesters en mosselen. Voor het vlees zijn dat een varkensham in de been, bloed en darmen. Daarnaast kan de wedstrijddeelnemer zelf bepalen of en welke garnituren hij aan het gerecht toevoegt.

Opdracht
Tijdens de Bocuse d’Or Europe moeten de Europese deelnemers zich kwalificeren. Van de 20 deelnemers worden er 12 toegelaten tot de wereldfinale Bocuse d’Or tijdens de Sirha in Lyon. Voor Jan Smink en zijn commis de taak om op Europees niveau bij de eerste twaalf te eindigen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)