Het Zwolle Boek voor iedere Zwollenaar

Zwolle – Bij Uitgeverij Waanders & de Kunst verschijnt op 12 november a.s. het ‘Zwolste’ boek.  Het Zwolle Boek onder redactie van Wim Coster. ’Het Zwolle Boek’ is een must-have voor elke Zwollenaar, voor iedereen die een leuk cadeau zoekt voor een ex-Zwollenaar, voor elke nieuwe inwoner van Zwolle, ja voor iedereen die een handig overzicht van Zwolle en zijn geschiedenis in zijn boekenkast wil hebben.

het_zwolle_boek_2.jpeg

‘Het Zwolle Boek’ biedt in ruim 350 bladzijden steeds een nieuwe illustratie, recent of uit vervlogen tijden, vergezeld van een verklarende tekst van Zwolle-kenner Wim Coster. Een handzaam boekje vol interessante feiten en wetenswaardigheden. Het boek beschrijft in 12 hoofdstukken 800 jaar Zwolse geschiedenis. Van de eerste bewoning op een zandrug bij het riviertje de Aa tot het zojuist geopende, futuristisch ogende Isala ziekenhuis. Alle onderwerpen behorende tot de canon van de historie van Zwolle komen aan bod, maar er is ook aandacht voor alledaagse zaken.

Elk hoofdstuk opent met een lyrisch gedicht van oud-journalist Willem van der Veen plus een kort historisch overzicht van de betreffende periode. Een historische tijdlijn plaatst elke gebeurtenis in de tijd. Zo schildert dit boek het palet van de rijke geschiedenis van Zwolle!

Bibliografische gegevens 352 pagina’s, paperback, 16 x 16 cm, 352 foto’s in kleur en zwart-wit, Nederlands, ISBN 978 94 91196 47 8, € 14,95 .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Het Zwolle Boek voor iedere Zwollenaar”