Expeditiegidsen gezocht in Zwolle

Zwolle – Heb jij hart voor de natuur, werk je graag met kinderen en ben je 5 dagdelen per schooljaar beschikbaar, meld je dan aan als expeditiegids. Graag breiden wij ons mooie team van 10 expeditiegidsen uit met nieuwe enthousiaste leden.

dag_v.d._dijk_4.jpg 

Expeditie Uiterwaard is een avontuurlijke struintocht voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs in Zwolle. Na een voorbereidende les op school, bezoeken de leerlingen de uiterwaarden van de IJssel bij Scheller en Oldeneler buitenwaarden (bij Zwolle-zuid) of Vreugderijkerwaard bij Westenholte. Tijdens de twee uur durende expeditie doen leerlingen 3 tot 5 opdrachten (er is keuze uit 15 opdrachten). Elke groep wordt begeleid door een hulpouder. Natuur en Milieu Overijssel en Waterschap Groot Salland organiseren de expedities inmiddels al twee jaar met groot succes: ruim 580 kinderen hebben inmiddels deelgenomen aan de expedities bij Zwolle.

EXPEDITIE WILDERNIS

Expeditie Wildernis is een uitdagende, groene schoolreis voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs. De expedities worden op verschillende ruige locaties in Overijssel gehouden. Het programma van de dag bestaat uit een aantal struin- en ontdekopdrachten waarbij leerlingen in groepen met een hulpouder de natuur beleven. Voor het bereiden van de lunch zoeken kinderen eetbare planten en bakken een broodje op een eigengestookt vuur.

JOUW TAAK

Als expeditiegids begeleid je de expeditie samen met een collega gids. Het is jouw taak om leerlingen enthousiast welkom te heten, het programma te schetsen en duidelijke instructies te geven. Jij zorgt dat elke groep de juiste materialen meekrijgt en spreekt met hen na wat ze ontdekt hebben voor ze aan een nieuwe opdracht beginnen. Na anderhalf uur roep je de klas weer bij elkaar en laat je hen vertellen wat er allemaal is opgevallen. Bij de dagexpeditie begeleid je de kinderen bij het maken van vuur en coördineer je de lunch. Als de klas vertrekt, controleer je nog even alle materialen en zorgt dat die weer op de juiste plek opgeborgen worden.

WAT BIEDEN WIJ?

Wanneer je je als expeditiegids aanmeldt, krijg je een introductiecursus waarin je de opdrachten, de materialen en het gebied leert kennen. Daarnaast oefen je met het verwelkomen van de groep en het geven van instructies. Je werkt in tweetallen, zodat je de taken kunt verdelen. Natuur en Milieu Overijssel regelt de afspraken met de scholen en zorgt voor de beschikbaarheid van de materialen

Per expeditie ontvang je een onkostenvergoeding. Jaarlijks organiseren we een gidsenexcursie waarbij je je kennis kunt actualiseren en ervaringen uitwisselt met collega-gidsen.

PLANNING

De introductiecursus vindt plaats in maart 2014. De expedities zijn van half april tot half oktober.

OPGEVEN

Iets voor jou? Meld je dan aan bij Natuur en Milieu Overijssel info@natuurenmilieuoverijssel.nl of tel.nr.: 038 4250960 (Angelien Hoppen). 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)