Frankhuis niet verdwenen, niet vergeten!

Zwolle – Wie kent het nog: Frankhuis? De buurtschap rond het kruispunt van wegen op de dijken van Zwolle naar Hasselt, Voorst, Westenholte en Kampen. Frankhuis waar hele families uit Westenholte en Voorst bij bedrijven als Eindhoven en Zoon en de N.V. Gruyère Blokmelkfabriek werkten. Een bedrijvige buurtschap dat met het oprukken van de stad Zwolle, industrieterreinen en de aanleg van het Zwolle-IJsselkanaal een langzame stille dood stierf. 

In zijn tweede boekwerkje over zijn geboortegrond, richt auteur Gerrit van Vilsteren de aandacht op de eigenaren en de bewoners van de woningen in deze buurtschap. De ontwikkeling in de afgelopen tweehonderd jaar wordt zowel tekstueel als fotografisch in beeld gebracht. Nauwkeurig en met passie wordt het einde van dit ooit levendige buurtschap beschreven. Voor iedereen die Frankhuis nog (her)kent, is dit 224 pagina’s tellende boek een wandeling vol heimwee door een buurtschap dat de strijd met de nieuwe tijd heeft verloren, maar niet verloren is gegaan.

Het eerste exemplaar zal op donderdag 14 november om 19.00 uur, op onderstaand adres, worden uitgereikt aan Dhr. Martin Ohms. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Dhr. Gerrit van Vilsteren zal een korte inleiding houden, het eerste exemplaar overhandigen, eventuele vragen beantwoorden en de door u aangeschafte exemplaren, naar wens, signeren. Entree is gratis. U kunt u opgeven voor deze presentatie via zwolle@polare.nl “Frankhuis niet verdwenen, niet vergeten” (verkoopprijs 24,95) is vanaf donderdag 14 november 19.00 uur uitsluitend verkrijgbaar bij: Boekhandel Polare of direct online te bestellen via www.polare.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)