Jan van der Knokke vertelt over natuurfotografie

Zwolle – Vrijdagmiddag 15 november vertelt natuurfotograaf Jan van der Knokke in de Bibliotheek Zwolle Centrum aan de hand van een prachtige serie foto’s over de wereld en de leefwijze van de insecten. Bijzonder is dat daarnaast ook uitgebreide aandacht voor macrofotografie zal zijn.

07-11-2013_janvanderknokke.jpg 

Het gaat er ook in de insectenwereld vaak hard aan toe! De bloedrode roofmier gaat een paar keer per jaar op poppenroof. Ze overvallen dan een nest van een zwakkere mierensoort en halen de poppen er uit. De hier uitgekomen mieren dienen als slaven voor de rovers. Het mannetje van de grote weerschijnvlinder blijkt een bijzondere smaak van eten te hebben. Graafwespen, honingbijen, grote knoopwespen, bijenwolven, oeverspinnen, de kleine vuurvlinder en spinnendoder: al deze insecten en hun eigenaardigheden komen tijdens de presentatie van Jan van der Knokke voorbij.

Het was voor de doorgewinterde natuurfotograaf een uitdaging om deze kleine wereld op beeld vast te leggen. Vooral het fotograferen van de leefwijze van insecten is geen gemakkelijke opgave. Het tot stand komen van deze serie heeft dan ook vijf jaar geduurd, maar het heeft dan ook zeer bijzondere beelden opgeleverd. Het doel was om alles duidelijk en goed zichtbaar, dus niet te klein, op beeld vast te leggen. De meeste van de opnames zijn met een macro-objectief of balgapparaat gefotografeerd. De lezing/presentatie is één van de activiteiten in het kader van de landelijke bibliotheekcampagne ‘Nederland leest’. Kleine wondere wereld door Jan van der Knokke start vrijdag 15 november om 14.00 uur en duurt tot ca. 15.30 uur. De entree bedraagt 6 euro of 4 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)