Voorbeschouwing: Berkum – Flevo Boys

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 9 november op eigen terrein tegen Flevo Boys Emmeloord, een tegenstander die dit seizoen in de Hoofdklasse C als een speer van start ging maar de laatste weken weer met beide benen op de grond is gezet.

“Flevo Boys is een ploeg die altijd blijft voetballen en dat ligt ons wel, wij spelen vaak goed tegen ze. Bij ons is het vertrouwen er weer en het gevoel is goed. We hebben twee keer achter elkaar gewonnen en de winst van vorige week heeft voor een geweldige boost gezorgd,” kijkt Berkum-trainer Roeland ten Berge vooruit. “Het is een mooie uitdaging om te zien of we nóg stabieler kunnen worden.” Flevo Boys redde vorig seizoen pas in de nacompetitie het vege lijf maar verraste in de huidige jaargang door de eerste zes wedstrijden te winnen. Daarna ging het echter mis voor de mannen van trainer Wiljan Mossing Holsteyn. Het verlies met 4-2 bij Genemuiden was misschien geen echte verrassing maar vorige week kreeg Flevo Boys in eigen huis een ontgoochelende 0-4 nederlaag tegen VVOG om de oren.

In die wedstrijd stond de polderploeg na 20 minuten al met 0-3 achter door een hattrick van Samir Merraki. De Emmeloorders, normaliter sterk in de snelle omschakeling, kregen vooral in de eerste helft een koekje van eigen deeg van VVOG dat alle gelegenheid kreeg om te counteren. Na rust richtte Flevo Boys zich weer wat op maar kansen voor onder meer de topscorers Timon Rorije en Frank Post werden niet verzilverd en toen VVOG, weer uit een counter, voor 0-4 zorgde was het over en uit. Enkele dagen na dit verlies werd bovendien bekend dat Pieter Westra per direct is gestopt bij Flevo Boys omdat hij zijn werk niet meer met voetbal kan combineren. De pas 26-jarige verdediger benadrukte dat zijn besluit los staat van het feit dat hij in de wedstrijd tegen VVOG al na 20 minuten naar de kant werd gehaald, een wissel die in Emmeloord nogal wat commotie veroorzaakte.

Berkum deed het, na een kwakkelende start van het seizoen, de laatste weken goed met overwinningen tegen WHC en AZSV. Die laatste club werd vorige week in Aalten met 1-2 verslagen, een winst die pas in de laatste seconden van de blessuretijd tot stand kwam toen vleugelspits Chris van der Meulen de wedstrijd besliste met een doelpunt om in te lijsten. De Zwollenaren zijn nu aangehaakt bij de middenmoot met 10 punten uit acht duels en lopen dus nog acht punten achter op Flevo Boys, dat nog wel tweede staat maar de concurrentie akelig dichtbij zag komen. Berkum kan zaterdag met een overwinning verder opstomen naar de bovenste regionen, terwijl Flevo Boys moet winnen om in de buurt van koploper Genemuiden te blijven. De wedstrijd Berkum-Flevo Boys Emmeloord begint zaterdag om 14.30 uur en het duel op het Zwolse sportpark De Vegtlust wordt geleid door scheidsrechter Harry van Beek uit Cothen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)