Live Radio 4 bij Waanders In de Broeren

Zwolle – Radio 4 Klassiek in de Stad komt woensdag 20 november de hele dag uit Zwolle. De Radio 4 programma’s strijken neer op een bijzondere locatie in het hartje van de stad: Waanders In de Broeren. In de boekhandel annex brasserie in de voormalige Broerenkerk laat Radio 4 Klassiek in de Stad luisteraars kennis maken met de diverse muzikale tradities die Nederland rijk is.

Publiek is vanaf 9.00 uur welkom om de uitzending in Waanders In de Broeren bij te wonen en de Radio 4 presentatoren te ontmoeten. De publieke klassieke zender presenteert een verscheidenheid aan live optredens. Onder andere het Nederlands Symfonieorkest, conservatoriumstudenten, muzikanten en ensembles uit de regio treden op. Prominente gasten en bekende Zwollenaren, waaronder burgemeester Meijer en Wim Waanders, schuiven aan bij de Radio 4 presentatoren van de diverse omroepen. Ze vertellen over de stad, de culturele tradities en de beleving van de klassieke muziek in de regio.

De live-uitzending van Radio 4 Klassiek in de stad begint woensdag 20 november om 7.00 uur en eindigt om 18.00 uur. De Radio 4 programma’s De Ochtend van 4, De Klassieken, Licht op 4, Muziekwijzer, Haffmans’ Mooiste, Podium en Muziek aan Tafel presenteren een gevarieerd en verrassend programma met tientallen gasten en liveoptredens. Verslaggevers gaan op zoek naar het geluid van Zwolle en laten horen wat zich in de stad afspeelt. Radio 4 trekt dit jaar het land in en gaat op onderzoek uit. Nederland is rijk aan muzikale en culturele tradities, maar welke zijn dat precies? In de meest uiteenlopende steden in Nederland hoopt Radio 4 dat te ontdekken.
 
De Radio 4 programma’s komen vanaf een aantal bijzondere locaties en de speciale uitzendingen staan in het teken van de muziekbeleving in de betreffende regio. Zwolle is de derde gemeente die Radio 4 Klassiek in de Stad aandoet. Eerder dit jaar kwamen uitzendingen met publiek, gasten en optredens rechtstreeks uit ’s-Hertogenbosch en Arnhem.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)