Zwolle benut verkeersregelaars voor werk

Zwolle – Met de inzet van verkeersregelaars wil de gemeente Zwolle de gastvrijheid én de werkgelegenheid in de stad verbeteren. De gemeente maakt tijdens evenementen, werkzaamheden en op andere drukke momenten gebruik van gastvrije verkeersregelaars uit een verkeersregelaarspool. Een kwart van de zogenoemde gastheren en –vrouwen uit deze pool gaat bestaan uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zo hebben de gemeente en Brink Verkeer, dat de verkeersregelaars levert en opleidt, afgesproken. De pool betreft een pilot die loopt tot en met augustus 2014.

 

De gemeente maakt sinds het einde van deze zomer gebruik van de pool. Ook bedrijven, organisaties en evenementenorganisatoren in Zwolle kunnen, op basis van dezelfde afspraken, voor een gunstig tarief de verkeersregelaars uit de pool inzetten. De verkeersregelaars worden geselecteerd op hun kennis van de stad Zwolle. Daarnaast volgen zij een hospitalitytraining, waarin zij worden voorbereid op hun rol als gastheren en gastvrouwen. Ze leggen immers het eerste contact met bezoekers van de stad en geven dus een eerste indruk van Zwolle af.

 

Samenwerking

Het project is een voorbeeld van een samenwerking waarmee de bereikbaarheid én gastvrijheid van de regio worden verbeterd. Bij de totstandkoming van de pilot zijn diverse evenementenorganisatoren betrokken geweest. De pilot maakt daarnaast onderdeel uit van het programma Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad, waarin de gemeente Zwolle samen met de gemeente Kampen, de provincie Overijssel en partners uit het regionale bedrijfsleven werkt aan de bereikbaarheid van de regio. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Zwolle benut verkeersregelaars voor werk”

  1. ja-tja; Sinds wanneer worden werkelozen weggestopt in tehuizen? Waar slaat die opmerking? Het lijkt mij een zeer nuttige taak en als werkeloze kun je jezelf mooi nuttig maken. Mooi initiatief.

Reacties zijn gesloten.