Earthship lezing over duurzaamheid

Zwolle – Op dinsdag 19 november organiseert de Stichting Earthship weer Earthship Lezing. Deze lezing zal verzorgd worden door de heer Ed Kooijman, oprichter en directeur van het Polymer Science Park in Zwolle. 

 

Titel van de lezing is: Liever gemakszuchtig dan duurzaam. Als we ons boodschappenwagentje volladen bij de supermarkt beseffen we niet in hoeverre onze keuzes bepaald worden door gemak. De wijze waarop de producten in de supermarkt zijn verpakt is verre van duurzaam. Ons gedrag als consument bepaalt de oplossingen die de voedings- en verpakkingsindustrie biedt. Wat is deze samenhang, waarom werkt het zo, hoe kunnen we dit veranderen?

Ed Kooijman is oprichter en directeur van Polymer Science Park, het centrum voor open innovatie op het gebied van toegepaste kunststoffen en coatings. Tevens is hij trekker van het recent opgerichte Centrum voor Innovatief Vakmanschap Polymeren, Coatings en Composieten van het Deltion College. Elektrotechnisch ingenieur van opleiding, maakte hij carrière bij diverse multinationals zoals Procter & Gamble en DSM. Sinds 2012 is hij zelfstandig ondernemer. Zijn passie is technologische  innovatie – en hoe hier maatschappelijk belang mee te dienen.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Als u deze lezing bij wilt wonen kunt u zich aanmelden via de website van Doepark Nooterhof, www.doeparknooterhof.nl

De Stichting Earthship heeft als doel het begrip duurzaamheid, in de meeste brede zin van het woord, uit te dragen in samenhang met de milieu-educatieve doelstelling van Doepark Nooterhof. Het Earthship vormt hierbij de verbindende factor. In 2013 organiseert de Stichting een aantal Earthship Lezingen met als thema duurzaamheid in relatie tot overheid, ondernemen, onderwijs en onderzoek.

Locatie:
Doepark Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA Zwolle
Gebouw de Kruidwisch

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)