Veilig werken met DigiD

Zwolle – Werken met de DigiD is voor sommigen nog een uitdaging. Want, is dat wel veilig? En hoe werkt dat dan? Bij een digitale belastingaangifte of een vergunningaanvraag worden vaak anderen ingeschakeld om te helpen, of wordt het helemaal niet of niet goed gedaan. Het komt vaak uiteindelijk wel goed, maar het zou ook prettig zijn wanneer iedereen het gewoon zelf kan doen.

De cursus Digisterker van de bibliotheek biedt een oplossing. In samenwerking met de Gemeente Zwolle biedt de Bibliotheek de cursus Digisterker aan. In vier bijeenkomsten wordt het werken met de ‘digitale overheid’ uitgelegd en eigen gemaakt. De kosten voor de cursus bedragen 10 euro. Aanmelden kan via de website: www.bibliotheekzwolle.nl/digisterker. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 26 november in de Centrale Bibliotheek.

DigiD is het systeem dat de Nederlandse overheid in 2004 invoerde om iemands identiteit te verifiëren. Onder andere de belastingdienst, de gemeente en de Sociale Verzekerings Bank zijn instanties waarbij het gebruik van DigiD noodzakelijk is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)