Commandant Luchtmacht op bezoek bij Deltion

Door Redactie

Zwolle- Luitenant-generaal Alexander Schnitger, Commandant Luchtstrijdkrachten heeft maandag een bezoek aan het Deltion College gebracht om het officiële startsein te geven voor de Defensieopleiding Vliegtuigonderhoud.

studenten_luchtvaarttechiek_krijgen_uitleg_van_schnitger_gemaakt_door_suzanne_arling.jpg

Het Ministerie van Defensie heeft het Deltion College benaderd om vanaf september jl. de Defensie-opleiding Vliegtuigonderhoud op niveau 3 en 4 te verzorgen. Dit omdat er een sterke behoefte is aan jonge technici met een militaire en civiele opleiding in de richting vliegtuigonderhoud. De opleiding Vliegtuigonderhoud wordt aangeboden met het Defensieprogramma Veiligheid & Vakmanschap (VeVa). Tijdens dit programma worden jongeren klaargestoomd voor een baan bij één van de eenheden van Defensie, waaronder de Koninklijke Luchtmacht. Het programma bestond uit een peningshandeling en een rondleiding langs de praktijkruimtes van de opleiding Vliegtuigonderhoud. In deze ruimtes staan o.a. de F-16 en Alouette, die vorig schooljaar door Defensie als onderwijsleermiddel beschikbaar zijn gesteld.

luitenant-generaal_schnitger__college_van_bestuur_deltion_wethouder_van_as_en_veva-studenten_deltioncollege_gemaakt_door_leraar_deltion_college.jpg 

Defensie zit ondanks de bezuinigingen nog altijd te springen om goede technici. Om de technische vakrichtingen nog aantrekkelijker te maken heeft Defensie besloten om een techniekpremie uit te keren. Iedere student die aan de voorwaarden van Defensie voldoet, kan per jaar een bruto premie ontvangen van 2500 euro.

Meer informatie over het VeVa-programma en de techniekpremie staat opwww.veva.nl of www.deltion.nl.

Op www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766 staat meer informatie over vliegbewegingen van Defensie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Commandant Luchtmacht op bezoek bij Deltion”

Reacties zijn gesloten.