Liberale Businessclub wil lobby naar Den Haag

Zwolle – Liberale Businessclub Zwolle wordt opgericht voor rechtstreeks contact tussen ondernemer en Den Haag.

Een sterkere lobby vanuit Zwolle naar Den Haag, zodat ondernemers hun eigen geluid daar echt kunnen laten horen. Dat is de insteek van de Liberale Businessclub Zwolle (LBZ) die vrijdag 15 november wordt opgericht. Loek Hermans, oud Zwolle-burgemeester en fractievoorzitter in de Eerste Kamer, zal het bestaan van de Zwolse businessclub officieel inluiden. “We zijn een club van Zwolse ondernemers die idealen delen als dereguleren, investeringen in infrastructuur en ruimte voor bedrijven die zich hier willen vestigen of ontwikkelen,” zegt LBZ- voorzitter Henja van Nieukerken.

Elk jaar wordt voor alle leden een dag naar Den Haag georganiseerd waar wordt aangeschoven bij politici, bestuurders en belangenbehartigers die doorslaggevend zijn in het Nederlandse economische beleid. De LBZ biedt ondernemers de kans om hun eigen verhaal, wens en idee neer te leggen.

Van Nieukerken: “Ondernemers hebben dus de unieke kans om direct aan tafel te zitten en hun ideeën en belangen voor de Zwolse economie goed terecht te laten komen. De LBZ werkt niet via dagvoorzitters, seminars of lobby’s die uit handen worden gegeven, maar biedt persoonlijk contact met de belangrijke beleidsmakers.“

De eerste activiteit op die manier wordt in april gepland. “De toegevoegde waarde is sterk omdat de club vanuit de standpunten van haar eigen leden, de ondernemers, zorgt voor direct contact bij de politiek.”

Bij de oprichting aanstaande vrijdag kunnen ondernemers het gesprek aangaan met Loek Hermans en wordt er gesproken over het overbrengen regionale belangen in Den Haag met Tweede Kamerlid Malik Azmani (VVD) uit Ommen, economiewethouder René de Heer en burgemeester Henk Jan Meijer. Ook de liberale Statenleden Monique van Haaf en Herman Pieper zijn aanwezig. De LBZ-leden en geïnteresseerden zullen dus met alle bestuurlijke niveaus het gesprek aangaan. Daar zal worden gesproken over de huidige Zwolse situatie en wordt vooruit gelopen op het eerste bezoek aan Den Haag. 

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich nog tot woensdag opgeven voor deelname aan de oprichting via zwolle@liberalebusinessclub.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)