Open ateliers Cyclamenstraat

Zwolle – Op zaterdag 16 en zondag 17 november zijn van 14.00 tot 17.00 uur twaalf ateliers aan de Cyclamenstraat 14-16 te Zwolle voor het publiek geopend. De jaarlijkse Open Ateliers zijn dit jaar extra feestelijk omdat het ateliergebouw 15 jaar bestaat.

kunstenaars_cyclamenstraat_2013._foto_rodrigo_maori.jpg 

 

Het is een van de weinige panden in Nederland die speciaal als ateliergebouw voor kunstenaars werd gebouwd. Het gebouw wordt beheerd door de Stichting Ateliers Zwolle. In de Ateliers Cyclamenstraat worden door verschillende soorten kunstenaars en vormgevers gewerkt : men kan er dit weekend op bezoek bij schilders, een beeldhouwer, een goudsmid, een illustrator, twee fotografen, een meubelvormgever en een zangeres. Naast het maken van eigen werk geeft een aantal van hen er ook schildercursus en zangles.

Deelnemers aan de Open Ateliers Cyclamenstraat dit jaar zijn Joepe Bos, Ineke van Harten, Marie Hoogendam, Bouko Kreiter, Katja Kaduk, Rodrigo Maori, Peter van der Lingen, Riemer den Ouden, Hanne Ruiter, Harmen van der Tuin, Tom Waterreus, Jan Westerhof en Saskia Zwiers. De ateliers van Peter van der Lingen en Tom Waterreus zijn alleen op zaterdag open.

 

Voor meer informatie kijkt men op de website www.atelierscyclamenstraat.wordpress.com.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)