Studenten organiseren Deltion Kampioenschappen

Zwolle – De derdejaars studenten van de mbo-opleiding International Hospitality Studies organiseren donderdag 14 november a.s. in samenwerking met Skills Netherlands de Deltion Kampioenschappen. Tijdens dit evenement gaan ruim 100 studenten van 11 mbo-opleidingen de uitdaging aan om Deltion Kampioen in hun vakrichting te worden.

 

Met dit initiatief wil Deltion studenten stimuleren om hun vakmanschap te tonen en hen voorbereiden op de regionale en landelijke finales van Skills Heroes (onderdeel van Skills Netherlands). Voor 6 van de 11 vakrichtingen zijn de Deltion Kampioenschappen namelijk de voorrondes van Skills Heroes. Aan dit evenement doen jaarlijks mbo-instellingen uit het hele land mee. Op 20 en 21 maart 2014 is Deltion het decor voor de landelijke finales van Skills Heroes. Dan wordt bekend welke studenten Nederlands Kampioen zijn in hun vakrichting. Ook vinden dan de finales van Skills Talents plaats, de teamvakwedstrijden voor vmbo’ers.

Skills Netherlands zet zich al jaren in om vakmanschap en het beroepsonderwijs op nationaal en internationaal niveau te promoten. In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Skills Netherlands een groot aantal vakwedstrijden voor het vmbo en mbo ontwikkeld. Tijdens de Deltion Kampioenschappen wordt gebruik gemaakt van de wedstrijd- en beoordelingstools van Skills Netherlands. Daarnaast worden de studenten net als bij de wedstrijden van Skills beoordeeld door vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

 

De Deltion Kampioenschappen worden om 8.00 uur geopend door Filip van As, Wethouder van de Gemeente Zwolle en Bert Beun, voorzitter College van Bestuur Deltion College. Om 16.30 uur zijn de winnaars bekend en worden de prijzen uitgereikt door Myriam Janssen, Wethouder van de Gemeente Meppel en Jacco Vonhof, directeur van Novon Schoonmaak. Alle deelnemers ontvangen een certificaat als bewijs van deelname en de winnaars  een beker, bloemen en een plek op de Walk of Fame. De Walk of Fame is de eigen sterrenboulevard van het Deltion College. Meer informatie over de Walk of Fame staat op www.deltion.nl/walkoffame

 

De organisatie van de Deltion Kampioenschappen is in handen van de derdejaars studenten van de mbo-opleiding International Hospitality Studies. Eén van de onderdelen van deze opleiding is het organiseren van een groot evenement. `Het is ontzettend leerzaam en leuk om een groot evenement als de Deltion Kampioenschappen te organiseren,´ aldus Gillian Maas, derdejaars student aan de opleiding International Hospitality Studies.

 

De Deltion Kampioenschappen vinden donderdag 14 november van 8.00 tot 17.00 uur plaats op de campus van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Meer informatie over de Deltion Kampioenschappen en Skills Heroes vakwedstrijden staat op www.deltion.nl/kampioenschappen en www.skillsheroes.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)